Ontbijt

plantaardige veganistische vegetarische pannenkoeken

Vegan Hollandse pannenkoeken

Pannenkoeken: wie lust ze niet? Als kind was ik er al dol op en ook nu eet ik ze graag. Met poedersuiker, jam en als veganist ook gewoon met kaas en spek, maar dan plantaardig. In dit artikel laat ik je zien hoe ik echte traditionele pannenkoeken bak. En er ...
Lees verder
Vegan wentelteefjes

Vegan wentelteefjes

Wentelteefjes: maar daar heb je toch melk en eieren voor nodig? Volgens het traditionele recept: jazeker. Maar het kan ook hartstikke makkelijk vegan. Ik at ze met wat plantaardige yoghurt, aardbeien, blauwe bessen en maple syrup ...
Lees verder
Havermout met appel, kaneel en pecan noten

Havermout met appel, kaneel en pecan noten

Dit ontbijtje past helemaal bij deze tijd van het jaar: havermout met appel, kaneel en pecan noten! Zo klaar en hartstikke lekker ...
Lees verder
Pumpkin spiced pecan peer pannenkoekjes

Pumpkin spiced pecan peer pannenkoekjes

De pannenkoekjes werden een stuk luchtiger dan ik had verwacht. Helemaal geen probleem, integendeel: ik vond ze zalig. Getopt met een kruidig mengsel van gekarameliseerde pecan en peer met pumpkin spice. Beetje slagroom erbij naar smaak en dit herfstontbijt is klaar! ...
Lees verder
Vegan granola op 3 manieren + video

Vegan granola op 3 manieren + video

Negen van de tien granola's die je in de winkel kunt kopen bevatten honing en zijn dus niet vegan. Gelukkig is granola heel makkelijk zelf te maken met als voordeel dat je er precies in doet wat jij wil! Ik laat je in dit artikel 3 lekkere recepten voor granola ...
Lees verder
Tonga toast met aardbeien compote

Tonga toast met aardbeien compote

Al jarenlang staat er een heel populair item op het menu van één van de resort restaurants in Walt Disney World in Florida genaamd Tonga Toast. En als je me langer volgt weet je dat dat mijn lievelingsplek op aarde is. Zoveel magie daar, zoveel mooie herinneringen. Maar op de ...
Lees verder
Scones met blauwe bessen en aardbeien

Scones met blauwe bessen en aardbeien

Het originele recept voor deze scones komt uit dit kookboek dat ik op vakantie in Amerika kocht en het is gebaseerd op de scones die verkocht worden bij Starbucks. Ik maakte een vegan versie en voegde aan de helft van de scones aardbeien toe in plaats van blauwe bessen. Heerlijk! ...
Lees verder
Plaatpannenkoek met aardbei en chocolade

Plaatpannenkoek met aardbei en chocolade

Dit gerecht kwam ik tegen in een Amerikaans tijdschrift. Het heet in het Engels sheet pancakes en ik vond dit zo'n goed idee dat ik een vegan versie ervan heb gemaakt! Het voordeel van deze vorm van pannenkoeken maken is dat je in één keer een grote hoeveelheid kunt bereiden ...
Lees verder
Vegan wentelteefjes van Turks brood

Vegan wentelteefjes van Turks brood

Heb je een stuk Turks brood over? Maak er wentelteefjes van! Lekker met fruit zoals (gebakken) schijfjes banaan en blauwe bessen ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #4: No Egg Muffin 2 variaties!

Vegan Fast Food Friday #4: No Egg Muffin 2 variaties!

Toen ik nog vegetariër was at ik deze zo graag: de Egg McMuffin van McDonalds. Deze bestaat uit een getoast broodje met daarop gebakken ei en cheddar. Een plantaardige versie van dit populaire ontbijtitem, zou dat kunnen? Het antwoord is ja. Ik maakte zelfs twee variaties! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: