Vegan Parmezaanse Baas

Mis je als vega(n) een lekkere schep geraspte Parmezaanse kaas over je bordje pasta? Hoeft niet langer! Maak deze plantaardige versie waar geen kaas aan te pas komt. Het ingrediënt dat dit goedje een kazige smaak geeft, is edelgistvlokken. Deze vlokken kun je kopen bij biosupers en bevatten van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. Ze geven een hartige smaak aan gerechten en de vitamines blijven het best behouden met zo min mogelijk verhitting. Dit is dus een prima manier om je vegan maaltijd een lekkere kaassmaak te geven en wat extra vitamines binnen te krijgen. Win win! 

Vegan Parmezaanse kaas

Met deze hoeveelheid kun je wel even vooruit. Prima houdbaar in een goed afsluitbare glazen pot!

Afdrukken

Vegan Parmezaanse kaas

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 1 cup/150 gram ongezouten cashewnoten
  • 4 tablespoons/15 gram edelgistvlokken
  • 1 teaspoon/6 gram zeezout
  • 1 teaspoon/4 gram knoflookpoeder

Bereidingswijze

  • Maal alle ingrediënten in een keukenmachine. Bewaar in een goed afsluitbare pot.

Notities

Ik noem deze plantaardige versie van Parmezaanse kaas ook wel Parmezaanse Baas!

Vegan Parmezaanse kaas

Vegan Parmezaanse kaas

Vegan Parmezaanse kaas

Vegan Parmezaanse kaas

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

19 reacties

  • Reply Ron

    Zojuist dit vegan parmezaanse kaasrecept naar eigen smaak samengesteld met dezelfde ingrediënten en het smaakt verrukkelijk. Ik had héél veel moeite om van de niet vegetarische variant af te kicken en dat lukt nu wonderwel!! Bedankt!!

    7 januari 2018 at 17:17
  • Reply E. Philippi

    Het is verboden om mee te liften op naam of merk. U mag parmezaanse kaas niet noemen. Ik raad u aan dit serieus te nemen. Dit is een nieuw recept niet in de plaats van. Nogmaals het is verboden en misleidend als u dit vaak doet klaag ik u aan

    22 februari 2018 at 06:48
    • Reply Winny

      HaHa ga toch leven man……..

      19 maart 2018 at 17:58
    • Reply Winny

      Het heet vegan parmezaanse kaas…….
      Een heel verschil toch……

      19 maart 2018 at 18:00
  • Reply Winny

    Diervriendelijke en milieuvriendelijke alternatieven moet men juist stimuleren.
    Zeker doordat er bij de (echte) parmazaanse kaas zoveel dierenleed komt kijken…….doet u daar dan ook gelijk even aangifte van?

    19 maart 2018 at 18:04
    • Reply Fem

      Kun je dit ook met gemengde noten mix maken in plaats van alleen cashew?

      15 september 2020 at 09:07
      • Reply Suzanne

        Dan krijg je wel een heel andere smaak, ik heb het zelf nog niet geprobeerd.

        15 september 2020 at 13:12
  • Reply Elisa

    Ik heb deze net zelf gemaakt en vond hem erg lekker! Bedankt voor het recept.

    9 mei 2018 at 18:37
  • Reply Mèlanie

    Zou je ook eventueel een andere noot soort kunnen gebruiken? Zo ja welke is dan het beste?

    7 september 2018 at 12:29
    • Reply Suzanne

      Ik zou dan voor walnoot gaan.

      7 september 2018 at 16:23
  • Reply christel

    vandaag gemaakt super lekker net de echte

    24 september 2018 at 15:36
  • Reply Angela

    Is er ook iets mogelijk in plaats van noten? Ik heb een notenallergie 😓

    17 maart 2019 at 14:49
  • Reply Sas

    Gebruik je rauwe of gebrande cashewnoten?

    13 september 2019 at 11:06
    • Reply Suzanne

      Ik gebruik hier rauwe ongebrande cashewnoten voor.

      13 september 2019 at 11:11
  • Reply Marina

    Moet het in de koelkast?

    15 december 2019 at 12:21
    • Reply Suzanne

      Nee, ik bewaar het zelf in een goed afgesloten pot bij kamertemperatuur.

      15 december 2019 at 17:21
  • Reply Cynthia

    Hoe lang kan ik dit bewaren? Enkele dagen, weken of maanden?

    9 mei 2020 at 15:42
    • Reply Suzanne

      Dit blijft in een goed afgesloten pot enkele weken goed.

      11 mei 2020 at 09:55

    reageer