Afdrukken

Mac & cheese

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een grote hoeveelheid voor ongeveer 6 – 8 personen. Deel de hoeveelheden eventueel door de helft of door vieren afhankelijk van hoeveel je nodig hebt. Enkele dag prima houdbaar in goed afgesloten bakjes in de koelkast! Ook lekker: maak er mac and cheese balletjes van!

Ingrediƫnten

Scale
  • 500 gram macaroni
  • 75 gram rauwe cashewnoten, een half uur geweekt in kokend heet water
  • 150 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappel
  • 50 gram in blokjes gesneden wortel
  • 45 ml. citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 15 gram edelgistvlokken, zie notities
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel kurkuma, voor de gele kleur
  • 500 ml. water

Bereidingswijze

  • Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Week de cashewnoten in kokend heet water zodat ze zacht worden.
  • Kook de aardappel en wortel gaar, giet af en laat iets afkoelen.
  • Meng de cashewnoten, aardappel, wortel, citroensap, zout, edelgistvlokken, chilipoeder, paprikapoeder, kurkuma en water in een blender of keukenmachine tot een gladde saus.
  • Verwarm de saus in een pan, blijf goed roeren. De saus zal dikker worden tijdens het verwarmen. Zet het vuur uit wanneer het begint te bubbelen.
  • Voeg de pasta toe en meng door de saus.
  • Verdeel er naar smaak nog wat paneermeel en vegan Parmezaanse kaas over en zet een minuut of 5 in de oven.