Vegan Parmezaanse kaas

Mis je als vega(n) een lekkere schep geraspte Parmezaanse kaas over je bordje pasta? Hoeft niet langer! Maak deze plantaardige versie waar geen kaas aan te pas komt. Het ingrediënt dat dit goedje een kazige smaak geeft, is edelgistvlokken. Deze vlokken kun je kopen bij biosupers en bevatten van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. Ze geven een hartige smaak aan gerechten en de vitamines blijven het best behouden met zo min mogelijk verhitting. Dit is dus een prima manier om je vegan maaltijd een lekkere kaassmaak te geven en wat extra vitamines binnen te krijgen. Win win!

Vegan Parmezaanse kaas

Met deze hoeveelheid kun je wel even vooruit. Prima houdbaar in een goed afsluitbare glazen pot!

Ingrediënten
1 cup/150 gram ongezouten cashewnoten
4 tbsp/15 gram edelgistvlokken
1 tsp/6 gram zeezout
1 tsp/4 gram knoflookpoeder

Bereidingswijze
Maal alle ingrediënten in een keukenmachine. Bewaar in een goed afsluitbare pot.

Vegan Parmezaanse kaas

Vegan Parmezaanse kaas

Vegan Parmezaanse kaas

Vegan Parmezaanse kaas

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

  • Reply Ron

    Zojuist dit vegan parmezaanse kaasrecept naar eigen smaak samengesteld met dezelfde ingrediënten en het smaakt verrukkelijk. Ik had héél veel moeite om van de niet vegetarische variant af te kicken en dat lukt nu wonderwel!! Bedankt!!

    7 januari 2018 at 17:17
  • Reply E. Philippi

    Het is verboden om mee te liften op naam of merk. U mag parmezaanse kaas niet noemen. Ik raad u aan dit serieus te nemen. Dit is een nieuw recept niet in de plaats van. Nogmaals het is verboden en misleidend als u dit vaak doet klaag ik u aan

    22 februari 2018 at 06:48
    • Reply Winny

      HaHa ga toch leven man……..

      19 maart 2018 at 17:58
    • Reply Winny

      Het heet vegan parmezaanse kaas…….
      Een heel verschil toch……

      19 maart 2018 at 18:00
  • Reply Winny

    Diervriendelijke en milieuvriendelijke alternatieven moet men juist stimuleren.
    Zeker doordat er bij de (echte) parmazaanse kaas zoveel dierenleed komt kijken…….doet u daar dan ook gelijk even aangifte van?

    19 maart 2018 at 18:04
  • Reply Elisa

    Ik heb deze net zelf gemaakt en vond hem erg lekker! Bedankt voor het recept.

    9 mei 2018 at 18:37
  • reageer