Diner

Maïstortilla's met walnoten-zwarte bonengehakt

Maïstortilla’s met walnoten-zwarte bonengehakt

Voor het eerst heb ik maïstortilla's geprobeerd in plaats van de krokante tacoschelpen die ik normaal gebruik wanneer we taco's eten. Dit was voor herhaling vatbaar, wat een lekkere smaak en stevige bite! Ik vulde de maïstortilla's met zelfgemaakt plantaardig gehakt dat bestaat uit walnoten en zwarte bonen. Dat in ...
Lees verder
Chili sin carne nachos

Chili sin carne nachos

Nachos met een twist: met chili sin carne! Het heerlijk gekruide vegan gehakt- met bonenmengsel schep je op met de nacho chips. Heel lekker als (bij)gerecht met eventueel en kop soep of als borrelhap ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #5: baked feta pasta

TikTok ontdekkingen #5: baked feta pasta

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer probeerde ik een veganized versie van de baked feta pasta die heel goed gelukt is! ...
Lees verder
Curry loaded pappadums

Curry loaded pappadums

Onlangs kreeg ik de currypasta's van The Vegan Sadhu opgestuurd om te proberen. Ik maakte het klaar volgens de verpakking wat op zich heerlijk is, maar wilde er ook wat mee experimenteren. Ineens dacht ik aan loaded nachos: een schotel met nacho chips met alles er op en er aan ...
Lees verder
Zoete aardappel naan met curry scramble

Zoete aardappel naan met curry scramble

Met currypasta kun je natuurlijk een lekkere curry maken, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Zo maakte ik deze heerlijke curried scrambled tofu. Het geeft gewone vegan scrambled eggs zoveel meer smaak, absoluut aan te raden en voor herhaling vatbaar! ...
Lees verder
Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

Een perfecte combinatie: romige bloemkoolsoep met soepstengels gemaakt met vegan Parmezaanse kaas, of hoe ik die zelf noem: Parmezaanse Baas. Eenvoudig te maken en de soep smaakt de dag erna nog lekkerder! ...
Lees verder
Spitskool met vegan omelet en aubergine saté

Spitskool met vegan omelet en aubergine saté

Dit was een heerlijk bordje vol groenten! Ik at er rijst bij, wil je voor 100% groenten vervang die dan door bloemkoolrijst ...
Lees verder
Vegan feestmaal: gehakt Wellington met haricot verts met spek, bospeen en pommes duchesse

Vegan feestmaal: gehakt Wellington met haricot verts met spek, bospeen en pommes duchesse

Zoek je nog een lekkere en feestelijke maaltijd voor tijdens de kerstdagen? Kijk dan zeker even naar dit lekkere feestmaal. Heerlijke gehakt Wellingtons met haricot verts gerold in vegan spek, geroosterde bospeen en pommes duchesse. Klinkt goed, toch? ...
Lees verder
Retro vegan #9: gehakt Wellington

Retro vegan #9: gehakt Wellington

Op mijn tiende werd ik, geheel uit mezelf, vegetariër. Maar voordat ik de link legde tussen wat er op mijn bord lag en die lieve, grappige dieren was ik dol op vlees. Mijn moeder kocht regelmatig een favoriet van me op dat gebied: een gehakt Wellington. Dat was een variatie ...
Lees verder
Allerhande recept veganized: car­p­ac­cio met crè­me van Par­me­zaan­se kaas en ru­co­l­a­pes­to + video

Allerhande recept veganized: car­p­ac­cio met crè­me van Par­me­zaan­se kaas en ru­co­l­a­pes­to + video

Ik zei direct ja toen de Vegetariërsbond me vroeg om een gerecht uit de kersteditie van de Allerhande van Albert Heijn te veganizen. Oftewel, een plantaardige versie te maken van een gerecht dat dat van oorsprong niet is. Wat vond ik dit leuk om te doen! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: