Afdrukken
Cassoulet
Print recept
Auteur:
Suzanne
Genoeg voor:
6
-
8
personen
1
x
Ingrediënten
Scale
1x
2x
3x
olie, om in te bakken
4
teentjes knoflook, fijngehakt
150 gram
ui, in kleine stukjes gesneden
300 gram
winterwortel, in halve plakjes gesneden
1
schaal Vivera plantaardige spekjes
1
schaal Garden Gourmet plantaardige braadworsten
2
takjes tijm
1
laurierblaadje
150
ml. droge witte wijn
1
blik tomatenblokjes van 400 gram
2
blikken cannelloni bonen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Verhit wat olie in een (braad)pan.
Bak de ui en knoflook een minuutje tot het zacht begint te worden.
Voeg de wortel toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de plantaardige spekjes toe en bak een paar minuten tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de witte wijn toe en roer goed door, tot de meeste wijn verdampt is.
Snij de plantaardige braadworsten in dikke plakken en bak deze in een aparte koekenpan in wat olie tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de tomatenblokjes en cannelloni bonen toe aan het mengsel in de braadpan en roer goed door.
Voeg de stukken braadworst, takjes tijm en laurierblaadje toe en roer alles nog eens goed door.
Zet de deksel schuin op de pan en laat een kwartiertje op zacht vuur pruttelen, roer regelmatig door.
Lekker met stokbrood, aardappelpuree of een groene salade.
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/vegan-cassoulet/