8 x lekkere recepten met jackfruit

Jackfruit zie je regelmatig voorbij komen hier op Wat eet je dan wel. Het is een ideale vleesvervanger die ik vaak inzet bij het veganizen van allerei gerechten. Jackfruit wordt steeds populairder en de vraag stijgt. Ik laat je in dit artikel 8 lekkere gerechten zien met jackfruit als basis en ik deel een mooi nieuwtje met je over de verkrijgbaarheid! 

Jackfruit

Jackfruit, ook wel Nangka genoemd is een vrucht van de van oorsprong Indiase boom die in half Azië, Afrika en Zuid-Amerika voorkomt. Het is familie van de doerian en groeit direct aan de stam in plaats van aan de takken van de boom. Jackfruit is een populair ingrediënten in de veganistische keuken. Het heeft een vlezige structuur en neemt goed smaken op.

Gezonde keuze

Jackfruit is een gezonde keuze. Wat jackfruit uniek maakt is het hoge eiwitgehalte van maar liefst 3 gram per 175 gram. Andere soorten fruit hebben 0-1 gram eiwit. Ook is het rijk aan anti-oxidanten, matig in calorieën en heeft het veel vezels, vitamines zoals C en mineralen.

Jackfruit van Fairtrade Original

Mooi nieuws: vanaf week 4 2019 kun je jackfruit in blik van Fairtrade Original kopen bij Albert Heijn! Handig, zo hoef je niet meer helemaal naar de toko ervoor. De verkoopprijs is op dit moment nog niet bekend.

Lekkere recepten

Maar wat kun je er nu allemaal mee, vraag je je misschien af? Een heleboel! Kijk maar eens naar de lekkere gerechten hieronder.

1. Patatje vegan stoofvlees – recept

2. Broodje vega pulled jackfruit – recept

3. Vegan jackfruit tonijnsalade – recept

4. Jackfruit saté – recept

5. Huzarensalade met jackfruit – recept

6. Vegan bitterballen – recept

7. Vegan kippensoep met jackfruit – recept

8. Vegan kip kerrie salade – recept

De Fairtrade Original jackfruit in blik is vanaf week 4 2019 verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer