Mis je als vega(n) een lekkere schep geraspte Parmezaanse kaas over je bordje pasta? Hoeft niet langer! Maak deze plantaardige versie waar geen kaas aan te pas komt. Het ingrediënt dat dit goedje een kazige smaak geeft, is edelgistvlokken. Deze vlokken kun je kopen bij biosupers en bevatten van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. Ze geven een hartige smaak aan gerechten en de vitamines blijven het best behouden met zo min mogelijk verhitting. Dit is dus een prima manier om je vegan maaltijd een lekkere kaassmaak te geven en wat extra vitamines binnen te krijgen. Win win!
Met deze hoeveelheid kun je wel even vooruit. Prima houdbaar in een goed afsluitbare glazen pot!
AfdrukkenVegan Parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 1 cup/150 gram ongezouten cashewnoten
- 4 tablespoons/15 gram edelgistvlokken
- 1 teaspoon/6 gram zeezout
- 1 teaspoon/4 gram knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Maal alle ingrediënten in een keukenmachine. Bewaar in een goed afsluitbare pot.
Notities
Ik noem deze plantaardige versie van Parmezaanse kaas ook wel Parmezaanse Baas!
22 reacties
Zojuist dit vegan parmezaanse kaasrecept naar eigen smaak samengesteld met dezelfde ingrediënten en het smaakt verrukkelijk. Ik had héél veel moeite om van de niet vegetarische variant af te kicken en dat lukt nu wonderwel!! Bedankt!!
7 januari 2018 at 17:17Het is verboden om mee te liften op naam of merk. U mag parmezaanse kaas niet noemen. Ik raad u aan dit serieus te nemen. Dit is een nieuw recept niet in de plaats van. Nogmaals het is verboden en misleidend als u dit vaak doet klaag ik u aan
22 februari 2018 at 06:48HaHa ga toch leven man……..
19 maart 2018 at 17:58Het heet vegan parmezaanse kaas…….
19 maart 2018 at 18:00Een heel verschil toch……
Diervriendelijke en milieuvriendelijke alternatieven moet men juist stimuleren.
19 maart 2018 at 18:04Zeker doordat er bij de (echte) parmazaanse kaas zoveel dierenleed komt kijken…….doet u daar dan ook gelijk even aangifte van?
Kun je dit ook met gemengde noten mix maken in plaats van alleen cashew?
15 september 2020 at 09:07Dan krijg je wel een heel andere smaak, ik heb het zelf nog niet geprobeerd.
15 september 2020 at 13:12Ik heb deze net zelf gemaakt en vond hem erg lekker! Bedankt voor het recept.
9 mei 2018 at 18:37Zou je ook eventueel een andere noot soort kunnen gebruiken? Zo ja welke is dan het beste?
7 september 2018 at 12:29Ik zou dan voor walnoot gaan.
7 september 2018 at 16:23vandaag gemaakt super lekker net de echte
24 september 2018 at 15:36Is er ook iets mogelijk in plaats van noten? Ik heb een notenallergie ?
17 maart 2019 at 14:49Hi Angela, jazeker! Misschien is deze iets voor jou: https://wateetjedanwel.nl/vegan-sesam-strooikaas/
17 maart 2019 at 19:34Gebruik je rauwe of gebrande cashewnoten?
13 september 2019 at 11:06Ik gebruik hier rauwe ongebrande cashewnoten voor.
13 september 2019 at 11:11Moet het in de koelkast?
15 december 2019 at 12:21Nee, ik bewaar het zelf in een goed afgesloten pot bij kamertemperatuur.
15 december 2019 at 17:21Voor hoeveel personen is het recept
11 februari 2022 at 12:05Dat is lastig te zeggen, het is natuurlijk niet echt een gerecht. Het is voldoende voor een pot vol.
11 februari 2022 at 14:28Hoe lang kan je het bewaren?
9 mei 2022 at 21:55