Vegan shoplog #7

De rubriek vegan in de supermarkt ken je vast al, evenals de series vegan in de Aziatische supermarkt en vegan in de Turkse supermarkt. Om het overzicht te bewaren plaats ik alle vegan producten buiten de supermarkt en toko om in deze vegan shoplogs. Denk bijvoorbeeld aan winkels als Ekoplaza, Holland & Barrett, Xenos en Action.

Vegan marshmallows omhuld door Belgische chocolade

Bij Intratuin verkopen ze maar liefst 3 soorten vegan marshmallows omhuld met een laag Belgische chocolade. Verkrijgbaar in de smaken salted caramel, vanille en frambozen. Ik heb de frambozen geprobeerd en vond het erg lekker! Een zakje kost € 3,99. Ik kocht deze trouwens bij de vestiging in Zoetermeer waar je ze bij de kassa’s kunt vinden.

Vegan vlammetjes

Laatst was ik bij Hanos. Dit is een groothandel voor de horeca. Daar verkopen ze vegan vlammetjes! Ik heb ze niet gekocht, maar ben er wel benieuwd naar. Een doos met maar liefst 54 stuks kost er exclusief btw € 15,95. Je moet trouwens wel een pasje hebben om hier naar binnen te kunnen.

Vegan Brabantsche worstenbroodjes

Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd maar er wel veel goeds over gehoord: de vegan Brabantsche worstenbroodjes die je via Picnic en via Keilekker kunt bestellen.

Hema vegan snoep

Bij Hema kun je terecht voor deze zure slangen voor € 1,10.

Ook zijn deze zoete leeuwen vegan. Deze kosten ook € 1,10 per zakje.

Vego dark nuts & berries

Wat mij betreft maakt Vego de beste vegan chocolade die het dichtste bij melkchocolade komt. De bekende Vego reep met hazelnoten is dan ook mijn favoriet. Ik maakte er eerder deze heerlijke blondies mee! Vega heeft nu een reep gemaakt met pure chocolade, noten en bessen. Nog steeds is de ‘melk’ met hazelnoten mijn favoriet, maar deze is ook erg lekker! Onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza voor € 2,69.

TRS Black salt powder

Het was een hele tijd verdwenen uit de schappen van de grote Aziatische supermarkten waar ik zelf kom, maar nu lag het er gelukkig weer bij Amazing Oriental: de spotgoedkope kala namak. Wat het is en wat je er mee kan, lees je hier!

Kruidvat agave siroop

Nieuw in het assortiment bij Kruidvat: agave siroop. Deze gebruik ik zelf voor baksels en af en toe in de thee. Het is een plantaardige vervanger voor honing. Een tube met inhoud van 250 ml. kost € 2,95.

Ekoplaza vegan lasagne

Deze lasagne kwam ik tegen bij Ekoplaza en nam er één mee om te proberen.

Ik vond het lekker, maar vond het wel vreemd dat er geen lasagnebladen in verwerkt zijn. Eigenlijk is het een schotel met groente in saus en vegan kaas erover. Ik zou het zelf dus geen lasagne noemen. Een portie van 350 gram kost € 4,99.

AH to Go vegan chocolade pinda reep

Deze reep heette eerst Vegan Snikker, maar wordt nu onder de naam vegan chocolade pinda reep verkocht bij AH to Go. Het bestaat uit dadels, pinda’s en kokos en is een lekker stevig tussendoortje. De reep kost € 1,85.

Dit artikel is onderdeel van de serie vegan shoplogs. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Sandra

  Zo’n fijne rubriek! Heb jij de ‘Vegan Snikker’ van AH to go al eens na gemaakt?? Ik vind ‘m erg lekker maar kom niet zo vaak bij een AH to go ?

  17 februari 2020 at 16:23
 • Reply Femke

  Hoii! Zijn de vegan marshmallows er nog steeds?

  10 oktober 2020 at 15:17
  • Reply Suzanne

   Dat weet ik niet, beste om dat bij Intratuin via social media even te checken.

   10 oktober 2020 at 15:25

  reageer