Afdrukken
Vegan Fast Food Friday #26: cheeseburger gyoza
Print recept
Auteur:
Suzanne
Ingrediënten
Scale
1x
2x
3x
1
pakje vegan kneedbaar gehakt zoals Beyond Meat (
300 gram
)
75 gram
geraspte plantaardige kaas, ik gebruikte een mix van plantaardige ‘jonge’ kaas en ‘mozzarella’
1
kleine ui, gesnipperd
zwart peper
zout
olie, om te bakken
een pakje gyoza vellen
3
eetlepels vegan mayonaise
1
eetlepel ketchup
handje gedroogde of verse peterselie
sesamzaadjes
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Kneed het plantaardig gehakt met de plantaardige kaas, gesnipperde ui en breng op smaak met zwarte peper en zout.
Verhit wat olie in een koekenpan en voeg het mengsel toe.
Breek het met een houten spatel in stukjes tot de gewenste kruimelgrootte.
Bak het mengsel in ongeveer 6 tot 8 minuten tot het begint te kleuren, schep regelmatig om.
Pak een gyozavelletje en leg deze in je hand.
Verdeel ongeveer een halve eetlepel met het vegan gehaktmengsel in het middel van het gyozavelletje.
Maak de randen van het velletje met een beetje water nat en vouw ze dicht op de manier zoals je kunt zien in de video hierboven.
Herhaal tot het gehaktmengsel op is, het zullen ongeveer tussen de 25 en 30 stuks zijn.
Verwarm een pan met een beetje olie.
Leg de gyoza’s in de pan en bak ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn, eventueel in meerdere keren afhankelijk van hoeveel er in je pan passen.
Voeg voorzichtig ongeveer 60 ml. water toe aan de pan en doe er een deksel op.
Laat de gyoza gaar stomen tot het water volledig is verdampt, dit duurt ongeveer 4 á 5 minuten.
Haal de gyoza uit de pan en bestrooi met sesamzaadjes en peterselie.
Meng de vegan mayonaise met ketchup en serveer dit bij de gyoza.
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/vegan-fast-food-friday-26-cheeseburger-gyoza/