Diner

Philly cheese steak

Philly cheese steak

Dit bekende Amerikaanse gerecht komt van oorsprong uit het Amerikaanse Philadelphia en bestaat uit een broodje gevuld met dun gesneden plakjes biefstuk, gesmolten kaas, uien en paprika. Ik maakte een heerlijke veganistische versie! ...
Lees verder
Tortilla taco's met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Tortilla taco’s met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Ik ben dol op taco's. Het nadeel is alleen dat het behoorlijk rommelig kan zijn: de krokante taco breekt snel waardoor de vulling eruit valt. Een tijd geleden heb ik daar iets op gevonden nadat ik zag hoe ze dat bij een bekende fast food keten aanpakten: serveer de taco ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #8: corn dogs

Vegan Fast Food Friday #8: corn dogs

Deel 8 alweer van deze serie Vegan Fast Food Friday! Deze keer heb ik een heerlijke Amerikaanse klassieker gemaakt: de corn dog. Dit is een worstje op een stokje die vervolgens met een laagje beslag gefrituurd wordt. Zalig! ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #7: Crunchwrap

Vegan Fast Food Friday #7: Crunchwrap

Voor dit deel van Vegan Fast Food Friday dook ik de keuken in om een plantaardige versie te maken van de bekende Crunchwrap Supreme van Taco Bell. Het is even wat werk, maar het zo waard! ...
Lees verder
Vegan boeuf bourguignon

Vegan boeuf bourguignon

Dit Franse gerecht stond al een tijd op mijn te-maken lijstje: boeuf bourguignon! Een heerlijk gerecht waarvan ik het rundvlees verving door een plantaardige vleesvervanger uit de Aziatische supermarkt ...
Lees verder
Vegan bolognese pastaschelpen

Vegan bolognese pastaschelpen

Deze pastaschelpen heten conchiglioni, zijn groot van vorm en geribbeld waardoor ze beter saus 'vasthouden'. Ideaal om te vullen, wat ik heb gedaan met een heerlijke vegan bolognesesaus. Lekker als maaltijd op zichzelf of als bijgerecht met een salade bijvoorbeeld! ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #2: Kroket burger

Vegan Fast Food Friday #2: Kroket burger

Het is alweer tijd voor het tweede deel van deze nieuwe serie, waarbij ik iedere vrijdag een vegan versie van een bekend menu item van grote fast food ketens deel. Vorige week trapte ik de serie af met een plantaardige versie van de Big Mac. Wat een hoop leuke reacties ...
Lees verder
Vegan coquilles op 2 manieren

Vegan coquilles op 2 manieren

Onlangs heb ik een bijzondere paddenstoel ontdekt waarmee je allerlei kanten op kunt in de vegan keuken. Het leent zich qua vorm en structuur enorm voor het nabootsen van allerlei soorten vlees en vis. Als eerste maakte ik er coquilles mee! ...
Lees verder
Okonomiyaki

Okonomiyaki

Okonomiyaki is een gerecht uit de Japanse keuken dat bestaat uit een soort hartige pannenkoek van witte kool en andere groenten getopt met onder andere vlees of vis, lente ui, gedroogd zeewier, mayonaise en gebakken uitjes. Ik maakte een heerlijke vegan versie! ...
Lees verder
Chili sin carne met vegan zure room en tater tots

Chili sin carne met vegan zure room en tater tots

Zin in comfort food? Dan raad ik je dit heerlijke bord eten aan: pittige chili sin carne met vegan gehakt, avocado en zure room op basis van zonnebloempitten en tater tots! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: