Vegan kippensoep met jackfruit

Jackfruit is een ingrediënt dat ik vaak gebruik in gerechten. Het leent zich zo goed als vervanger voor allerlei soorten vlees en vis! Zo maakte ik er eerder stoofvlees en huzarensalade mee. Deze keer besloot ik om er een plantaardige verse van kippensoep mee te maken. En dat is heel erg goed gelukt! 

Jackfruit

Het jonge vruchtvlees van de vrucht jackfruit is een ideale vlees- en visvervanger. Het heeft een vlezige structuur en is van nature gluten-, lactose,- en sojavrij. Het is voedzaam, bevat veel vezels en is laag in koolhydraten. Ook is het vetgehalte laag.

Breed inzetbaar

Jackfruit neemt smaak aan, je kunt het daarom heel goed marineren of kruiden en het zo combineren in allerlei type gerechten zoals noodles, pasta en op een broodje. Het wordt meestal in blik verkocht bij Aziatische supermarkten en sommige biologische supermarkten. Je kunt het echter ook bij Albert Heijn, Marqt en Food2Love.nl kopen en dan niet in blik, maar in een pakje. Deze pakjes zijn ongekoeld lang houdbaar en hebben als voordeel dat er minder water verspild wordt, je kunt het uit de pouch zo in de pan doen! Er zijn 3 smaken verkrijgbaar: bar-b-que, Thai curry en de versie waar ik mee aan de slag ben gegaan voor dit recept: de original.

Kippensoep

Jackfruit valt tijdens het bereiden makkelijk uit elkaar. De structuur deed me vermoeden dat dit een ideale vervanger zou zijn voor kip in kippensoep! En inderdaad, dit is het geval! Deze soep is eenvoudig te bereiden en heel snel klaar, omdat de jackfruit in tegenstelling tot kippenvlees niet hoeft te garen.

Afdrukken

Vegan kippensoep met jackfruit

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

  • 1,5 liter bouillon, zie notities
  • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierbladeren
  • 2 pakjes Upton’s Naturals Original Jackfruit
  • 60 gram krulvermicelli

Bereidingswijze

  • Doe de bouillon, wortel, prei, bleekselderij, knoflook en laurierblaadjes in een soeppan.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Voeg de jackfruit toe en roer door.
  • Voeg de vermicelli toe.
  • Laat de soep onder regelmatig roeren een minuut of 8 zachtjes koken.
  • Trek grotere stukken jackfruit uit elkaar met twee vorken.
  • Verwijder de laurierblaadjes en serveer.
  • Lekker met stokbrood.

Notities

  • Je kunt gewone groentenbouillon gebruiken, maar om de smaak van kippensoep zoveel mogelijk te benaderen heb ik vegan kippenbouillon gebruikt. Dit kun je bij onder andere bij Albert Heijn kopen van het merk Bio Today.

Dit artikel is in samenwerking met Upton’s Naturals tot stand gekomen.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer