Udon noodles met broccoli en kastanjechampignons

Deze udon noodles met groenten en tempeh staan binnen een half uur op tafel en is zo smaakvol! Ook heel geschikt om van te voren te maken zodat de smaken de tijd krijgen om goed in te trekken.

Udon noodles

Udon noodles zijn dikke noedels gemaakt van tarwemeel en vooral gebruikt in de Japanse keuken. Je kunt vele soorten udon noodles vinden in de Aziatische supermarkt en ook in de gewone supermarkt zijn ze verkrijgbaar. Er zijn ook kant en klare noodles en die hoeven alleen een paar minuutjes mee verwarmd te worden met je gerecht. Gedroogde noodles moeten eerst 8 – 10 minuten worden gekookt in water.

Tempeh

Ik koos deze keer tempeh met ketjap, je kunt zelf ook blokjes tofu gebruiken of vleesvervanger naar keuze. Tofu omelet (zie recept wateetjedanwel.nl of de video op mijn tijdlijn) zal hier ook heerlijk bij smaken!

Wat hier ook lekker bij zal smaken zijn onderstaande bijgerechten:

Aubergine saté – recept

Jackfruit saté – recept

Tempeh saté – recept

Varieer met groenten

Met dit gerecht kun je wat groenten betreft alle kanten op. Ik heb nu gekozen voor broccoli en kastanjechampignons, maar wat ook heel goed zal smaken is bijvoorbeeld:

  • in reepjes gesneden witte kool
  • peultjes
  • courgette
  • aubergine
  • rode paprika
  • rode ui
  • paksoi
Afdrukken

Udon noodles met broccoli en kastanjechampignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale

noodles

  • olie, om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram broccoli
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 schaal AH vegan blokjes tempeh ketjap of bijgerecht naar keuze
  • 300 gram udon noodles
  • 1 bosui, in ringetjes gesneden
  • sesamzaadjes

woksaus

  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 theelepel miso pasta
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel (rijst)azijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze

  • Hak het teentje knoflook fijn.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes, snij de kastanjechampignons in plakjes en de rode paprika in kleine stukjes.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook een minuutje en voeg dan de blokjes tempeh. broccoli, kastanjechampignons en rode paprika toe en bak in een minuut of 5 omscheppend tot het begint te kleuren.
  • Maak ondertussen de woksaus door alle ingrediënten daarvoor te mengen.
  • Voeg de woksaus samen met de udon noodles toe aan de groenten en bak een paar minuten mee tot alles goed verwarmd is.
  • Verdeel over twee borden en garneer met de in ringetjes gesneden bosui en sesamzaadjes en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star