Bijgerechten

TikTok ontdekkingen #18: pasta chips

TikTok ontdekkingen #18: pasta chips

Deze pasta chips kwam vele malen voorbij in mijn For You pagina op TikTok. Om eerlijk te zijn had ik er een hard hoofd in, zou dit echt lekker zijn? Tijd om het uit te proberen! Ik maakte het met twee soorten pasta en met twee soorten vegan kaas ...
Lees verder
Mini pizza's met plantaardige kaas

Mini pizza’s met plantaardige kaas

Deze heerlijke mini pizaatjes maak je heel eenvoudig zelf. Lekker met alleen geraspte plantaardige kaas maar je kunt ook eindeloos variëren met toppings, ik gebruikte plantaardige geraspte kaas, olijven en tomaatjes, maar wat dacht je van artisjok, champignons, kappertjes of geroosterde paprika? Ideaal om restjes mee op te maken! ...
Lees verder
Vegan kip-satésalade

Vegan kip-satésalade

Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #16: gebakken radijs

TikTok ontdekkingen #16: gebakken radijs

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer werd ik heel enthousiast van een TikTok filmpje van een vrouw die radijsjes bakte en beweerde dat het op gebakken aardappeltjes leek. Dat wilde ...
Lees verder
Retro vegan #15: boomstammetjes

Retro vegan #15: boomstammetjes

Ook weer iets dat wij regelmatig aten thuis: boomstammetjes. Lekker bij een Hollands prakkie of stamppot. Ik maakte een vegan versie die gewoon precies hetzelfde smaakt zoals ik me kan herinneren. Erg lekker! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #13: krokante geplette gemarineerde aardappelen

TikTok ontdekkingen #13: krokante geplette gemarineerde aardappelen

Steeds zag ik ze voorbij komen op TikTok: crispy smashed potatoes. Kort gezegd: gekookte aardappeltjes in schil, die vervolgens gemarineerd worden en dan op een bakplaat fijngeplet met bijvoorbeeld de onderkant van een glas. En dan een uurtje in de oven tot ze krokant zijn. Zalig. Ik maakte ze in ...
Lees verder
Retro vegan #14: slabinken

Retro vegan #14: slabinken

We aten ze vroeger thuis best vaak, altijd met een Hollands 'prakkie': slavinken. Ik heb er voor dit deel van Retro Vegan een plantaardige versie mee gemaakt. Ik had er een beetje een hard hoofd in van tevoren, maar gelukkig zijn ze hartstikke goed gelukt. En je had het misschien ...
Lees verder
Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

Een perfecte combinatie: romige bloemkoolsoep met soepstengels gemaakt met vegan Parmezaanse kaas, of hoe ik die zelf noem: Parmezaanse Baas. Eenvoudig te maken en de soep smaakt de dag erna nog lekkerder! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #8: rijstpapier kroepoek

TikTok ontdekkingen #8: rijstpapier kroepoek

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Laatst zag ik een filmpje voorbij komen waarin iemand rijstvellen krokant frituurde. Dat zag er zo goed uit, dat moest ik proberen. Het resultaat deed me echt verbazen. Wat een ontdekking! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #7: whipped feta

TikTok ontdekkingen #7: whipped feta

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer probeerde ik een veganized versie van de whipped (opgeklopte) feta met olijven uit de oven. Dit is superlekker! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: