Mini wraps met plantaardig gehakt van walnoten en kastanjechampignons

Wist je dat je zelf heerlijk plantaardig gehakt kunt maken? Eerder kon je dit gehakt van walnoten en zwarte bonen al zien. Deze keer maakte ik een versie met walnoten en kastanjechampignons. Dit is zo ontzettend lekker en ook heel makkelijk om te maken!

Afdrukken

Mini wraps met plantaardig gehakt van walnoten en kastanjechampignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 100 gram walnoten
  • olie, om te bakken
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 20 gram tacokruiden
  • mini tortilla wraps
  • toppings naar keuze zoals ingelegde rode ui, wortel, avocado, radijs en sriracha mayonaise

Notities

  • Maal de walnoten en kastanjechampignons tot kleine stukjes in een keukenmachine of hakmolen.
  • Snipper de ui en hak of pers de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een koekenpan of wok en bak de ui een minuutje.
  • Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg het walnoten-kastanjechampignon mengsel toe.
  • Voeg de tomatenpuree en tacokruiden toe en bak een paar minuten tot het mengsel begint te kleuren.
  • Verwarm de mini tortilla wraps, beleg met het plantaardig gehakt en toppings en saus naar keuze en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Linda

    Hoi Suzanne,
    Dit recept lijkt me lekker en wil ik zeker een keer uitproberen. Ik heb wel een vraag over het gehaktmengsel: moet dit niet ook gebakken worden? Het lijkt nu of dit rauw op de wraps gelegd wordt?

    12 maart 2024 at 10:56
    • Reply Suzanne

      Hi Linda, er was een zin weggevallen in het recept, deze staat er nu bij! Het mengsel moet inderdaad ook gebakken worden, bij de ui en knoflook. Eet smakelijk alvast!

      12 maart 2024 at 11:01

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star