Huzarensalade met jackfruit

Van deze heerlijke Hollandse klassieker heb ik een vegan versie gemaakt. Het draadjesvlees heb ik vervangen door jackfruit, dat zich qua structuur daar prima voor leent! 

Ingrediënten voor ongeveer 8 personen

  • 1 kilo aardappels
  • 1 blik jackfruit *
  • olie, om te bakken
  • peper
  • zout
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 100 gram wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 3 augurken, in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 5 eetlepels vegan mayonaise zoals Remia Mayolijn
  • 1 á 2 eetlepels plantaardige ongezoete yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • scheutje azijn uit de pot van de augurken
  • paprikapoeder
  • kropsla bladeren, optioneel

* jackfruit kun je onder andere kopen bij Amazing Oriental. Let goed op dat je het blik kiest waar ‘in brine’ op staat en niet waar ‘in syrup’ op staat. Lees hier meer over jackfruit.

Bereidingswijze

  • Spoel de jackfruit af onder de kraan en laat uitlekken. Trek de jackfruit uit elkaar met twee vorken. Bak de jackfruit kort op hoog vuur in wat olie in een hapjespan of wok tot het begint te kleuren en breng op smaak met peper en zout.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar en laat afkoelen.
  • Kook de blokjes wortel en doperwtjes gaar en laat afkoelen.
  • Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de yoghurt, mosterd en een scheutje azijn.
  • Meng alle ingrediënten in een grote kom en zet in de koelkast zodat alle smaken kunnen intrekken. Liefst een paar uur.
  • Leg een slablad op een bord of schaal en schep de huzarensalade er op, garneer eventueel met extra augurk en zilveruitjes en bestrooi met paprikapoeder.

Nog meer typisch Hollandse gerechten en snacks? Wat dacht je van:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer