Van het Franse boerengerecht cassoulet maakte ik een plantaardige variant. Deze goedgevulde stoofschotel smaakt heerlijk met een stuk brood, aardappelpuree of groene salade. Bon appétit!
Cassoulet
- Genoeg voor: 6 - 8 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- olie, om in te bakken
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 gram ui, in kleine stukjes gesneden
- 300 gram winterwortel, in halve plakjes gesneden
- 1 schaal Vivera plantaardige spekjes
- 1 schaal Garden Gourmet plantaardige braadworsten
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 150 ml. droge witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
- 2 blikken cannelloni bonen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
Bereidingswijze
- Verhit wat olie in een (braad)pan.
- Bak de ui en knoflook een minuutje tot het zacht begint te worden.
- Voeg de wortel toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de plantaardige spekjes toe en bak een paar minuten tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de witte wijn toe en roer goed door, tot de meeste wijn verdampt is.
- Snij de plantaardige braadworsten in dikke plakken en bak deze in een aparte koekenpan in wat olie tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de tomatenblokjes en cannelloni bonen toe aan het mengsel in de braadpan en roer goed door.
- Voeg de stukken braadworst, takjes tijm en laurierblaadje toe en roer alles nog eens goed door.
- Zet de deksel schuin op de pan en laat een kwartiertje op zacht vuur pruttelen, roer regelmatig door.
- Lekker met stokbrood, aardappelpuree of een groene salade.
Nog meer gerechten uit de Franse keuken? Kijk hieronder!
geen reacties