
Wereld Peulvruchten Dag: tostada’s met zwarte bonen gehakt
Op 10 februari is het Wereld Peulvruchten Dag! Een goed moment om een lekker gerecht te maken met één van mijn favoriete peulvruchten: zwarte bonen. Ik maakte er een plantaardige versie van gehakt mee, het resultaat is heerlijk! ...
Lees verder
Lees verder

Vegan kipstukjes met broccoli en rijst
Dit lekkere gerecht staat binnen een half uur op tafel en je kunt volop variëren met verschillende groenten. Zo koos ik voor broccoli, kastanjechampignons en maiskolfjes, maar groenten als peultjes, wortel en paprika zouden hier ook goed bij passen! ...
Lees verder
Lees verder

Internationale spaghettidag: 5 x vegan spaghetti
Het is vandaag internationale dag van de spaghetti! En dat vind ik een mooie aanleiding om 5 lekkere recepten met spaghetti in de spotlights te zetten ...
Lees verder
Lees verder

Vegan feestdagen: gourmetten
Ook wanneer je veganistisch eet kun je genieten van heerlijk eten met de feestdagen. Of misschien krijg je een vegan gast waar je wat lekkers voor op tafel wil zetten. In dit deel van de serie vegan feestdagen laat ik je lekkere gerechtjes zien om te gourmetten! Dat is echt ...
Lees verder
Lees verder

Vegan pasta Alfredo met plantaardige kipfilet en erwten
Pasta Alfredo is een Italiaans pasta gerecht dat van origine bestaat uit fettuccini met boter en Parmezaanse kaas. Ik maakte deze heerlijke vegan versie met een plantaardige romige kaassaus, plakjes plantaardige kipfilet en voor wat meer groen een handje erwten erdoor. Geen lichte hap, maar wel ideaal voor de feestdagen ...
Lees verder
Lees verder

Vegan budget recept #5: chilli fries
In dit vijfde deel van deze serie met goedkope vegan gerechten staat chili fries centraal. We kennen allemaal een patatje speciaal, met pindasaus: in Amerika gaan ze een stapje verder en scheppen ze bij het gerecht chilli fries nog eens een mengsel van bonen, gehakt en kaas erover. En waarom ...
Lees verder
Lees verder

Vegan kaasfondue
Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis ...
Lees verder
Lees verder

Cannelloni
Al tijden stond het op mijn lijstje van gerechten waar ik een vegan versie wilde maken en nu is het er eindelijk van gekomen: cannelloni! Cannelloni is een Italiaans pasta gerecht waarbij de pasta de vorm van buisjes heeft die gevuld worden voor ze de oven in gaan. Deze vegan ...
Lees verder
Lees verder

Internationale dag van de nacho: 4 x lekker vegan nachos
Er is werkelijk overal een dag voor: zo is vandaag 21 oktober de internationale dag van de nacho! Een mooie gelegenheid om vier vegan nacho gerechten in de spotlights te zetten! ...
Lees verder
Lees verder

Aardappelgratin
Dit heerlijke bijgerecht zal in de smaak vallen bij jong en oud. Aardappelschijfjes bedekt met een romige saus en gesmolten plantaardige mozzarella en geurige tijm en knoflook, zalig! En het fijne is dat je maar weinig hoeft te doen om dit op tafel te zetten, want de oven doet het ...
Lees verder
Lees verder