Vegan Fast Food Friday #28: burger bowl

Dit is weer eens wat anders dan een hamburger: een burger bowl! Met heerlijke aardappeltjes uit de oven, plantaardig gehakt, sla, tomaatjes, rode ui en een lekkere saus. Hussel aan tafel alles door elkaar en je hebt een heerlijk bordje.

Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #28: burger bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 - 3 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • snuf zeezout
  • snuf zwarte peper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram plantaardig kneedbaar gehakt
  • 2 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 á 3 theelepels ketchup
  • scheutje augurkennat uit pot
  • 1 augurk in blokjes gesneden
  • 150 gram gemengde sla
  • (ingelegde) rode uienringen

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen of laat de schil eraan en snij ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen 10 minuten, giet af en laat helemaal afkoelen of hou ze een minuutje onder koud stromend water en dep droog.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de aardappelen in kleine stukjes en meng met peper, zout, specerijen en olijfolie.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappeltjes erover.
  • Bak in 30 – 35 minuten goudbruin, keer halverwege de baktijd om.
  • Bak het plantaardige gehakt in een koekenpan volgens de aanwijzingen van de verpakking goudbruin.
  • Meng vegan mayonaise met mosterd, ketchup, augurkennat en blokjes augurk.
  • Verdeel sla over diepe borden, vervolgens de aardappeltjes, plantaardig gehakt, saus en (ingelegde) rode uienringen.

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star