Toetjes en ijs

Vegan ijstaart

Vegan ijstaart

Werd bij jou thuis vroeger het kerstdiner ook steevast afgesloten met een flink stuk Vienetta? Dé ijstaart der ijstaarten met romig vanille ijs en knapperige chocolade, die nog altijd verkrijgbaar is maar helaas niet vegan. Geen probleem: deze versie maak je heel makkelijk zelf met slechts 4 ingrediënten en wat ...
TikTok ontdekkingen #38: hwachae

TikTok ontdekkingen #38: hwachae

Momenteel gaat het Koreaanse dessert hwachae viraal. Het zag er zo goed uit, dat wilde ik proberen! In dit artikel lees je er alles over en hoe ik dit dessert heb nagemaakt. Absoluut voor herhaling vatbaar! ...
Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Geloof het of niet, maar ik vind dit nog lekkerder dan een (uiteraard vegan) Magnum: een banaan omhuld met plantaardige melkchocolade en knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk om te maken en zo lekker! ...
TikTok ontdekkingen #37: watermeloen frietjes met aardbeien dip

TikTok ontdekkingen #37: watermeloen frietjes met aardbeien dip

In deze serie probeer ik hacks uit die ik op TikTok heb gezien. Deze keer zijn de frietjes van watermeloen met aardbeien dip aan de beurt! ...
Vegan meringues met passievrucht en kiwi

Vegan meringues met passievrucht en kiwi

Deze meringues maak je met aquafaba, oftewel het vocht uit een blik kikkererwten. En dat smaakt een heel stuk beter dan het klinkt kan ik je vertellen! Deze meringues zijn krokant aan de buitenkant en luchtig en chewy aan de binnenkant. Getopt met plantaardige slagroom, passievrucht en kiwi voor een ...
Apple crisp

Apple crisp

Zo heerlijk: warme apple crumble met plantaardige vanille kwark. Ook lekker met ijs als dessert! Heel makkelijk te maken en afgedekt enkele dagen houdbaar in de koelkast, dan hoef je het alleen even op te warmen! ...
TikTok ontdekkingen #33: rijstvel mochi

TikTok ontdekkingen #33: rijstvel mochi

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Dit keer: mochi met rijstvellen! Ik had niet zo'n hoge verwachting hiervan, maar wat pakte dit waanzinnig lekker uit. En je kunt hier volop mee variëren! ...
veganistische versie van het dessert Eton Mess

Eton Less

Ik noem het Eton Less: een plantaardige variant van het bekende Engelse toetje Eton Mess. Mocht je dit niet kennen, dit bestaat uit verkruimelde meringues gemengd met slagroom en rood fruit. Het rode fruit bestaat deels uit verse frambozen en deels uit gepureerde frambozen. En de vegan meringues maakte ik ...
Vegan chocolade hazelnootmousse

Vegan chocolade hazelnootmousse

Deze vegan chocolade hazelnootmousse maak je met maar een paar ingrediënten. En lekker dat het is! Je kunt het serveren in glaasjes of als taartje met een zelfgemaakte bodem of kant en klare suikerschelp ...
Allerhande recept veganized: witte chocolademousse met kletskoppen

Allerhande recept veganized: witte chocolademousse met kletskoppen

Net als vorig jaar ben ik ook nu een hele leuke uitdaging aangegaan: in samenwerking met de Vegetariërsbond een vegan versie maken van een recept uit de Allerhande van Albert Heijn! Er doen 9 andere toffe vegan foodies mee en de recepten zijn onder elkaar verdeeld. Het recept waar ik ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: