Vegan Fast Food Friday #24: loaded twister fries met vegan saté

Voor dit deel van Vegan Fast Food Friday maakte ik iets heel lekkers en wat pakte deze combinatie goed uit: vegan kipsaté met pindasaus geserveerd op krokante twister patat en bestrooid met gebakken uitjes en bosui. Deze ga ik absoluut vaker maken!

Vegan kipsaté

Saté zonder stokje in dit geval: ik bakte de goed gekruide vegan kipstukjes van Garden Gourmet. Deze zijn verkrijgbaar in 3 soorten, ik koos de Mexicaanse. Dit gaat heel goed in combinatie met de rest van dit gerecht! Deze zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Je kunt natuurlijk ook andere vegan kipstukjes gebruiken van bijvoorbeeld de Vegetarische Slager, het huismerk van Jumbo of van Vivera en het zelf kruiden of marineren, zoals ik eerder hier deed.

Vegan pindasaus

Pindasaus is er in vegan kant en klare versie van bijvoorbeeld Remia (die ik hier liet zien), maar wat mij betreft gaat er niets boven zelfgemaakte. In een handomdraai klaar en je hebt zelf in de hand hoe gekruid of juist hoe zoet ‘ie wordt.

Twister fries

Ik koos de lekkere patat van LambWeston, deze zijn al gekruid en de bereiding kan op verschillende manieren waaronder de oven. Ik kocht deze bij Albert Heijn en ze zijn helemaal vegan!

Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #24: loaded twister fries met vegan saté

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 schaaltje Garden Gourmet Sensational filet pieces Mexican of zoals hierboven beschreven vegan kipstukjes naturel die je zelf kruidt of marineert
  • olie, om te bakken
  • Twister fries voor 2 personen
  • vegan pindasaus, zelfgemaakt of bijvoorbeeld van Remia
  • handje gebakken uitjes
  • bosui, in dunne ringetjes gesneden
  • optioneel: chilivlokken

Bereidingswijze

  • bereid de Twister fries volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik bakte ze in de oven en dat gaf een prima resultaat.
  • bak de vegan kipstukjes in wat olie of plantaardige margarine goudbruin.
  • maak of verwarm de vegan pindasaus.
  • voeg de gebakken vegan kipstukjes toe aan de pindasaus.
  • verdeel de Twister fries over 2 borden.
  • verdeel de vegan kipstukjes in pindasaus over de Twister fries.
  • garneer met de gebakken uitjes, bosui en optioneel: chilivlokken.

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star