Vegan Fast Food Friday #26: cheeseburger gyoza

Gyoza’s zijn Japanse kleine gevulde deegpakketjes, ook wel dumplings genoemd. Het deeg is dun en elastisch en worden gevuld met bijvoorbeeld gehakt of groenten. Voor deze Vegan Fast Food Friday maakte ik een heerlijke twist die is geïnspireerd op de cheeseburger. Dit is een ontzettend lekker hapje dat ook lekker smaakt bij een maaltijd als bijgerecht.

Gyoza

Het deeg voor de gyoza kun je zelf maken, maar ik kies voor gemak en gebruikte kant en klare deegvellen. Sommige supermarkten verkopen deze, je kunt ze vinden op de diepvriesafdeling en natuurlijk zijn ze ook verkrijgbaar in de Aziatische supermarkt. Het vrouwen van de gyoza’s is even wennen. Maar als je er een paar hebt gemaakt en je het onder de knie hebt is het zo gedaan.

Bekijk in de video hieronder hoe je een gyoza vouwt!

@epicurious Chef Yuji’s perfect, effortless pleating though 🥟 #gyoza #dumplingmaking ♬ original sound – Epicurious

Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #26: cheeseburger gyoza

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 pakje vegan kneedbaar gehakt zoals Beyond Meat (300 gram)
  • 75 gram geraspte plantaardige kaas, ik gebruikte een mix van plantaardige ‘jonge’ kaas en ‘mozzarella’
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • zwart peper
  • zout
  • olie, om te bakken
  • een pakje gyoza vellen
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • handje gedroogde of verse peterselie
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Kneed het plantaardig gehakt met de plantaardige kaas, gesnipperde ui en breng op smaak met zwarte peper en zout.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en voeg het mengsel toe.
  • Breek het met een houten spatel in stukjes tot de gewenste kruimelgrootte.
  • Bak het mengsel in ongeveer 6 tot 8 minuten tot het begint te kleuren, schep regelmatig om.
  • Pak een gyozavelletje en leg deze in je hand.
  • Verdeel ongeveer een halve eetlepel met het vegan gehaktmengsel in het middel van het gyozavelletje.
  • Maak de randen van het velletje met een beetje water nat en vouw ze dicht op de manier zoals je kunt zien in de video hierboven.
  • Herhaal tot het gehaktmengsel op is, het zullen ongeveer tussen de 25 en 30 stuks zijn.
  • Verwarm een pan met een beetje olie.
  • Leg de gyoza’s in de pan en bak ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn, eventueel in meerdere keren afhankelijk van hoeveel er in je pan passen.
  • Voeg voorzichtig ongeveer 60 ml. water toe aan de pan en doe er een deksel op.
  • Laat de gyoza gaar stomen tot het water volledig is verdampt, dit duurt ongeveer 4 á 5 minuten.
  • Haal de gyoza uit de pan en bestrooi met sesamzaadjes en peterselie.
  • Meng de vegan mayonaise met ketchup en serveer dit bij de gyoza.

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star