Pide met plantaardige tonijn
Het Turkse gerecht pide bestaat uit gevuld platbrood en wordt traditioneel gemaakt met gehakt. Ik maakte twee heerlijke vegan versies met plantaardige tonijn, eenvoudig om te maken en hartstikke lekker. Zowel als maaltijd met eventueel een kop soep erbij of in stukken gesneden als borrelhap! ...
Lees verder
Lees verder
De lekkerste vegan recepten voor Pasen
Nog even en het is weer Pasen! In dit artikel zet ik de lekkerste vegan recepten voor je op een rij ...
Lees verder
Lees verder
Katsu curry – op 2 manieren
Katsu curry is een Japans gerecht dat bestaat uit curry en een krokante schnitzel met rijst. Ik at het voor het eerst bij Wagamama en dan de vegan versie uiteraard. Inmiddels al vaak gegeten en steeds nam ik me voor het thuis ook te maken. Dat is er nu eindelijk ...
Lees verder
Lees verder
Risotto met plantaardige tonijn
Risotto is zo'n gerecht waarvan veel mensen denken dat het heel veel werk en ingewikkeld is. En eerlijk, dat dacht ik vroeger ook. Maar het is juist een ontzettend eenvoudig gerecht waarvan je in de basis maar een paar ingrediënten nodig hebt en een klein half uurtje van je tijd ...
Lees verder
Lees verder
Winterse soep met pastinaak, wortel en linzen
Deze stevige soep vol groenten is makkelijk om te maken en heel lekker. Maak vooral veel: wat je overhoudt kan in de vriezer en is ideaal na een lange dag met wat brood als maaltijd! ...
Lees verder
Lees verder
Vegan boeuf bourguignon
Van het Franse gerecht boeuf bourguignon heb ik een heerlijke vegan versie gemaakt. Ik laat je in dit artikel zien hoe met een aantal alternatieven om het rundvlees te vervangen ...
Lees verder
Lees verder
Plaattaart met tomaten en plantaardige feta
Met deze plaattaart zet je echt iets lekkers op tafel. Snij 'm in kleine stukjes als borrelhapje of serveer met een kop soep als lunch of avondmaaltijd. Heel makkelijk te maken en zo smaakvol! ...
Lees verder
Lees verder
Krokante aardappels uit de oven met plantaardige feta en olijven
Heb je wel eens van smashed potatoes gehoord? Het zijn geplette gekookte aardappeltjes die vervolgens krokant gebakken worden in de oven. En je kunt er alle kanten mee op, zo serveerde ik deze krokante aardappels met plantaardige feta en olijven. Superlekker! ...
Lees verder
Lees verder
Allerhande recept veganized: kerstsalade caprese van kakifruit
Voor alweer de derde jaar heb ik meegewerkt aan zoiets leuks: samen met een groep andere content creators het veganizen van gerechten uit de kersteditie van de Allerhande van Albert Heijn! Samen laten we je ook deze kerst zien dat je met een vegan gerecht écht niets hoeft te missen ...
Lees verder
Lees verder
Pasta met rode bietensaus
Deze pasta met rode bietensaus is zo zalig! Heel goed in combinatie met plantaardige feta, walnoten en basilicum. Ik serveerde het op wat rucola en at het de dag erna koud als lunch, ook zeker aan te raden ...
Lees verder
Lees verder