Vegan Fast Food Friday #16: breakfast burrito

Tijd voor Vegan Fast Food Friday deel 16, waarin ik een heerlijke en volledig plantaardige versie van de breakfast burrito van Taco Bell (verkrijgbaar in Amerika) maakte. Deze kan ook prima als lunch!

Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #16: breakfast burrito

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 4 tortilla wraps
  • olie, om in te bakken
  • 1 blok tofu naturel
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1/4 theelepel kala namak, zie notities
  • 300 gram bakaardappeltjes
  • 100 gram spinazie
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 vegan braadworst zoals die van Garden Gourmet, verkrijgbaar bij AH, in kleine stukjes
  • vegan geraspte kaas, zoals Violife (AH) of Nature & Moi (sommige PLUS filialen)

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu uitlekken en verkruimel het boven een kom.
  • Meng de kurkuma en kala namak erdoor.
  • Verhit wat olie in een hapjespan of wok en bak de aardappelblokjes voor een paar minuten.
  • Voeg de tofu en stukjes vegan braadworst toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de spinazie toe en verwarm mee tot de spinazie geslonken is.
  • Voeg de blokjes tomaat als laatste toe en verwarm een minuutje mee.
  • Verwarm de tortilla wraps zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verdeel wat het mengsel over de tortilla’s en vouw ze dicht, snij eventueel doormidden en serveer.

Notities

  • Kala namak, ook wel zwart zout genoemd, geeft gerechten de typische geur en smaak van ei. Lees er hier meer over!

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star