Wat was dit smullen: vegan flammkuchen! Een soort dunne pizza van brooddeeg getopt met romige vegan crème fraîche, pittige zwarte peper en rode ui en hartige plantaardige spekjes. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig en het is zo smaakvol! Ik laat je hieronder in de video zien hoe je het maakt. Onder de video staat het recept!
Video
Vegan flammkuchen
Scale
Ingrediënten
- 1 rol koelvers flammkuchen deeg van Tante Fanny
- 200 ml. vegan crème fraîche van Oatly
- gemalen zwarte peper
- wat olie om in te bakken
- half schaaltje Vivera plantaardige spekjes
- 1 rode ui
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Knip of snij de plantaardige spekjes in kleine stukjes.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de spekjes in een paar minuten.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen.
- Rol het flammkuchen deeg uit op een bakplaat, laat het bakpapier onder het deeg zitten en vouw de randen iets naar binnen.
- Verdeel de vegan crème fraîche over het deeg en bestrooi met gemalen zwarte peper.
- Verdeel de spekjes en de rode ui er over.
- Bak de flammkuchen in 15 – 20 minuten in de oven. Het kan zijn dat de crème fraîche een beetje gaat ‘lekken’, dit was bij mij ook het geval. Zorg dus voor voldoende bakpapier onder het deeg.
- Snij in stukken en serveer.
- Je kunt het ook een dag afgedekt in de koelkast bewaren en even opwarmen.
geen reacties