Vegan cassoulet

Van het Franse boerengerecht cassoulet maakte ik een plantaardige variant. Deze goedgevulde stoofschotel smaakt heerlijk met een stuk brood, aardappelpuree of groene salade. Bon appétit!

Afdrukken

Cassoulet

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 - 8 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • olie, om in te bakken
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gram ui, in kleine stukjes gesneden
  • 300 gram winterwortel, in halve plakjes gesneden
  • 1 schaal Vivera plantaardige spekjes
  • 1 schaal Garden Gourmet plantaardige braadworsten
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 150 ml. droge witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 2 blikken cannelloni bonen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een (braad)pan.
  • Bak de ui en knoflook een minuutje tot het zacht begint te worden.
  • Voeg de wortel toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de plantaardige spekjes toe en bak een paar minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de witte wijn toe en roer goed door, tot de meeste wijn verdampt is.
  • Snij de plantaardige braadworsten in dikke plakken en bak deze in een aparte koekenpan in wat olie tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de tomatenblokjes en cannelloni bonen toe aan het mengsel in de braadpan en roer goed door.
  • Voeg de stukken braadworst, takjes tijm en laurierblaadje toe en roer alles nog eens goed door.
  • Zet de deksel schuin op de pan en laat een kwartiertje op zacht vuur pruttelen, roer regelmatig door.
  • Lekker met stokbrood, aardappelpuree of een groene salade.

Nog meer gerechten uit de Franse keuken? Kijk hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer