Salades

Croissant met bleiersalade

Croissant met bleiersalade

Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Lees verder
Wrap met Caesar boerenkool salade

Wrap met Caesar boerenkool salade

Ik ben dol op boerenkool, gekookt maar zeker ook rauw! Het is een stugge bladgroenten die eerst even gemasseerd moet worden. Say what? Gemasseerd ja! Wanneer je er met je handen een scheutje (olijf)olie, citroensap en wat zout inwrijft wordt het een stuk zachter en veel lekkerder! ...
Lees verder
Couscous bowl met geroosterde spruitjes en zoete aardappel

Couscous bowl met geroosterde spruitjes en zoete aardappel

Een bord vol lekkers: dat is deze couscous bowl. Met geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas, zoete aardappel, spinaziesalade, vegan Griekse kaas en tahin-knoflookdressing. Ideaal om restjes groenten mee op te maken en persoonlijk vind ik deze zowel warm als koud (de dag erna als lunch!) lekker! ...
Lees verder
Retro vegan #6: Russisch slaatje met vegan ei

Retro vegan #6: Russisch slaatje met vegan ei

Slaatjes, daar heb ik er heel wat van op vroeger! Van die kleine vierkante bakjes met meeverpakt lepeltje. Ik was in een nostalgische bui en besloot deze gouwe ouwe te veganizen en dat is heel goed gelukt. Ik heb kleine porties gemaakt en een grotere salade, beiden zijn prima houdbaar ...
Lees verder
Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Wanneer ik aan de herfst denk, denk ik automatisch aan Pumpkin Spice Latte: hét populairste drankje van het seizoen bij koffieketen Starbucks. In Amerika is 'ie een maand eerder gelanceerd, omdat naar het schijnt veel mensen er meer dan ooit aan toe zijn tijdens dit bewogen jaar. Hier in Nederland ...
Lees verder
Retro vegan #5: rauwe witlofsalade

Retro vegan #5: rauwe witlofsalade

Bijna net als vroeger zoals mijn moeder regelmatig maakte: salade van rauwe witlof, appel, gekookt ei en slasaus. Ik maakte een plantaardige versie die heel goed smaakt bij gebakken aardappelen met facon (plantaardige bacon) en vegan vissticks. Zalig! ...
Lees verder
Plantaardige Caesar salad met bloemkool mac & cheese

Plantaardige Caesar salad met bloemkool mac & cheese

Caesar salad bevat van oorsprong ansjovis. Gelukkig niet in deze plantaardige versie, die minstens zo lekker is! De croutons heb ik vervangen door kikkererwten. Een heerlijke salade die snel op tafel staat. En ik maakte er een gezondere versie van mac & cheese bij waarbij ik de pasta door bloemkool ...
Lees verder
Romige komkommersalade

Romige komkommersalade

Deze komkommersalade is heerlijk romig, perfect voor bij de barbecue! In een handomdraai klaar met maar een paar ingrediënten. Maak deze salade vooral de dag voordat je 'm wil eten, want na een nachtje in de koelkast smaakt het nog lekkerder wanneer alles de tijd heeft gekregen om in te ...
Lees verder
Reuzebonensalade

Reuzebonensalade

Dit gerecht maakte mijn vader vroeger regelmatig, maar dan met tonijn uit blik erdoor. Heerlijk was dat! Ik besloot het net als de gemarineerde vleestomaten na te maken. Zo lekker als mijn vader het maakte zal het helaas nooit worden, maar het komt wel heel dicht bij in de buurt! ...
Lees verder
Aardappelsalade met pesto dressing

Aardappelsalade met pesto dressing

Deze salade maakte ik onlangs als bijgerecht voor bij de barbecue. Het smaakte zo goed! De dag erna nog lekkerder, wanneer alles goed de tijd heeft gekregen om in te trekken. Maak deze salade dus gerust de dag voordat je 'm wil eten! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: