Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Geloof het of niet, maar ik vind dit nog lekkerder dan een (uiteraard vegan) Magnum: een banaan omhuld met plantaardige melkchocolade en knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk om te maken en zo lekker!

Plantaardige melkchocolade

Je kunt ook kiezen voor puur, maar ik vond plantaardige melkchocolade lekkerder bij geroosterde hazelnoten. Deze chocoladesoorten zijn vegan en kan ik je aanraden:

  • Hands Off Smooth no m!lk
  • iChoc classic style vegan m!lk-like
  • Jumbo vegan choc classic
  • Maître Mathis vegan melkchocolade met rijstmelk

Afdrukken

Choco bananen met geroosterde hazelnoot

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 3 bananen
  • 1 reep plantaardige (melk)chocolade
  • 75 gram hazelnoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Leg de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 5 minuten in de oven.
  • Laat de hazelnoten afkoelen en maal ze tot grove stukjes in een hakmolen en strooi over een bord.
  • Smelt de plantaardige chocolade in een smeltkom of in de magnetron.
  • Snij de bananen doormidden en steek in iedere helft een ijsstokje.
  • Doop de bananen in de gesmolten chocolade en rol ze door de stukjes hazelnoot.
  • Leg ze op een bord of schaal met bakpapier en zet minimaal een uur in de vriezer.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star