Dit is een grote hoeveelheid voor ongeveer 6 – 8 personen. Deel de hoeveelheden eventueel door de helft of door vieren afhankelijk van hoeveel je nodig hebt. Enkele dag prima houdbaar in goed afgesloten bakjes in de koelkast! Ook lekker: maak er mac and cheese balletjes van!
Auteur:Suzanne
Ingrediƫnten
Scale
500 gram macaroni
75 gram rauwe cashewnoten, een half uur geweekt in kokend heet water
150 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappel
50 gram in blokjes gesneden wortel
45 ml. citroensap
1 theelepel zout
15 gram edelgistvlokken, zie notities
1/4 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel kurkuma, voor de gele kleur
500 ml. water
Bereidingswijze
Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Week de cashewnoten in kokend heet water zodat ze zacht worden.
Kook de aardappel en wortel gaar, giet af en laat iets afkoelen.
Meng de cashewnoten, aardappel, wortel, citroensap, zout, edelgistvlokken, chilipoeder, paprikapoeder, kurkuma en water in een blender of keukenmachine tot een gladde saus.
Verwarm de saus in een pan, blijf goed roeren. De saus zal dikker worden tijdens het verwarmen. Zet het vuur uit wanneer het begint te bubbelen.
Voeg de pasta toe en meng door de saus.
Verdeel er naar smaak nog wat paneermeel en vegan Parmezaanse kaas over en zet een minuut of 5 in de oven.