Heb je een stuk Turks brood over? Maak er wentelteefjes van! Lekker met fruit zoals (gebakken) schijfjes banaan en blauwe bessen.
Vegan wentelteefjes van Turks brood
- Genoeg voor: 2 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 2 lange sneden Turks brood
- 40 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 150 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld havermelk
- olie of plantaardige margarine, om in te bakken
- 1 banaan
- handje blauwe bessen
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Snij de sneden door de helft en over de lengte doormidden, zodat je 4 stukken hebt.
- Smelt wat olie of plantaardige margarine in een koekenpan.
- Meng de bloem met de kaneel en plantaardige melk en schenk in een platte schaal.
- Haal de plakken brood aan beide kanten door het mengsel.
- Bak de plakken brood aan beide kanten goudbruin in de koekenpan.
- Bak de plakjes banaan kort aan beide kanten in wat olie of plantaardige margarine en verdeel met de blauwe bessen over de wentelteefjes.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer.
geen reacties