Vegan Fast Food Friday #27: Flying Dutchman veganized burger van In-N-Out Secret Menu

Voor dit nieuwe deel van de serie Vegan Fast Food Friday heb ik een burger geprobeerd die al een poosje heel populair is op social media. In plaats van een broodje wordt de burger bijeen gehouden door 2 dikke plakken gebakken ui. Ik probeerde ‘m in december al en nu met wat kleine aanpassingen opnieuw om ‘m te perfectioneren. Aanrader!

In-N-Out

In-N-Out is een populaire fast food keten in Amerika met filialen in onder andere California en Texas. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar was onlangs wel in een vegan fast food restaurant waar het menu is geïnspireerd op In-N-Out, namelijk Plantees in Orlando Florida. Daarover later meer in het reis- en eetverslag van mijn vakantie! Terug naar de burger, bij In-N-Out is er een secret menu waarbij the Flying Dutchman momenteel dus erg geliefd is.

Veganized

Ik maakte uiteraard een vegan versie en die smaakte geweldig goed, beter dan ik had verwacht. Ik miste het broodje totaal niet en de gebakken zachte ui is zo lekker in combinatie met de burger en de saus! Ik ging de eerste keer voor gemak met kant en klare vegan hamburgers maar de burger in dit recept heb ik zelfgemaakt en zou je dat ook zeker aanraden. Hierdoor heb je zelf de grootte en dikte in de hand. Het is lastig om aan heel grote witte uien te komen en op deze manier kun je de burger ongeveer net zo groot kneden als de plakken ui.

Deksel en bakpapier

Mijn tips voor het bereiden van deze burger: gebruik een deksel en wat huishoudfolie om de burgers te vormen. Het liefst een deksel van een mason jar, omdat de onderkant daarvan los is en je de burger er gemakkelijker uithaalt. Ook raad ik je een velletje bakpapier aan om de burger te eten, want zonder is eigenlijk met je handen niet te doen.

Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #27: Flying Dutchman veganized burger van In-N-Out Secret Menu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 burgers 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 schaal vegan gehakt 300 gram
  • zwarte peper
  • zout
  • 4 plakken plantaardige cheddar kaas
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel mosterd en extra om te bestrijken
  • 1 eetlepel vocht uit een pot augurken of azijn
  • 1 eetlepel blokjes augurk
  • olie of plantaardige boter, om te bakken
  • 2 witte uien, zo groot mogelijk (ik gebruikte zoete witte uien van AH, per 3 in een netje verkocht)
  • pittige pepertjes, optioneel

Bereidingswijze

  • Kneed het gehakt en breng op smaak met zwarte peper en zout.
  • Verdeel het gehakt in 8 gelijke ballen van ongeveer 37,5 gram per stuk.
  • Neem een leeg deksel en leg er een stukje huishoudfolie over.
  • Leg 1 bal vegan gehakt in het deksel op het folie en druk plat met de bolle kant van een lepel.
  • Keer het deksel voorzichtig om op een bord zodat de platte burger op het bord ligt, verwijder het deksel en trek het laagje huishoudfolie er vanaf. Herhaal dit met al het vegan gehakt.
  • Bestrijk de bovenkant van de burgers met een beetje mosterd. Dit is optioneel maar geeft de burgers een extra lekkere smaak!
  • Voor het meeste vegan gehakt heb je geen olie of plantaardige boter nodig om te bakken. Leg de burgers per 4 in een koekenpan en bak aan beide kanten goudbruin en bak de laatste 10 seconden een plak plantaardige cheddar kaas mee met de kaaskant naar beneden zodat deze iets smelt.
  • Snij de uien in dikke plakken, zorg dat je 8 plakken hebt.
  • Bak de plakken ui aan beide kanten in een koekenpan in wat olie of plantaardige boter nodig tot ze beginnen te kleuren.
  • Meng de vegan mayonaise met ketchup, mosterd, vocht uit een pot augurken of azijn en blokjes augurk.
  • Scheur twee vellen bakpapier door de lengte doormidden zodat je 4 helften hebt, voor iedere burger een vel.
  • Leg een plak gebakken ui op een vel bakpapier en leg er een burger met gesmolten plantaardige cheddar kaas op.
  • Verdeel er wat van de saus over en leg er weer een burger op en dek af met een plak gebakken ui.
  • Vouw het bakpapier dicht en serveer met een paar pittige pepertjes, het is lekker om een klein hapje van te nemen voordat je een hap neemt van de burger en het vocht uit het pepertje over je burger te druppelen!

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Yvonne Bruggeling

    Ik ben fan van uw website en beetje bij beetje ben ik meer vegan producten aan het uitproberen . Ik zou graag willen weten welk gehakt u gebruikt voor de hamburgers , alvast dank !






    9 februari 2024 at 20:24
    • Reply Suzanne

      Wat leuk om te horen! Ik heb bij deze het vegan gehakt van Beyond Meat gebruikt.

      12 februari 2024 at 10:03
  • Reply Heidi Breugelmans

    Oooooo dat ziet er overheerlijk uit 🙂

    11 februari 2024 at 12:41
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star