Diner

Vegan carpaccio op 2 manieren

Vegan carpaccio op 2 manieren

Zoek je een lekker gerechtje voor tijdens de feestdagen? Wat dacht je van vegan carpaccio? Er zijn vele manieren om een plantaardige draai aan het gerecht te geven. Zo kun je carpaccio nabootsen met watermeloen, komkommer, courgette... Ik koos voor rode bieten en een kant en klare versie uit de ...
Lees verder
Retro vegan #8: macaroni met ketchup en kaas

Retro vegan #8: macaroni met ketchup en kaas

Bij ons thuis stond er vroeger regelmatig macaroni op het menu. Heerlijk vond ik dat, met ketchup en geraspte kaas erover. In dit achtste deel van deze serie Retro Vegan laat ik je zien hoe ik nu anno 2020 mijn eigen versie maak zonder pakjes of zakjes en zonder dierlijke ...
Lees verder
Vegan coquilles op 2 manieren

Vegan coquilles op 2 manieren

Onlangs heb ik een bijzondere paddenstoel ontdekt waarmee je allerlei kanten op kunt in de vegan keuken. Het leent zich qua vorm en structuur enorm voor het nabootsen van allerlei soorten vlees en vis. Als eerste maakte ik er coquilles mee! ...
Lees verder
Vegan Andere Aardappels tuinkruiden-knoflook

Vegan Andere Aardappels tuinkruiden-knoflook

Na het veganizen van de bacon-ui variant van de bekende sauzen van Aardappel Anders kreeg ik het verzoek om dat ook voor de tuinkruiden-knoflook te doen. Ik ging aan de slag en het resultaat is heel erg lekker geworden en de volgende keer is de smaak ham-kaas aan de beurt! ...
Lees verder
Wrap met Caesar boerenkool salade

Wrap met Caesar boerenkool salade

Ik ben dol op boerenkool, gekookt maar zeker ook rauw! Het is een stugge bladgroenten die eerst even gemasseerd moet worden. Say what? Gemasseerd ja! Wanneer je er met je handen een scheutje (olijf)olie, citroensap en wat zout inwrijft wordt het een stuk zachter en veel lekkerder! ...
Lees verder
Couscous bowl met geroosterde spruitjes en zoete aardappel

Couscous bowl met geroosterde spruitjes en zoete aardappel

Een bord vol lekkers: dat is deze couscous bowl. Met geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas, zoete aardappel, spinaziesalade, vegan Griekse kaas en tahin-knoflookdressing. Ideaal om restjes groenten mee op te maken en persoonlijk vind ik deze zowel warm als koud (de dag erna als lunch!) lekker! ...
Lees verder
Zoete aardappelsoep met brood

Zoete aardappelsoep met brood

Een stevige soep die perfect past bij deze tijd van het jaar. Heerlijk met dikke sneden bruin brood met plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning! ...
Lees verder
Ovenschotel met kastanjechampignons en linzen

Ovenschotel met kastanjechampignons en linzen

Een heerlijke winterse ovenschotel met onder andere kastanjechampignons en linzen met een laag aardappelpuree. Eenvoudig om te maken en de dag erna nog lekkerder! ...
Lees verder
Tortilla wrap pizza

Tortilla wrap pizza

Zin in een lekkere goed belegde pizza? Probeer dan eens een tortilla wrap als bodem! Ik vind dit zalig: de wrap wordt een beetje crispy en het is zo klaar! ...
Lees verder
Vegan shoarma bowl met tahin

Vegan shoarma bowl met tahin

Met deze bowl kun je alle kanten op: ideaal om restjes groenten in te verwerken. Zo had ik nog wat bloemkool dat zijn beste tijd had gehad, een stuk vegan witte kaas en wat verse olijven over. Dit staat in een handomdraai op tafel! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: