De makkelijkste (en lekkerste!) plantaardige gevulde eieren

Af en toe heb ik ineens trek in ei. Herkenbaar? Gelukkig is die trek als veganist heel makkelijk te stillen: met kala namak geef je gerechten de typische ei smaak en geur en de gele kleur van kurkuma doet veel voor het oog. Ik had deze keer trek in een gevuld eitje maar niet veel zin om lang in de keuken te staan. En daar kwam toch iets lekkers uit: gevulde eitjes, plantaardig, supersnel en zo lekker!

Eggs-periment

In mijn stories op Instagram kondigde ik het al aan, ik was bezig met een eggs-periment. Ik wilde een nog snellere variant van gevulde eieren dan ik eerder maakte. En dat is gelukt!

Zeven ingrediënten

Voor deze vegan gevulde eitjes heb je maar 7 ingrediënten nodig:

1 – agar agar

Agar agar is een plantaardig alternatief voor gelatine. Het is verkrijgbaar in de supermarkt zoals onderstaande bij Albert Heijn (zakje links) en PLUS (verpakking rechts). Je kunt het ook kopen in de Aziatische supermarkt en biologische supermarkten. Lees er hier meer over en onderaan de pagina zie je nog meer recepten ermee!

2 – kala namak

Kala namak wordt ook wel zwart zout genoemd en geeft de typische zwavelachtige geur en smaak van ei. Je kunt het kopen bij biologische en Aziatische supermarkten en online. Lees er hier meer over en kijk onderaan de pagina voor nog meer recepten met kala namak!

3 – plantaardige ongezoete melk

Ik gebruik voor deze vegan gevulde eieren ongezoete sojamelk.

4 – hummus

Je kunt iedere naturel hummus gebruiken die je wil of zelf maken.

5 – kerriepoeder

6 – kurkuma

Dit wordt ook wel geelwortel genoemd en geeft gerechten een gele kleur.

7 – paprikapoeder

Eiervorm

Om de vorm van eieren te krijgen gebruik ik eierserveerschalen. Deze kun je in kookwinkels kopen en je ziet ze vaak in kringloopwinkels.

Afdrukken

De makkelijkste (en lekkerste!) plantaardige gevulde eieren

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: ongeveer 20 - 25 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 360 ml. ongezoete sojamelk of plantaardige melk naar keuze
  • 1/2 teaspoon kala namak
  • 2 teaspoons agar agar
  • kuipje hummus (ongeveer 200 gram)
  • flinke snuf kerriepoeder
  • snuf kurkuma (geelwortel)
  • paprikapoeder
  • tuinkers om te garneren, optioneel

Bereidingswijze

  • Meng plantaardige melk met kala namak en agar agar met een garde. Schenk het in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en roer een paar minuten goed door tot het dikker begint te worden.
  • Haal van het vuur, laat iets afkoelen en verdeel over de vormen.
  • Zet de vormen een uurtje in de koelkast.
  • Haal met de meloenbolletjeslepel, of als je die niet hebt een theelepel in het midden van de de eieren een ovaalvormig gedeelte er uit.
  • Meng hummus met kerriepoeder en kurkuma.
  • Schep de hummus in een spuitzak en vul de vegan eiwitten ermee.
  • Garneer met paprikapoeder en naar smaak tuinkers.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star