Ontbijt

Tonga toast met aardbeien compote

Tonga toast met aardbeien compote

Al jarenlang staat er een heel populair item op het menu van één van de resort restaurants in Walt Disney World in Florida genaamd Tonga Toast. En als je me langer volgt weet je dat dat mijn lievelingsplek op aarde is. Zoveel magie daar, zoveel mooie herinneringen. Maar op de ...
Lees verder
Scones met blauwe bessen en aardbeien

Scones met blauwe bessen en aardbeien

Het originele recept voor deze scones komt uit dit kookboek dat ik op vakantie in Amerika kocht en het is gebaseerd op de scones die verkocht worden bij Starbucks. Ik maakte een vegan versie en voegde aan de helft van de scones aardbeien toe in plaats van blauwe bessen. Heerlijk! ...
Lees verder
Plaatpannenkoek met aardbei en chocolade

Plaatpannenkoek met aardbei en chocolade

Dit gerecht kwam ik tegen in een Amerikaans tijdschrift. Het heet in het Engels sheet pancakes en ik vond dit zo'n goed idee dat ik een vegan versie ervan heb gemaakt! Het voordeel van deze vorm van pannenkoeken maken is dat je in één keer een grote hoeveelheid kunt bereiden ...
Lees verder
Vegan wentelteefjes van Turks brood

Vegan wentelteefjes van Turks brood

Heb je een stuk Turks brood over? Maak er wentelteefjes van! Lekker met fruit zoals (gebakken) schijfjes banaan en blauwe bessen ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #4: No Egg Muffin 2 variaties!

Vegan Fast Food Friday #4: No Egg Muffin 2 variaties!

Toen ik nog vegetariër was at ik deze zo graag: de Egg McMuffin van McDonalds. Deze bestaat uit een getoast broodje met daarop gebakken ei en cheddar. Een plantaardige versie van dit populaire ontbijtitem, zou dat kunnen? Het antwoord is ja. Ik maakte zelfs twee variaties! ...
Lees verder
Plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten

Plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten

Een heerlijk ontbijtje dat goed past bij deze periode van het jaar: plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten. Makkelijk te maken en ontzettend lekker ...
Lees verder
Matzes granola

Matzes granola

Granola met matzes: een geniaal idee dat ik tegenkwam via Pinterest. Je kunt deze granola helemaal naar jouw smaak aanpassen of naar wat je in huis hebt. Zo had ik nog een zak walnoten liggen die bijna over datum was en een appel die zijn beste tijd had gehad. Een ...
Lees verder
Hash browns met spinazie

Hash browns met spinazie

Toen ik deze hash browns met spinazie onlangs proefde op vakantie in Amerika nam ik me meteen voor  om het thuis na te maken. Ik was er zelf nooit op gekomen om spinazie door hash browns, of door rösti zoals wij het beter kennen, te doen. Zo lekker!  ...
Lees verder
Vegan poffertjes op 3 manieren

Vegan poffertjes op 3 manieren

Dat was lang geleden: poffertjes! Ik maakte naast deze vegan versie nog 2 varianten met matcha en cacao. Heerlijk!  ...
Lees verder
Amerikaans ontbijt

Amerikaans ontbijt

Dit Amerikaanse ontbijt is wel even wat anders dan een kom havermout of een cracker met jam! Niet iets om elke dag te eten maar als brunch vind ik dit voor af en toe echt een feestje. Ik heb het traditionele American breakfast geveganized door bijvoorbeeld de roerei te vervangen ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: