Afdrukken

Vegan flammkuchen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 rol koelvers flammkuchen deeg
  • 120 gram haver fraîche (1 bekertje)
  • gemalen zwarte peper
  • wat olie om in te bakken
  • schaaltje vegan spekjes
  • 1 rode ui
  • rucola, optioneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Knip of snij de plantaardige spekjes in kleine stukjes.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de spekjes in een paar minuten.
  • Snij de rode ui in dunne halve ringen.
  • Rol het flammkuchen deeg uit op een bakplaat, laat het bakpapier onder het deeg zitten en vouw de randen iets naar binnen.
  • Verdeel de vegan crème fraîche over het deeg en bestrooi met gemalen zwarte peper.
  • Verdeel de spekjes en de rode ui er over.
  • Bak de flammkuchen in 15 – 20 minuten in de oven. Het kan zijn dat de crème fraîche een beetje gaat ‘lekken’, dit was bij mij ook het geval. Zorg dus voor voldoende bakpapier onder het deeg.
  • Snij in stukken, garneer naar smaak met rucola en serveer.
  • Je kunt het ook een dag afgedekt in de koelkast bewaren en even opwarmen.