Lunch

Plantaardige salade Niçoise met bananenbloesem

Plantaardige salade Niçoise met bananenbloesem

Toen ik de nieuwe bananenbloesem in blik van Fairtrade Original zag, bedacht ik me meteen dat ik er salade Niçoise mee wilde maken. Bananenbloesem is een heel geschikte vervanger voor vis en zou in deze klassieke salade mooi in plaats van de tonijn kunnen. Ik heb het gemaakt en het ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #17: pittige pinda noodles

TikTok ontdekkingen #17: pittige pinda noodles

Dat je met een paar ingrediënten iets heel lekkers kunt maken bewijst dit recept voor pittige noodles wel dat ik op TikTok tegen kwam. Heel eenvoudig om te maken en zo lekker! Ik maakte ook een gezondere versie die koolhydraatarm is ...
Lees verder
Vegan kip-satésalade

Vegan kip-satésalade

Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ...
Lees verder
De 10 lekkerste vegan recepten met hummus

De 10 lekkerste vegan recepten met hummus

Vandaag is het International Hummus Day! Een mooie aanleiding om de lekkerste vegan recepten met deze heerlijke kikkererwtenpuree op een rij te zetten. Wat is jouw favoriet? ...
Lees verder
Croissant met bleiersalade

Croissant met bleiersalade

Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Lees verder
Nomelet met geitenbaas

Nomelet met geitenbaas

Ik maakte deze heerlijke vegan omelet (nom-elet) en vegan geitenkaas met hummus, spinazie, groene asperges, kastanjechampignons en zwarte olijven. Heerlijk om zo te eten of op toast of brood ...
Lees verder
Vegan quiche Lorraine

Vegan quiche Lorraine

Ik maakte een heerlijke geheel vegan versie van de Franse klassieker quiche Lorraine. Lekker hartig dankzij de vegan spekjes en plantaardige mozzarella. En heb je over? Quiche kun je prima in porties invriezen! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #11: crispy rice blocks

TikTok ontdekkingen #11: crispy rice blocks

In deze reeks probeer ik recepten uit die ik op TikTok heb gezien. Het water liep me in de mond toen ik crispy rice blocks voorbij zag komen: blokjes gekookte sushi rijst die vervolgens goudbruin gebakken of gefrituurd worden en belegd met toppings zoals avocado en pittige zalmsalade. Dat wilde ...
Lees verder
Retro vegan #13: baasbroodjes

Retro vegan #13: baasbroodjes

Vroeger was ik er dol op: kaasbroodjes, liefst warm uit de oven. Ik heb een heerlijke vegan versie gemaakt die heel dicht bij in de buurt komt van zoals ik ze me kan herinneren, met een lekkere smeuïge vulling. En omdat ze baas zijn noem ik ze ook zo: baasbroodjes! ...
Lees verder
De lekkerste vegan recepten voor Pasen

De lekkerste vegan recepten voor Pasen

Nog even en het is weer Pasen! In dit artikel zet ik de lekkerste vegan recepten voor je op een rij ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: