Winkelen in België – mijn favoriete winkels en supermarkten

Ongeveer eens in de drie maanden gaan Fabien en ik boodschappen doen in België. In dit artikel laat ik je zien welke winkels en supermarkten we graag bezoeken in de provincie Antwerpen buiten het centrum.

Schoten en Merksem

De plaatsen waar we graag boodschappen doen en enkele andere winkels bezoeken zijn Schoten en Merksem. Deze plaatsen liggen net over de grens in de provincie Antwerpen. Soms combineren we het ook met een paar uur wandelen door het centrum van het centrum van Antwerpen, waar behoorlijk veel vegan hotspots te vinden zijn. Daarover een andere keer meer!

Vanaf Rotterdam is Schoten iets meer dan een uurtje rijden. Heel goed te doen!

Leuke winkels in Schoten en Merksem

Aan de drukke Bredabaan in Schoten en Merksem zijn een aantal leuke winkels gevestigd die de moeite waard zijn:

Maisons du Monde

Dit is één van mijn favoriete winkels. Het is een Franse interieurwinkel met veel vestigingen, sinds kort ook in Antwerpen centrum aan de Meir. De vestiging in Schoten is ruim en prettig. Je kunt er terecht voor allerlei stijlen: van heel modern tot klassiek en alles er tussen in. Het aanbod is groot: meubels, decoratie voor in huis, serviesgoed, textiel, alles voor de kinderkamer, je vind het hier! Bekijk het volledige aanbod op de website.

Maisons du Monde Schoten
Bredabaan 1267/1269
2900 Antwerpen België
Website

Ava

Een paar deuren verder van Maisons du Monde is een vestiging van Ava. Dit is een bezoekje waard, zeker wanneer je van knutselen houdt of binnenkort iets te vieren hebt. Ava heeft een groot assortiment aan hobbyspullen en alles wat te maken heeft met feest: van tafelkaartjes voor etentjes tot versiering voor iemand die jarig is tot aan polsbandjes voor evenementen toe. En daarnaast verkopen ze van alles aan decoratie voor in huis, we hebben er laatst heel leuke kaarsen en kaarsenhouder gekocht. Bekijk de webshop hier.

Ava Schoten
Bredabaan 1257
2900 Schoten
Website

Galerie INNO

Het warenhuis Galerie INNO doet me denken aan een mix tussen V&D en de Bijenkorf. Zeker leuk om een kijkje te nemen! Het is gelegen naast Carrefour Hypermarket.

Galeria INNO
Bredabaan 973
2900 Schoten
Website

De Kringwinkel Schoten

In Schoten is er een kringloopwinkel die de moeite waard is om te bezoeken met gratis parkeergelegenheid.

Foto: de Kringwinkel Schoten

De Kringwinkel Schoten
Venstraat 151 a
2900 Schoten
Website

Supermarkten in Schoten

Carrefour Hypermarket

Mijn favoriet: dit filiaal van Carrefour is enorm en is dan ook een hypermarket. Hier kun je niet alleen terecht voor gewone boodschappen, maar ook bijvoorbeeld kleding, schoenen, serviesgoed, audio apparatuur, televisies, make-up, boeken: echt van alles dus. De winkel is gigantisch en heeft twee ingangen: ga je links naar binnen begin je bij het food gedeelte en ga je door de rechter ingang begin je bij het non-food gedeelte. Het vegan schap is sinds kort enorm uitgebreid en er is een grote afdeling met alleen maar biologische en lokale producten. En heel leuk: ga je op donderdag, dan krijg je 20% korting op de vega(n) producten van het huismerk Carrefour Veggie. En parkeren kan gratis voor de deur op het grote parkeerterrein!

Hypermarkt Carrefour Schoten
Bredabaan 967
2900 Schoten
Website

Delhaize

Heel dichtbij de Carrefour Hypermarket zit een filiaal van Delhaize. Een ruime, nette en overzichtelijke winkel met een parkeerplaats erbij. Delhaize is van Ahold en dat is merkbaar: veel producten herkende ik van het assortiment van Albert Heijn, maar dan met een sticker het het logo van Delhaize er op. Zo vind je er net als hier de vegan mini frikandellen en vegan chicken wings, maar gelukkig ook een heleboel andere producten die niet in Nederland verkrijgbaar zijn zoals vegan ribs zonder saus.

En wat ik leuk vond om te zien is dat de producten van de Vegetarische Slager andere, vaak grappige namen hebben. Zo heten de vegan nuggets die wij kennen ‘Nuggetkes’ en heet de Pluimfeestburger daar ‘waar is da feestje, poulétje’. Geweldig!

Bekijk de shoplog met vegan producten die ik kocht bij Delhaize hier.

Delhaize Merksem
Bredabaan 833
2170 Antwerpen België
Website

Lidl

Bij de Lidl zag ik niet veel andere producten dan in de winkels in Nederland liggen. Het verschil is vooral in de tijdelijke producten die Lidl af en toe verkoopt, zoals laatst vegan desserts die wel in België verkrijgbaar waren en (nog) niet in Nederland. Mocht je tijd hebben wel een bezoekje waard dus!

Lidl Schoten
Bredabaan 1201
2900 Schoten België
Website

Aldi

Een minuut rijden van de Carrefour vandaan, praktisch om de hoek is het kleine winkelcentrum Winkelstap Merksem. Daar is een filiaal van Aldi gevestigd. Ze hebben daar heel andere vegan producten dan in Nederland, dus leuk om te bezoeken! Kijk hier voor de vega(n) producten die ze momenteel verkopen.

Aldi Merksem
Bredabaan 891
2170 Antwerpen België
Website

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer