Vegan Fast Food Friday #13: bloemkool wings met ranch saus en mac & cheese

Een heerlijke plantaardige fast food combinatie: ‘chicken wings’ op basis van bloemkool, romige ranch saus en mac & cheese on the side!

Ik heb ze apart van elkaar al eens eerder gemaakt, maar zo samen verdienen ze de spotlight in dit 13e deel alweer van de serie Vegan Fast Food Friday!

Afdrukken

Mac & cheese

Dit is een grote hoeveelheid voor ongeveer 6 – 8 personen. Deel de hoeveelheden eventueel door de helft of door vieren afhankelijk van hoeveel je nodig hebt. Enkele dag prima houdbaar in goed afgesloten bakjes in de koelkast! Ook lekker: maak er mac and cheese balletjes van!

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 500 gram macaroni
  • 75 gram rauwe cashewnoten, een half uur geweekt in kokend heet water
  • 150 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappel
  • 50 gram in blokjes gesneden wortel
  • 45 ml. citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 15 gram edelgistvlokken, zie notities
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel kurkuma, voor de gele kleur
  • 500 ml. water

Bereidingswijze

  • Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Week de cashewnoten in kokend heet water zodat ze zacht worden.
  • Kook de aardappel en wortel gaar, giet af en laat iets afkoelen.
  • Meng de cashewnoten, aardappel, wortel, citroensap, zout, edelgistvlokken, chilipoeder, paprikapoeder, kurkuma en water in een blender of keukenmachine tot een gladde saus.
  • Verwarm de saus in een pan, blijf goed roeren. De saus zal dikker worden tijdens het verwarmen. Zet het vuur uit wanneer het begint te bubbelen.
  • Voeg de pasta toe en meng door de saus.
  • Verdeel er naar smaak nog wat paneermeel en vegan Parmezaanse kaas over en zet een minuut of 5 in de oven.
Afdrukken

Bloemkool wings

Afhankelijk van de grootte van de bloemkoolroosjes haal je hier rond de 25 stuks uit.

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 150 gram bloem
  • 240 ml. water
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 110 gram Frank’s hot sauce, zie notities
  • 30 gram gesmolten plantaardige margarine, bijvoorbeeld Wajang of AH plantenmargarine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in bitesize roosjes.
  3. Maak een beslag van de bloem, water en de specerijen.
  4. Meng de bloemkoolroosjes met het beslag en zorg dat alle roosjes bedekt zijn.
  5. Verdeel de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25 minuten in de oven.
  6. Haal de roosjes uit de oven.
  7. Meng de hot sauce met de margarine en verdeel dit met een bakkwastje over de bloemkoolroosjes.
  8. Zet de bakplaat weer in de oven en bak de bloemkoolroosjes voor 10 tot 15 minuten in de oven.
  9. Lekker met een sausje zoals de ranch saus hieronder.

Notities

De hot sauce in dit recept kun je onder andere bij Albert Heijn kopen: Frank’s Red Hot Original sauce.

Afdrukken

Vegan ranch saus

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 150 gram vegan mayonaise zoals Remia Mayolijn
  • 30 ml. ongezoete plantaardige melk
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel fijngesneden (eventueel gedroogde) dille
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2  theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. Voeg eventueel een scheutje water toe als je het te dik vindt.

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer