Geloof het of niet, maar ik vind dit nog lekkerder dan een (uiteraard vegan) Magnum: een banaan omhuld met plantaardige melkchocolade en knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk om te maken en zo lekker!
Plantaardige melkchocolade
Je kunt ook kiezen voor puur, maar ik vond plantaardige melkchocolade lekkerder bij geroosterde hazelnoten. Deze chocoladesoorten zijn vegan en kan ik je aanraden:
- Hands Off Smooth no m!lk
- iChoc classic style vegan m!lk-like
- Jumbo vegan choc classic
- Maître Mathis vegan melkchocolade met rijstmelk
Choco bananen met geroosterde hazelnoot
- Genoeg voor: 6 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 3 bananen
- 1 reep plantaardige (melk)chocolade
- 75 gram hazelnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Leg de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 5 minuten in de oven.
- Laat de hazelnoten afkoelen en maal ze tot grove stukjes in een hakmolen en strooi over een bord.
- Smelt de plantaardige chocolade in een smeltkom of in de magnetron.
- Snij de bananen doormidden en steek in iedere helft een ijsstokje.
- Doop de bananen in de gesmolten chocolade en rol ze door de stukjes hazelnoot.
- Leg ze op een bord of schaal met bakpapier en zet minimaal een uur in de vriezer.
geen reacties