Diner

Udon noodles met broccoli en kastanjechampignons

Udon noodles met broccoli en kastanjechampignons

Deze maaltijd is inmiddels een favoriet en heb ik meerdere keren gemaakt. Het staat binnen een half uur op tafel en is zo smaakvol! Ook heel geschikt om van te voren te maken zodat de smaken de tijd krijgen om goed in te trekken ...
Lees verder
Plantaardige salade Niçoise met bananenbloesem

Plantaardige salade Niçoise met bananenbloesem

Toen ik de nieuwe bananenbloesem in blik van Fairtrade Original zag, bedacht ik me meteen dat ik er salade Niçoise mee wilde maken. Bananenbloesem is een heel geschikte vervanger voor vis en zou in deze klassieke salade mooi in plaats van de tonijn kunnen. Ik heb het gemaakt en het ...
Lees verder
Vegan roerei met kimchi

Vegan roerei met kimchi

Eens iets anders dan gewone vegan roerei: nu bakte ik kimchi mee, wat zorgt voor een lekkere pittige kick. Mocht je het niet kennen, kimchi is een Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten. Wat rijst erbij en je hebt een heerlijke maaltijd! ...
Lees verder
De 10 lekkerste vegan recepten met hummus

De 10 lekkerste vegan recepten met hummus

Vandaag is het International Hummus Day! Een mooie aanleiding om de lekkerste vegan recepten met deze heerlijke kikkererwtenpuree op een rij te zetten. Wat is jouw favoriet? ...
Lees verder
Witte asperges met alles er op en eraan, the vegan way!

Witte asperges met alles er op en eraan, the vegan way!

Witte asperges met botersaus en peterselie, krieltjes, ham en gekookte eieren. Kan dat vegan? Jazeker! Van dit echt Hollandse voorjaarsgerecht maakte ik een heerlijke plantaardige versie. Het is even wat werk, maar dat is het zeker waard! ...
Lees verder
Retro vegan #15: boomstammetjes

Retro vegan #15: boomstammetjes

Ook weer iets dat wij regelmatig aten thuis: boomstammetjes. Lekker bij een Hollands prakkie of stamppot. Ik maakte een vegan versie die gewoon precies hetzelfde smaakt zoals ik me kan herinneren. Erg lekker! ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #24: loaded twister fries met vegan saté

Vegan Fast Food Friday #24: loaded twister fries met vegan saté

Voor dit deel van Vegan Fast Food Friday maakte ik iets heel lekkers en wat pakte deze combinatie goed uit: vegan kipsaté met pindasaus geserveerd op krokante twister patat en bestrooid met gebakken uitjes en bosui. Deze ga ik absoluut vaker maken! ...
Lees verder
Pasta met vegan smokey worst + winactie!

Pasta met vegan smokey worst + winactie!

Onlangs zijn er vegan smokey worsten van The Dutch Weed burger verschenen. Lekker pittige en stevige worsten, die je op een broodje kunt ook eten maar ook heel geschikt zijn voor door de pasta. Ik maakte een lekkere pittige pasta met verse tomaat, paprika en rode ui en natuurlijk de ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #13: krokante geplette gemarineerde aardappelen

TikTok ontdekkingen #13: krokante geplette gemarineerde aardappelen

Steeds zag ik ze voorbij komen op TikTok: crispy smashed potatoes. Kort gezegd: gekookte aardappeltjes in schil, die vervolgens gemarineerd worden en dan op een bakplaat fijngeplet met bijvoorbeeld de onderkant van een glas. En dan een uurtje in de oven tot ze krokant zijn. Zalig. Ik maakte ze in ...
Lees verder
Retro vegan #14: slabinken

Retro vegan #14: slabinken

We aten ze vroeger thuis best vaak, altijd met een Hollands 'prakkie': slavinken. Ik heb er voor dit deel van Retro Vegan een plantaardige versie mee gemaakt. Ik had er een beetje een hard hoofd in van tevoren, maar gelukkig zijn ze hartstikke goed gelukt. En je had het misschien ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: