Lunch

Vegan flammkuchen + video

Vegan flammkuchen + video

Wat was dit smullen: vegan flammkuchen! Een soort dunne pizza van brooddeeg getopt met romige vegan crème fraîche, pittige zwarte peper en rode ui en hartige plantaardige spekjes. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig en het is zo smaakvol! Ik laat je hieronder in de video zien hoe je het ...
Lees verder
Pumpkin spiced pecan peer pannenkoekjes

Pumpkin spiced pecan peer pannenkoekjes

De pannenkoekjes werden een stuk luchtiger dan ik had verwacht. Helemaal geen probleem, integendeel: ik vond ze zalig. Getopt met een kruidig mengsel van gekarameliseerde pecan en peer met pumpkin spice. Beetje slagroom erbij naar smaak en dit herfstontbijt is klaar! ...
Lees verder
Retro vegan #6: Russisch slaatje met vegan ei

Retro vegan #6: Russisch slaatje met vegan ei

Slaatjes, daar heb ik er heel wat van op vroeger! Van die kleine vierkante bakjes met meeverpakt lepeltje. Ik was in een nostalgische bui en besloot deze gouwe ouwe te veganizen en dat is heel goed gelukt. Ik heb kleine porties gemaakt en een grotere salade, beiden zijn prima houdbaar ...
Lees verder
Avocado toast met scrambled tofu

Avocado toast met scrambled tofu

Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch! ...
Lees verder
Pannenkoek met appel

Pannenkoek met appel

Dit is typisch zo'n gerecht waarbij je echt geen dierlijke producten zoals ei nodig hebt voor een heerlijk resultaat. Deze pannenkoek smaakt precies zoals ik die vroeger at, maar dan helemaal plantaardig! ...
Lees verder
Retro vegan #5: rauwe witlofsalade

Retro vegan #5: rauwe witlofsalade

Bijna net als vroeger zoals mijn moeder regelmatig maakte: salade van rauwe witlof, appel, gekookt ei en slasaus. Ik maakte een plantaardige versie die heel goed smaakt bij gebakken aardappelen met facon (plantaardige bacon) en vegan vissticks. Zalig! ...
Lees verder
Plantaardige Caesar salad met bloemkool mac & cheese

Plantaardige Caesar salad met bloemkool mac & cheese

Caesar salad bevat van oorsprong ansjovis. Gelukkig niet in deze plantaardige versie, die minstens zo lekker is! De croutons heb ik vervangen door kikkererwten. Een heerlijke salade die snel op tafel staat. En ik maakte er een gezondere versie van mac & cheese bij waarbij ik de pasta door bloemkool ...
Lees verder
Retro vegan #4: filet Americain met gekookt ei

Retro vegan #4: filet Americain met gekookt ei

Vroeger was ik er als kind dol op: een pistoletje met filet Americain, plakjes gekookt ei en een likje mayonaise. En nu, vele jaren later, geniet ik er nog steeds van alleen dan in een plantaardige versie. Bekijk de video om te zien hoe! ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #22: cheesy gordita crunch

Vegan Fast Food Friday #22: cheesy gordita crunch

Regelmatig maak ik een vegan versie van een populair fast food item. Vandaag is het de beurt aan iets dat bij Taco Bell op het menu staat: de cheesy gordita crunch. De plantaardige versie is zo heerlijk geworden, echt een aanrader! ...
Lees verder
Kikkererwten wraps recept + video

Kikkererwten wraps recept + video

De laatste tijd probeer ik vanwege de 75 Hard Challenge zo veel mogelijk brood te vermijden. Maar wat dan als lunch tussen de middag? Ik probeerde wraps van kikkererwtenmeel en die zijn zo lekker! En supersimpel om te maken. In dit artikel laat ik je zien hoe ik ze maak ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: