Diner

De 10 lekkerste vegan recepten met hummus

De 10 lekkerste vegan recepten met hummus

Vandaag is het International Hummus Day! Een mooie aanleiding om de lekkerste vegan recepten met deze heerlijke kikkererwtenpuree op een rij te zetten. Wat is jouw favoriet? ...
Lees verder
Witte asperges met alles er op en eraan, the vegan way!

Witte asperges met alles er op en eraan, the vegan way!

Witte asperges met botersaus en peterselie, krieltjes, ham en gekookte eieren. Kan dat vegan? Jazeker! Van dit echt Hollandse voorjaarsgerecht maakte ik een heerlijke plantaardige versie. Het is even wat werk, maar dat is het zeker waard! ...
Lees verder
Retro vegan #15: boomstammetjes

Retro vegan #15: boomstammetjes

Ook weer iets dat wij regelmatig aten thuis: boomstammetjes. Lekker bij een Hollands prakkie of stamppot. Ik maakte een vegan versie die gewoon precies hetzelfde smaakt zoals ik me kan herinneren. Erg lekker! ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #24: loaded twister fries met vegan saté

Vegan Fast Food Friday #24: loaded twister fries met vegan saté

Voor dit deel van Vegan Fast Food Friday maakte ik iets heel lekkers en wat pakte deze combinatie goed uit: vegan kipsaté met pindasaus geserveerd op krokante twister patat en bestrooid met gebakken uitjes en bosui. Deze ga ik absoluut vaker maken! ...
Lees verder
Pasta met vegan smokey worst + winactie!

Pasta met vegan smokey worst + winactie!

Onlangs zijn er vegan smokey worsten van The Dutch Weed burger verschenen. Lekker pittige en stevige worsten, die je op een broodje kunt ook eten maar ook heel geschikt zijn voor door de pasta. Ik maakte een lekkere pittige pasta met verse tomaat, paprika en rode ui en natuurlijk de ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #13: krokante geplette gemarineerde aardappelen

TikTok ontdekkingen #13: krokante geplette gemarineerde aardappelen

Steeds zag ik ze voorbij komen op TikTok: crispy smashed potatoes. Kort gezegd: gekookte aardappeltjes in schil, die vervolgens gemarineerd worden en dan op een bakplaat fijngeplet met bijvoorbeeld de onderkant van een glas. En dan een uurtje in de oven tot ze krokant zijn. Zalig. Ik maakte ze in ...
Lees verder
Retro vegan #14: slabinken

Retro vegan #14: slabinken

We aten ze vroeger thuis best vaak, altijd met een Hollands 'prakkie': slavinken. Ik heb er voor dit deel van Retro Vegan een plantaardige versie mee gemaakt. Ik had er een beetje een hard hoofd in van tevoren, maar gelukkig zijn ze hartstikke goed gelukt. En je had het misschien ...
Lees verder
Nomelet met geitenbaas

Nomelet met geitenbaas

Ik maakte deze heerlijke vegan omelet (nom-elet) en vegan geitenkaas met hummus, spinazie, groene asperges, kastanjechampignons en zwarte olijven. Heerlijk om zo te eten of op toast of brood ...
Lees verder
Vegan quiche Lorraine

Vegan quiche Lorraine

Ik maakte een heerlijke geheel vegan versie van de Franse klassieker quiche Lorraine. Lekker hartig dankzij de vegan spekjes en plantaardige mozzarella. En heb je over? Quiche kun je prima in porties invriezen! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #11: crispy rice blocks

TikTok ontdekkingen #11: crispy rice blocks

In deze reeks probeer ik recepten uit die ik op TikTok heb gezien. Het water liep me in de mond toen ik crispy rice blocks voorbij zag komen: blokjes gekookte sushi rijst die vervolgens goudbruin gebakken of gefrituurd worden en belegd met toppings zoals avocado en pittige zalmsalade. Dat wilde ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: