Salade met boerenkool, spruitjes en hummus dressing
Yes, de herfst is aangebroken: mijn favoriete seizoen! Ik heb een heel lekkere goed gevulde salade gemaakt vol ingrediënten die perfect passen bij deze tijd van het jaar zoals boerenkool en spruitjes. Spruitjes, rauw in een salade? Zul je misschien denken. Jazeker wel: snij de spruitjes echter wel zo dun ...
Lees verder
Lees verder
Pastasalade met geroosterde groenten en plantaardige feta
Een goedgevulde pastasalade met geroosterde groenten zoals bloemkool en courgette, plantaardige feta en een heerlijke dressing op basis van olijfolie en knoflook. Perfect als bijgerecht bij de barbecue of als lunch ...
Lees verder
Lees verder
Vegan pastasalade
Dit is een heerlijke vegan pastasalade die je heel goed een dag of twee van tevoren kunt maken, dan trekken de smaken nog beter in. Ook ideaal om mee te nemen als lunch to go of bij een picknick! ...
Lees verder
Lees verder
TikTok ontdekkingen #24: Green Goddess dip salad
Deze Green Goddess dip zag ik de laatste tijd veel voorbij komen op TikTok. De populariteit maakte me nieuwsgierig. En nu ik het heb gemaakt snap ik de hype: wat is dit verrassend lekker! Het is even wat werk om alles fijn te snijden, maar dan heb je ook wat ...
Lees verder
Lees verder
Broccoli salade met rode kool en plantaardige bacon
Deze heerlijke salade wordt nog lekkerder hoe nadat alle smaken de tijd hebben gekregen om in te trekken. Maak 'm dus vooral een dag eerder dan je deze salade gaat eten en bewaar afdekt in de koelkast. Heel lekker als bij- of lunchgerecht! ...
Lees verder
Lees verder
Pumpkin spice latte
Sinds gisteren kun je bij Starbucks weer terecht voor hét drankje van het najaar: de pumpkin spice latte! Bestel ‘m zonder slagroom en met plantaardige melk en dan is ‘ie helemaal vegan! Geen Starbucks in de buurt of geen gelegenheid om er naartoe te gaan? Geen nood, je kunt thuis ...
Lees verder
Lees verder
Plantaardige salade Niçoise met bananenbloesem
Toen ik de nieuwe bananenbloesem in blik van Fairtrade Original zag, bedacht ik me meteen dat ik er salade Niçoise mee wilde maken. Bananenbloesem is een heel geschikte vervanger voor vis en zou in deze klassieke salade mooi in plaats van de tonijn kunnen. Ik heb het gemaakt en het ...
Lees verder
Lees verder
Vegan kip-satésalade
Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ...
Lees verder
Lees verder
TikTok ontdekkingen #16: gebakken radijs
In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer werd ik heel enthousiast van een TikTok filmpje van een vrouw die radijsjes bakte en beweerde dat het op gebakken aardappeltjes leek. Dat wilde ...
Lees verder
Lees verder
Croissant met bleiersalade
Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Lees verder
Lees verder