Lunch

Croissant met bleiersalade

Croissant met bleiersalade

Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Lees verder
Nomelet met geitenbaas

Nomelet met geitenbaas

Ik maakte deze heerlijke vegan omelet (nom-elet) en vegan geitenkaas met hummus, spinazie, groene asperges, kastanjechampignons en zwarte olijven. Heerlijk om zo te eten of op toast of brood ...
Lees verder
Vegan quiche Lorraine

Vegan quiche Lorraine

Ik maakte een heerlijke geheel vegan versie van de Franse klassieker quiche Lorraine. Lekker hartig dankzij de vegan spekjes en plantaardige mozzarella. En heb je over? Quiche kun je prima in porties invriezen! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #11: crispy rice blocks

TikTok ontdekkingen #11: crispy rice blocks

In deze reeks probeer ik recepten uit die ik op TikTok heb gezien. Het water liep me in de mond toen ik crispy rice blocks voorbij zag komen: blokjes gekookte sushi rijst die vervolgens goudbruin gebakken of gefrituurd worden en belegd met toppings zoals avocado en pittige zalmsalade. Dat wilde ...
Lees verder
Retro vegan #13: baasbroodjes

Retro vegan #13: baasbroodjes

Vroeger was ik er dol op: kaasbroodjes, liefst warm uit de oven. Ik heb een heerlijke vegan versie gemaakt die heel dicht bij in de buurt komt van zoals ik ze me kan herinneren, met een lekkere smeuïge vulling. En omdat ze baas zijn noem ik ze ook zo: baasbroodjes! ...
Lees verder
De lekkerste vegan recepten voor Pasen

De lekkerste vegan recepten voor Pasen

Nog even en het is weer Pasen! In dit artikel zet ik de lekkerste vegan recepten voor je op een rij ...
Lees verder
Allerhande recept veganized: eggs benedict met spinazie en bacon op toast

Allerhande recept veganized: eggs benedict met spinazie en bacon op toast

Na het veganizen van een recept uit de kersteditie van de Allerhande van Albert Heijn was nu de paaseditie aan de beurt. Ik zei meteen ja toen de Vegetariërsbond me weer vroeg om een recept te kiezen uit het magazine en daar een veganistische versie van te maken. Ik koos ...
Lees verder
Pitabroodjes: 10 x lekkere recepten

Pitabroodjes: 10 x lekkere recepten

Met een pak pitabroodjes kun je meer kanten op dan je misschien denkt! Ik zet de lekkerste ideetjes voor je op een rij. Zo hoef je nooit meer overgebleven pitabrood weg te gooien, want wat dacht je van bijvoorbeeld wentelteefjes? Of pita chips? ...
Lees verder
Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Dit is een heerlijke lunch: toast van plakken zoete aardappel getopt met fijngeprakte avocado en gebakken kikkererwten en kastanjechampignons en getopt met everything but the bagel seasoning ...
Lees verder
Vegan wentelteefjes van pitabroodjes

Vegan wentelteefjes van pitabroodjes

Omdat ik wat pitabroodjes over had, nam ik een kijkje op internet voor ideetjes voor wat je er zoal mee kunt doen. Ik kwam terecht op de website van Martha Stewart en zij had een geweldig idee: maak er wentelteefjes van! Ik heb er een vegan versie van gemaakt ben ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: