Salades

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Sinds gisteren kun je bij Starbucks weer terecht voor hét drankje van het najaar: de pumpkin spice latte! Bestel ‘m zonder slagroom en met plantaardige melk en dan is ‘ie helemaal vegan! Geen Starbucks in de buurt of geen gelegenheid om er naartoe te gaan? Geen nood, je kunt thuis ...
Lees verder
Plantaardige salade Niçoise met bananenbloesem

Plantaardige salade Niçoise met bananenbloesem

Toen ik de nieuwe bananenbloesem in blik van Fairtrade Original zag, bedacht ik me meteen dat ik er salade Niçoise mee wilde maken. Bananenbloesem is een heel geschikte vervanger voor vis en zou in deze klassieke salade mooi in plaats van de tonijn kunnen. Ik heb het gemaakt en het ...
Lees verder
Vegan kip-satésalade

Vegan kip-satésalade

Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #16: gebakken radijs

TikTok ontdekkingen #16: gebakken radijs

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer werd ik heel enthousiast van een TikTok filmpje van een vrouw die radijsjes bakte en beweerde dat het op gebakken aardappeltjes leek. Dat wilde ...
Lees verder
Croissant met bleiersalade

Croissant met bleiersalade

Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Lees verder
Wrap met Caesar boerenkool salade

Wrap met Caesar boerenkool salade

Ik ben dol op boerenkool, gekookt maar zeker ook rauw! Het is een stugge bladgroenten die eerst even gemasseerd moet worden. Say what? Gemasseerd ja! Wanneer je er met je handen een scheutje (olijf)olie, citroensap en wat zout inwrijft wordt het een stuk zachter en veel lekkerder! ...
Lees verder
Couscous bowl met geroosterde spruitjes en zoete aardappel

Couscous bowl met geroosterde spruitjes en zoete aardappel

Een bord vol lekkers: dat is deze couscous bowl. Met geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas, zoete aardappel, spinaziesalade, vegan Griekse kaas en tahin-knoflookdressing. Ideaal om restjes groenten mee op te maken en persoonlijk vind ik deze zowel warm als koud (de dag erna als lunch!) lekker! ...
Lees verder
Retro vegan #6: Russisch slaatje met vegan ei

Retro vegan #6: Russisch slaatje met vegan ei

Slaatjes, daar heb ik er heel wat van op vroeger! Van die kleine vierkante bakjes met meeverpakt lepeltje. Ik was in een nostalgische bui en besloot deze gouwe ouwe te veganizen en dat is heel goed gelukt. Ik heb kleine porties gemaakt en een grotere salade, beiden zijn prima houdbaar ...
Lees verder
Retro vegan #5: rauwe witlofsalade

Retro vegan #5: rauwe witlofsalade

Bijna net als vroeger zoals mijn moeder regelmatig maakte: salade van rauwe witlof, appel, gekookt ei en slasaus. Ik maakte een plantaardige versie die heel goed smaakt bij gebakken aardappelen met facon (plantaardige bacon) en vegan vissticks. Zalig! ...
Lees verder
Plantaardige Caesar salad met bloemkool mac & cheese

Plantaardige Caesar salad met bloemkool mac & cheese

Caesar salad bevat van oorsprong ansjovis. Gelukkig niet in deze plantaardige versie, die minstens zo lekker is! De croutons heb ik vervangen door kikkererwten. Een heerlijke salade die snel op tafel staat. En ik maakte er een gezondere versie van mac & cheese bij waarbij ik de pasta door bloemkool ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: