Diner

Retro vegan #19: Bistro Baguette champignon

Retro vegan #19: Bistro Baguette champignon

Van deze broodjes heb ik er vroeger als kind zoveel op, het was absoluut één van mijn favorieten! En ze bestaan nog steeds, maar voor mij behoren ze in de categorie nostalgie, dus een mooie plek is dit 19e deel van de serie Retro Vegan: bistro baguettes in de smaak ...
Gevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten

Gevulde pasta met plantaardige roomsaus en groenten

Deze pasta zet je in nog geen kwartier op tafel. En lekker dat het is! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, je kunt eindeloos variëren en het bevat ook nog eens veel groenten. Aanrader! ...
Pide

Pide

Het Turkse gerecht pide is een soort pizza van platbrood gevuld met allerlei toppings. Ik maakte deze heerlijke vegan versie met onder andere hummus, kikkererwten en plantaardige feta. Lekker met eventueel een kop soep erbij als maaltijd of in stukken gesneden als borrelhapje ...
Vegan flammkuchen

Vegan flammkuchen

Wat was dit smullen: vegan flammkuchen! Een soort dunne pizza van brooddeeg getopt met romige vegan crème fraîche, pittige zwarte peper en rode ui en hartige plantaardige spekjes. Makkelijk om te maken en het is zo smaakvol! ...
Romige spaghetti met erwten en spinazie

Romige spaghetti met erwten en spinazie

Dit is echt zo'n recept voor wanneer je weinig tijd of zin hebt om te koken maar wel wat gezonds en lekkers op tafel wil zetten. De basis van de saus is een verrassend ingrediënt, deze supersnelle pasta is echt een aanrader! ...
Geroosterde aardappel-bloemkool-linzen bowl met tahin-knoflooksaus

Geroosterde aardappel-bloemkool-linzen bowl met tahin-knoflooksaus

Deze goedgevulde bowl met geroosterde aardappeltjes, bloemkool, linzen en tahin-knoflooksaus heb ik de afgelopen tijd al meerdere keren gemaakt. Het is zó ontzettend lekker. En de oven doet het meeste werk! ...
Rijstvel loempia's

Rijstvel loempia’s

Wist je dat je met rijstvellen heel makkelijk loempia's kunt maken? Ik maakte een heerlijke versie met onder andere vegan gehakt, spitskool en kastanjechampignons ...
Gevuld stokbrood vegan cheeseburger style

Gevuld stokbrood vegan cheeseburger style

Ik heb toch zoiets lekkers gemaakt: gevuld stokbrood met vegan gehakt met een cheeseburger twist! Heel makkelijk om te maken en zo heerlijk. Lekker als lunch, met een kop soep als avondmaaltijd of in stukken gesneden als borrelhap! ...
Witte kool pizza's

Witte kool pizza’s

Je hebt vast wel eens van steaks van witte kool gehoord. Hartstikke lekker en gezond en heel makkelijk om te maken zoals je hier al kon zien! Dit keer maakte ik er pizza's van door ze te beleggen met onder andere plantaardige kaas en vegan chorizo ...
Spring rolls met spicy pinda dip

Spring rolls met spicy pinda dip

Spring rolls zijn loempia's, maar dan gemaakt met rijstvellen in plaats van deeg. Je kunt eindeloos combineren met verschillende soorten groenten! ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: