Van vega naar vegan

Op 1 april 2017 maakte ik, nee het is geen grap: de stap van vegetariër naar vegan. Niet bewust, want toen ik er aan begon wist ik niet dat het deze tweede VeganChallenge me zó goed af zou gaan dat ik er niet mee stopte na 30 dagen: ik ging door. En naar aanleiding daarvan gaat er een nieuwe serie van start op Wat eet je dan wel: van vega naar vegan. In deze serie artikelen laat ik je zien hoe ik het veganisme een permanente plek in mijn leven geef: hoe ik wen aan nieuwe gewoontes, waar ik tegen aan loop en wat ik waar mee vervang. Dit om wellicht andere mensen te inspireren die de stap ook ‘ooit’ willen maken, maar niet goed weten hoe. Of misschien breng ik er jou, als mede newly vegan of wellicht zelfs doorgewinterde veganist mee op ideetjes!

HANDIGE LINKS

Ingrediënten onder de loep #3: liquid smoke

Ingrediënten onder de loep #3: liquid smoke

In deze serie ingrediënten onder de loep behandel ik steeds een ander ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de veganistische keuken. In het eerste deel stonden edelgistvlokken centraal, in het tweede deel kala namak en nu is het tijd om liquid smoke in de spotlights te zetten.  ...
Lees verder
1 Jaar vegan: mijn favoriete food producten

1 Jaar vegan: mijn favoriete food producten

Een jaar geleden was ik me nu aan het voorbereiden op mijn tweede VeganChallenge: 30 dagen geen dierlijke producten. Ik had al eens eerder mee gedaan en at al regelmatig veganistisch, maar toch vond ik het nog lastig om voor sommige dingen een goede plantaardige vervanger te vinden. Die 1 ...
Lees verder
De VeganChallenge: zo bereid je je voor

De VeganChallenge: zo bereid je je voor

Volgende week zondag is het zover: dan gaat de VeganChallenge weer van start! Dit is een uitdaging die je aan kunt gaan waarbij je 30 dagen lang veganisme ontdekt. Je eet en drinkt daarbij geen melk, geen boter, geen kaas, geen eieren: geen enkel dierlijk product. Zelf deed ik twee ...
Lees verder
diëtist, dieet dit dieet dat, intakegesprek bij de diëtist

Wat ik slik aan supplementen en vitamines: UPDATE!

Tijd voor een update: zoals je misschien weet ben ik onlangs naar de diëtist geweest voor een intakegesprek over mijn veganistisch leefpatroon. En omdat ik sinds een poosje slaapproblemen heb die maar niet over gingen, besloot ik in overleg met de huisarts mijn bloed te laten prikken. Beiden hebben ervoor ...
Lees verder
Ingrediënten onder de loep #1: edelgistvlokken a.k.a. NOOCH

Ingrediënten onder de loep #1: edelgistvlokken a.k.a. NOOCH

Grote kans dat je er wel eens van gehoord hebt of het hier op wateetjedanwel.nl voorbij hebt zien komen: edelgistvlokken. Ik geef toe: het klinkt niet direct iets waarvan je denkt 'ja! dat klinkt goed, geef mij er n's wat van!' maar geloof me dat je er de lekkerste dingen ...
Lees verder
Plantaardige kaviaar: gewoon bij IKEA!

Plantaardige kaviaar: gewoon bij IKEA!

Ik vertelde hier al eerder over in de serie VEGAN IN DE SUPERMARKT, maar vind dit zo'n bijzonder product dat ik 'm een eigen artikel gun. Dit moet iedereen weten! 🙂  ...
Lees verder
Zelf vegan kaas maken deel 3: supersnelle kaas

Zelf vegan kaas maken deel 3: supersnelle kaas

In dit derde deel in de serie zelf vegan kaas maken laat ik je zien hoe je een heel snelle versie maakt van een kaas. Het deed me qua smaak denken aan smeerkaas met sambalsmaak, die ik vroeger graag at. Je kunt het ook raspen voor over de pasta of ...
Lees verder
Vegan ontdekking: Textured Vegetable Protein (TVP)

Vegan ontdekking: Textured Vegetable Protein (TVP)

Ik ben dol op winkels als Amazing Oriental: in zulke Aziatische supermarkten kan ik rustig een uur rondkijken. Steeds weer kom ik nieuwe producten tegen en vind ik het erg leuk om die uit te proberen. Al heel vaak zag ik ze liggen: plastic zakken met gedroogde soja en soortgelijke ...
Lees verder
Zelf vegan kaas maken deel 2: mozzarella (no-zarella)

Zelf vegan kaas maken deel 2: mozzarella (no-zarella)

Sinds ik veganist ben (sinds 1 april dit jaar, no joke) eet ik geen kaas meer. Ik had verwacht dat ik het enórm zou missen. Maar dat valt echt heel erg mee. Eerlijk is eerlijk, ik ben niet gestopt met het eten van broodjes smeltende mozzarella met groenten uit de ...
Lees verder
Zelf vegan kaas maken deel 1: feta

Zelf vegan kaas maken deel 1: feta

Sinds 1 april dit jaar heb ik geen kaas meer gegeten: op die dag begon ik aan de VeganChallenge, wat inhoudt dat je 30 dagen lang geen dierlijke producten eet. Dus ook geen kaas. Omdat die 30 dagen me zo goed bevielen (en beter afgingen dan de eerste keer dat ...
Lees verder
Aan het laden...
Share: