Speculoos Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn is een zoet Oostenrijks gerecht dat bestaat uit in stukjes gesneden en gebakken luchtige pannenkoek. Het wordt vaak geserveerd met appelmoes of compote. Deze keer koos ik voor een versie met een heerlijk zoete twist, namelijk speculoos!

Speculoos pannenkoekenmix

Onlangs verscheen er Speculoos pannenkoekenmix van Koopmans. De mix zelf is vegan, je hoeft er alleen melk en ei aan toe te voegen, wat het dan natuurlijk niet vegan meer maakt. Ik bedacht me dat ik er naast pannenkoeken ook iets anders mee kon maken, namelijk Kaiserschmarrn! Na 3 pogingen had ik de juiste verhoudingen te pakken en zo ontstond dit recept voor heerlijke Speculoos Kaiserschmarrn. En omdat het me zo aan poffertjes deed denken deed ik er geen fruit maar een klontje boter en poedersuiker bij. Een gegarandeerd succes combinatie!

Aquafaba

Om het ei te vervangen én om het beslag luchtig te maken om er Kaiserschmarrn mee te maken gebruikte ik aquafaba. Dit is het vocht uit een blik kikkererwten dat je normaal weggooit. Je kunt er heerlijke dingen mee maken, kijk hier maar eens. En mocht je het je afvragen: nee je proeft echt geen kikkererwten terug in deze Kaiserschmarrn!

Poffertjes

Met het beslag van dit recept kun je ook prima poffertjes maken in een poffertjespan. Ik heb dit getest en is zeker aan te raden!

Vegan Kaiserschmarrn met warm fruit

Al eerder maakte ik deze heerlijke vegan Kaiserschmarrn met warm fruit. Kijk hier voor het recept!

Afdrukken

Speculoos Kaiserschmarrn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 100 ml. aquafaba (vocht uit een blik kikkererwten)
  • 1 pak Koopmans mix voor Speculoos pannenkoeken
  • 500 ml. plantaardige melk
  • plantaardige boter, om te bakken en garneren
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Klop de aquafaba met een mixer stijf, zo stijf dat je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat de aquafaba er uit loopt.
  • Doe de inhoud van het pak pannenkoekenmix in een beslagkom.
  • Voeg de plantaardige melk toe en meng met een garde of mixer.
  • Voeg dan met een spatel de opgeklopte aquafaba toe en vouw dit luchtig door het beslag tot je geen wit van het aquafaba meer ziet.
  • Verhit een klontje olie in een koekenpan.
  • Giet er een soeplepel beslag in en laat uitlopen in de pan tot een ronde pannenkoek.
  • Wanneer de bovenkant droog begint te worden verdeel je met een spatel de pannenkoek in vieren.
  • Keer om en verdeel dan met twee spatels in kleinere stukjes en bak deze gaar.
  • Verdeel over borden, bestrooi naar smaak met poedersuiker en een klontje plantaardige boter.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star