Vegan sheperd’s pie

Heb je wel eens gehoord van sheperd’s pie? Dat is een gerecht dat ook bekend staat als cottage pie en is een ovenschotel van gehakt afgedekt met aardappelpuree. Ik maakte een heerlijke vegan variant!

Omdat veganistische kaas meestal niet mooi gelijkmatig smelt, heb ik deze eerst vermengd met de aardappelpuree voor het bakken. Hierdoor is de bovenkant mooi egaal en heeft de puree een lekkere kaassmaak en worden de randjes lekker krokant!

Afdrukken

Vegan sheperd’s pie

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 75 ml. warme plantaardige ongezoete melk, zoals havermelk
  • 25 gram plantaardige margarine
  • 75 gram vegan geraspte kaas, zoals Violife mozzarella
  • peper
  • zout
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 winterpeen, in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 175 gram vegan gehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 ml. groentebouillon
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 gram linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gram diepvrieserwten
  • eetlepel fijngehakte peterselie, optioneel

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
  • Zet een pan met water met een beetje zout er in op het vuur en doe de aardappelen er in, zorg dat ze net onder water staan.
  • Breng de aardappelen aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar en giet de aardappelen af.
  • Verwarm de plantaardige melk.
  • Voeg een beetje plantaardige melk toe aan de aardappelen en stamp ze fijn, voeg beetje bij beetje de rest de plantaardige melk en de margarine toe.
  • Meng dan de geraspte vegan kaas er door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  • Bak de ui en knoflook een paar minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de wortel, bleekselderij en vegan gehakt toe en bak een paar minuten mee, roer regelmatig door.
  • Bestrooi met de eetlepel bloem en roer goed door.
  • Giet de groentebouillon erbij en voeg de tijm, tomatenblokjes, linzen en diepvrieserwten er door en meng goed.
  • Laat een minuut of 5 zachtjes sudderen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal van ongeveer 29 cm. x 18 cm. zoals deze in en doe het mengsel er in.
  • Verdeel de puree er over en trek eventueel strepen met een vork.
  • Bak 30 – 35 minuten in de oven tot de aardappelpuree goudbruin kleurt.
  • Bestrooi naar smaak met fijngehakte peterselie.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer