Toetjes en ijs

veganistische versie van het dessert Eton Mess

Eton Less

Ik noem het Eton Less: een plantaardige variant van het bekende Engelse toetje Eton Mess. Mocht je dit niet kennen, dit bestaat uit verkruimelde meringues gemengd met slagroom en rood fruit. Het rode fruit bestaat deels uit verse frambozen en deels uit gepureerde frambozen. En de vegan meringues maakte ik ...
Lees verder
Vegan chocolade hazelnootmousse

Vegan chocolade hazelnootmousse

Deze vegan chocolade hazelnootmousse maak je met maar een paar ingrediënten. En lekker dat het is! Je kunt het serveren in glaasjes of als taartje met een zelfgemaakte bodem of kant en klare suikerschelp ...
Lees verder
Allerhande recept veganized: witte chocolademousse met kletskoppen

Allerhande recept veganized: witte chocolademousse met kletskoppen

Net als vorig jaar ben ik ook nu een hele leuke uitdaging aangegaan: in samenwerking met de Vegetariërsbond een vegan versie maken van een recept uit de Allerhande van Albert Heijn! Er doen 9 andere toffe vegan foodies mee en de recepten zijn onder elkaar verdeeld. Het recept waar ik ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #14: mandarijn sorbetijs

TikTok ontdekkingen #14: mandarijn sorbetijs

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer is dat mandarijn sorbetijs waar je slechts één ingrediënt voor nodig hebt: mandarijn! ...
Lees verder
Retro vegan #10: vanille rijstdessert + 2 extra smaken

Retro vegan #10: vanille rijstdessert + 2 extra smaken

Tijd voor een nieuw deel van deze serie Retro Vegan, waarin ik je laat zien hoe eenvoudig je rijstdessert maakt, ook wel rijstpap of rijstebrij genoemd. Ik ken het zelf vooral nog van ver voor ik veganist werd, van die lekkere zoete vanille toetjes uit de supermarkt. Heerlijk vond ik ...
Lees verder
Retro vegan #7: griesmeeltoetje met rode bessensaus

Retro vegan #7: griesmeeltoetje met rode bessensaus

Tijd voor alweer deel 7 uit deze serie waarin een vegan versie maak van een dessert dat vaak is aangevraagd: het bekende Mona toetje! Die aten wij thuis zo vaak als toetje! Ik laat je zien hoe je dit lekkere dessert thuis ook kunt maken ...
Lees verder
Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Vroeger aten we thuis altijd een toetje na het eten. Soms een schaaltje dubbelvla of yogurt met suiker en af en toe ook iets waar ik dol op was: roomtoetjes. Je weet wel, van die plastic bekers gevuld met vanille of chocoladepudding en getopt met een laagje slagroom. Ze zijn ...
Lees verder
Vegan Vienetta op 2 manieren

Vegan Vienetta op 2 manieren

Misschien wel het meest gegeten dessert tijdens de feestdagen in Nederland: de ijstaart Vienetta. Ook bij ons kwam 'ie vroeger thuis vaak op tafel, vooral met kerst! Laatst vroeg ik via een vragensticker in mijn Instagram Stories weer eens wat men zoal graag zou willen zien hier op de website ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #17: vanille milkshake

Vegan Fast Food Friday #17: vanille milkshake

In dit deel laat ik je zien hoe je een heerlijke vanille milkshake maakt. Vegan uiteraard, evenals de slagroom en unicorn sprinkles! ...
Lees verder
Appel kaneel bollen

Appel kaneel bollen

Heel makkelijk om te maken en zo lekker. Appels gevuld met rozijnen en kaneel in een jasje van krokant zoet bladerdeeg ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: