Noodlesoep-de-luxe met vegan gehakt en crispy chili oil
Zo noem ik 'm: noodlesoep-de-luxe. En als je me volgt op Instagram en mijn stories bekijkt zag je deze al vaker voorbij komen. Ik kreeg er veel vragen over: hoe maak je dat? Wat is crispy chili oil? Waar koop je dat? Welke noodles gebruik je? Dus de hoogste tijd ...
Spitskoolsalade met broccoli en paprika in misodressing
Dit is één van mijn favoriete salades. Knapperige groenten in een romige dressing met hartige smaak, zo lekker. Deze salade is geïnspireerd op de crunchy cabbage salad die ik bij het Amerikaanse Whole Foods at. De dressing is naar recept van deze Amerikaanse bio supermarkt en smaakt zo goed, ook ...
Noodlesalade
Deze noodlesalade is geïnspireerd op de versie die ik tegenkwam bij het buffet van het Amerikaanse Whole Foods. Een eenvoudige salade maar vol smaak, die nadat het de tijd heeft gehad om alle ingrediënten goed op te nemen alleen nog maar lekkerder wordt! ...
Boerenkoolsalade met spruitjes en amandel
Boerenkool ken je natuurlijk van de winterse stamppot, maar wist je dat je het ook prima rauw kunt eten? Deze vezelrijke groente bevat veel goede voedingsstoffen en heeft een hoog gehalte aan ijzer en calcium ...
Speculoos Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn is een zoet Oostenrijks gerecht dat bestaat uit in stukjes gesneden en gebakken luchtige pannenkoek. Het wordt vaak geserveerd met appelmoes of compote. Deze keer koos ik voor een versie met een heerlijk zoete twist, namelijk speculoos! ...
Zoete aardappel uit de oven met pinda dip
Dit maakte ik van de week als lunch en is absoluut voor herhaling vatbaar: gekruide partjes zoete aardappel uit de oven met spicy pinda dip! Heel smaakvol en makkelijk om te maken. Ook lekker als bijgerecht of borrelhapje! ...
Retro vegan #19: Bistro Baguette champignon
Van deze broodjes heb ik er vroeger als kind zoveel op, het was absoluut één van mijn favorieten! En ze bestaan nog steeds, maar voor mij behoren ze in de categorie nostalgie, dus een mooie plek is dit 19e deel van de serie Retro Vegan: bistro baguettes in de smaak ...
Gevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten
Deze pasta zet je in nog geen kwartier op tafel. En lekker dat het is! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, je kunt eindeloos variëren en het bevat ook nog eens veel groenten. Aanrader! ...
Pide
Het Turkse gerecht pide is een soort pizza van platbrood gevuld met allerlei toppings. Ik maakte deze heerlijke vegan versie met onder andere hummus, kikkererwten en plantaardige feta. Lekker met eventueel een kop soep erbij als maaltijd of in stukken gesneden als borrelhapje ...
Vegan flammkuchen
Wat was dit smullen: vegan flammkuchen! Een soort dunne pizza van brooddeeg getopt met romige vegan crème fraîche, pittige zwarte peper en rode ui en hartige plantaardige spekjes. Makkelijk om te maken en het is zo smaakvol! ...