Bijgerechten

TikTok ontdekkingen #8: rijstpapier kroepoek

TikTok ontdekkingen #8: rijstpapier kroepoek

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Laatst zag ik een filmpje voorbij komen waarin iemand rijstvellen krokant frituurde. Dat zag er zo goed uit, dat moest ik proberen. Het resultaat deed me echt verbazen. Wat een ontdekking! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #7: whipped feta

TikTok ontdekkingen #7: whipped feta

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer probeerde ik een veganized versie van de whipped (opgeklopte) feta met olijven uit de oven. Dit is superlekker! ...
Lees verder
Chili sin carne nachos

Chili sin carne nachos

Nachos met een twist: met chili sin carne! Het heerlijk gekruide vegan gehakt- met bonenmengsel schep je op met de nacho chips. Heel lekker als (bij)gerecht met eventueel en kop soep of als borrelhap ...
Lees verder
Curry loaded pappadums

Curry loaded pappadums

Onlangs kreeg ik de currypasta's van The Vegan Sadhu opgestuurd om te proberen. Ik maakte het klaar volgens de verpakking wat op zich heerlijk is, maar wilde er ook wat mee experimenteren. Ineens dacht ik aan loaded nachos: een schotel met nacho chips met alles er op en er aan ...
Lees verder
Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

Een perfecte combinatie: romige bloemkoolsoep met soepstengels gemaakt met vegan Parmezaanse kaas, of hoe ik die zelf noem: Parmezaanse Baas. Eenvoudig te maken en de soep smaakt de dag erna nog lekkerder! ...
Lees verder
Vegan feestmaal: gehakt Wellington met haricot verts met spek, bospeen en pommes duchesse

Vegan feestmaal: gehakt Wellington met haricot verts met spek, bospeen en pommes duchesse

Zoek je nog een lekkere en feestelijke maaltijd voor tijdens de kerstdagen? Kijk dan zeker even naar dit lekkere feestmaal. Heerlijke gehakt Wellingtons met haricot verts gerold in vegan spek, geroosterde bospeen en pommes duchesse. Klinkt goed, toch? ...
Lees verder
Retro vegan #9: gehakt Wellington

Retro vegan #9: gehakt Wellington

Op mijn tiende werd ik, geheel uit mezelf, vegetariër. Maar voordat ik de link legde tussen wat er op mijn bord lag en die lieve, grappige dieren was ik dol op vlees. Mijn moeder kocht regelmatig een favoriet van me op dat gebied: een gehakt Wellington. Dat was een variatie ...
Lees verder
Vegan coquilles op 2 manieren

Vegan coquilles op 2 manieren

Onlangs heb ik een bijzondere paddenstoel ontdekt waarmee je allerlei kanten op kunt in de vegan keuken. Het leent zich qua vorm en structuur enorm voor het nabootsen van allerlei soorten vlees en vis. Als eerste maakte ik er coquilles mee! ...
Lees verder
Wrap met Caesar boerenkool salade

Wrap met Caesar boerenkool salade

Ik ben dol op boerenkool, gekookt maar zeker ook rauw! Het is een stugge bladgroenten die eerst even gemasseerd moet worden. Say what? Gemasseerd ja! Wanneer je er met je handen een scheutje (olijf)olie, citroensap en wat zout inwrijft wordt het een stuk zachter en veel lekkerder! ...
Lees verder
Vegan flammkuchen + video

Vegan flammkuchen + video

Wat was dit smullen: vegan flammkuchen! Een soort dunne pizza van brooddeeg getopt met romige vegan crème fraîche, pittige zwarte peper en rode ui en hartige plantaardige spekjes. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig en het is zo smaakvol! Ik laat je hieronder in de video zien hoe je het ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: