Vegan Kaiserschmarrn

In Oostenrijk weten ze wat lekker is: dat weet ik nog goed van de jaarlijkse vakanties vroeger. Ik kan me Kaiserschmarrn echter niet herinneren, maar het klonk zo goed dat ik er een vegan versie van wilde maken! Heerlijk, dit bewijst ook maar weer dat je pannenkoeken prima kunt bakken zonder eieren. Want dat is Kaiserschmarrn eigenlijk: stukjes opnieuw gebakken pannenkoek. Ik deed er ook nog wat warme blauwe bessen en frambozen over. 

Ingrediënten Kaiserschmarrn voor 2 porties

  • 150 gram bloem
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • snufje zout
  • 200 ml. plantaardige melk
  • 1 teaspoon vanille extract
  • 200 ml. aquafaba (het vocht dat je normaal wegspoelt uit een blik kikkererwten)
  • 2 eetlepels suiker
  • plantaardige boter of olie om te bakken
  • diepvriesfruit (optioneel)
  • poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de melk en vanille extract toe en meng met een garde tot een glad beslag.
  • Giet de aquafaba met de suiker in een andere kom en klop met een handmixer stijf. Spatel de opgeklopte aquafaba door het beslag.
  • Verhit een koekenpan en bak pannenkoeken van het beslag in wat boter of olie. Leg de pannenkoeken op een bord.
  • Scheur de pannenkoeken in stukken en bak deze nogmaals in wat olie of boter voor een paar minuten.
  • Verwarm het fruit in een steelpan of in de magnetron tot het warm is.
  • Verdeel de Kaiserschmarrn over twee borden, schep het fruit erover en bestrooi met poedersuiker.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Myhappyfood_

    Hoi, ziet er lekker uit! Kan ik de aquafaba ook vervangen of weglaten? ?

    8 april 2018 at 00:56
    • Reply Suzanne

      Thanks!:) De aquafaba vervangt ei in dit gerecht, ik zou het zelf niet weglaten.

      9 april 2018 at 14:00
  • Reply Jasmine

    Vandaag gemaakt, super lekker! Net zoals ik het me herinner

    10 april 2018 at 23:03
  • reageer