Diner

Pizzabroodjes met plantaardige tonijn, rode ui en vegan mozzarella

Pizzabroodjes met plantaardige tonijn, rode ui en vegan mozzarella

Net als vroeger, maar dan helemaal vegan: pizzabroodjes uit de oven met gesmolten mozzarella, plantaardige tonijn, rode ui en tomaat. Heel eenvoudig om te maken en zo ontzettend lekker! ...
Lees verder
Bijna herfst: 9 x vegan najaarsgerechten

Bijna herfst: 9 x vegan najaarsgerechten

Yes, het is september! Mijn favoriete maand van het jaar, waarin de overgang van de zomer naar de herfst zo merkbaar is. Elke avond wordt het steeds iets eerder donker, de kaarsjes gaan weer aan en er komen wat stevigere gerechten op tafel. In dit artikel zet ik 9 lekkere ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #22: 'fried chicken' van oesterzwammen

TikTok ontdekkingen #22: ‘fried chicken’ van oesterzwammen

Deze ontdekking is één van de lekkerste tot nu toe. Ik zag het wel vaker voorbij komen: maak een gekruid beslagje, haal er oesterzwammen door, vervolgens door de bloem en dan frituren. Het resultaat is een vegan versie van gefrituurde kip. Ver boven verwachting lekker! ...
Lees verder
Pindacurry met bloemkool, kikkererwten en zoete aardappel

Pindacurry met bloemkool, kikkererwten en zoete aardappel

Deze curry heb ik inmiddels twee keer gemaakt, zo lekker vind ik 'm! Het is een heel goedgevulde curry die voor het grootste gedeelte uit verse groenten bestaat. Heerlijk met basmati rijst! ...
Lees verder
BBQ tempeh flatbread pizza's

BBQ tempeh flatbread pizza’s

Veel mensen hebben een afkeer van tempeh. En wanneer je het zo uit het pakje gaat bereiden, snap ik dat wel, dan kan het heel bitter smaken. Sinds ik weet hoe eenvoudig je die bittere smaak er uit kunt krijgen gebruik ik graag tempeh in gerechten. In dit artikel lees ...
Lees verder
Geroosterde aardappel-bloemkool-linzen bowl met tahin-knoflooksaus

Geroosterde aardappel-bloemkool-linzen bowl met tahin-knoflooksaus

Deze goedgevulde bowl met geroosterde aardappeltjes, bloemkool, linzen en tahin-knoflooksaus heb ik de afgelopen tijd al meerdere keren gemaakt. Het is zó ontzettend lekker. En de oven doet het meeste werk! ...
Lees verder
Ovenschotel met vegan shoarma en rösti

Ovenschotel met vegan shoarma en rösti

Onlangs kocht ik een stapel Tip Culinair tijdschriften in de kringloop: dat was toch wel hét culinaire magazine uit de jaren 80 en 90. Ik zag er een heerlijk ideetje in staan voor een ovenschotel met shoarma, rösti en kaas. Ik maakte een veganized versie die heel eenvoudig om te ...
Lees verder
Okonomiyaki

Okonomiyaki

Okonomiyaki is een gerecht uit de Japanse keuken dat bestaat uit een soort hartige pannenkoek van witte kool en andere groenten getopt met onder andere vlees of vis, lente ui, gedroogd zeewier, mayonaise en gebakken uitjes. Ik maakte een heerlijke vegan versie! ...
Lees verder
Gevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten

Gevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten

Deze pasta zet je in nog geen kwartier op tafel. En lekker dat het is! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, je kunt eindeloos variëren en het bevat ook nog eens veel groenten. Aanrader! ...
Lees verder
Pasta met rode pesto en groenten

Pasta met rode pesto en groenten

Deze pasta staat snel op tafel, de oven doet het meeste werk, het is heel erg lekker én je kunt volop variëren met groenten. En hou je over, dan is het de volgende dag ook heel geschikt om koud te eten als lunch salade! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: