Minestronesoep

Het recept voor deze minestronesoep komt uit het kookboek Secret Restaurant Recipes dat ik in Amerika kocht. Het recept is een copycat recept van de soep die geserveerd wordt bij de populaire restaurant keten Olive Garden.

Minestrone

Minestrone is een Italiaanse groentesoep en het woord minestrone is een vergrootwoord van het woord minestra, dat soep betekent. Het wordt dus ‘de grotere soep’ genoemd vanwege de vele ingrediënten.

Olive Garden

Ik heb bij dit restaurant tijdens onze vakantie eerder dit jaar zo heerlijk gegeten! Fijn om de soep thuis na te kunnen maken op deze manier. Ik serveerde zelfgebakken breadsticks erbij (recept volgt), precies zoals je in het restaurant geserveerd krijgt.

Breadsticks en minestronesoep bij Olive Garden in Amerika

Secret Restaurant Recipes

Wat een leuk boek, dit kookboek vol bekende gerechten van Amerikaanse restaurantketens. Ik kocht het voor een prikkie bij de winkel Five Below, waar alles maximaal 5 dollar kost. Het is uitgevoerd als multomap met recepten als wafels van de ketens IHOP en Waffle House, black bean soup van TGI Friday’s en coleslaw van KFC. Uiteraard lang niet allemaal vegan, maar in de meeste gevallen wel redelijk makkelijk te veganizen.

Afdrukken

Minstronesoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept komt uit het kookboek Secret Restaurant Recipes.

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 480 ml. groentebouillon
  • 360 ml. water
  • 1 gedroogd laurierblaadje
  • 3/4 teaspoon zout
  • 1/2 teaspoon gedroogde basilicum
  • 1/2 teaspoon gedroogde oregano
  • 1/4 teaspoon gedroogde tijm
  • 1/4 teaspoon suiker
  • snuf gemalen zwarte peper
  • 1 blik met 400 gram rode kidneybonen
  • 1 blik met 400 gram witte bonen
  • 1 blik met 400 gram tomatenblokjes
  • 100 gram courgette in blokjes
  • 75 gram mini schelpjes pasta
  • 75 gram diepvries sperziebonen
  • 60 ml. rode wijn
  • 1 flinke hand grof gesneden verse spinazie
  • vegan Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui, bleekselderij, wortel en knoflook toe en bak voor 5 – 7 minuten, roer regelmatig door.
  • Voeg de groentebouillon, water, het laurierblaadje, zout, basilicum, oregano, tijm, suiker en zwarte peper toe en breng de soep aan de kook.
  • Voeg wanneer de soep kookt de rode kidneybonen, witte bonen, tomatenblokjes, courgette, pasta, sperziebonen en rode wijn toe. Zet het vuur iets lager en kook de soep op middelhoog vuur voor 10 minuten, roer regelmatig door.
  • Voeg de spinazie toe en verwarm deze 2 minuten mee, tot de pasta en courgette gaar zijn.
  • Garneer de soep met de vegan Parmezaanse kaas.

Wil je nog meer Amerikaanse recepten zien? Kijk eens hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star