Wist je dat je zelf heerlijk plantaardig gehakt kunt maken? Eerder kon je dit gehakt van walnoten en zwarte bonen al zien. Deze keer maakte ik een versie met walnoten en kastanjechampignons. Dit is zo ontzettend lekker en ook heel makkelijk om te maken!
Mini wraps met plantaardig gehakt van walnoten en kastanjechampignons
- Genoeg voor: 6 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 125 gram kastanjechampignons
- 100 gram walnoten
- olijfolie om te bakken
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 20 gram tacokruiden
- mini tortilla wraps
- toppings naar keuze zoals ingelegde rode ui, wortel, avocado, radijs en sriracha mayonaise
Notities
- Maal de walnoten en kastanjechampignons tot kleine stukjes in een keukenmachine of hakmolen.
- Snipper de ui en hak of pers de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan of wok en bak de ui een minuutje.
- Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
- Voeg het walnoten-kastanjechampignon mengsel toe.
- Voeg de tomatenpuree en tacokruiden toe en bak een paar minuten tot het mengsel begint te kleuren.
- Verwarm de mini tortilla wraps, beleg met het plantaardig gehakt en toppings en saus naar keuze en serveer.
2 reacties
Hoi Suzanne,
12 maart 2024 at 10:56Dit recept lijkt me lekker en wil ik zeker een keer uitproberen. Ik heb wel een vraag over het gehaktmengsel: moet dit niet ook gebakken worden? Het lijkt nu of dit rauw op de wraps gelegd wordt?
Hi Linda, er was een zin weggevallen in het recept, deze staat er nu bij! Het mengsel moet inderdaad ook gebakken worden, bij de ui en knoflook. Eet smakelijk alvast!
12 maart 2024 at 11:01