Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #26: cheeseburger gyoza

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 pakje vegan kneedbaar gehakt zoals Beyond Meat (300 gram)
  • 75 gram geraspte plantaardige kaas, ik gebruikte een mix van plantaardige ‘jonge’ kaas en ‘mozzarella’
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • zwart peper
  • zout
  • olie, om te bakken
  • een pakje gyoza vellen
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • handje gedroogde of verse peterselie
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Kneed het plantaardig gehakt met de plantaardige kaas, gesnipperde ui en breng op smaak met zwarte peper en zout.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en voeg het mengsel toe.
  • Breek het met een houten spatel in stukjes tot de gewenste kruimelgrootte.
  • Bak het mengsel in ongeveer 6 tot 8 minuten tot het begint te kleuren, schep regelmatig om.
  • Pak een gyozavelletje en leg deze in je hand.
  • Verdeel ongeveer een halve eetlepel met het vegan gehaktmengsel in het middel van het gyozavelletje.
  • Maak de randen van het velletje met een beetje water nat en vouw ze dicht op de manier zoals je kunt zien in de video hierboven.
  • Herhaal tot het gehaktmengsel op is, het zullen ongeveer tussen de 25 en 30 stuks zijn.
  • Verwarm een pan met een beetje olie.
  • Leg de gyoza’s in de pan en bak ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn, eventueel in meerdere keren afhankelijk van hoeveel er in je pan passen.
  • Voeg voorzichtig ongeveer 60 ml. water toe aan de pan en doe er een deksel op.
  • Laat de gyoza gaar stomen tot het water volledig is verdampt, dit duurt ongeveer 4 á 5 minuten.
  • Haal de gyoza uit de pan en bestrooi met sesamzaadjes en peterselie.
  • Meng de vegan mayonaise met ketchup en serveer dit bij de gyoza.