Pistache pesto
Dit is een heerlijk alternatief voor klassieke pesto met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. In plaats van pijnboompitten gebruik je pistachenoten en de Parmezaanse kaas wordt vervangen door edelgistvlokken. Heel lekker door de pasta! ...
Lees verder
Lees verder
Vegan pastasalade
Dit is een heerlijke vegan pastasalade die je heel goed een dag of twee van tevoren kunt maken, dan trekken de smaken nog beter in. Ook ideaal om mee te nemen als lunch to go of bij een picknick! ...
Lees verder
Lees verder
Paasteitjes met vegan kip-champignon ragout
Zoek je een feestelijk gerechtje voor tijdens de paasdagen? Dan heb ik een heerlijk idee voor je: deze pa(a)steitjes gevuld met vegan kip-champignon ragout. Ontzettend makkelijk te maken en zo lekker! ...
Lees verder
Lees verder
TikTok ontdekkingen #28: addictive cucumbers
Komkommer zo lekker bereid, dat het zelfs verslavend lekker genoemd wordt. Dat wilde ik wel proberen! Ik maakte de marinade met onder andere sesamolie, knoflook en veel sesamzaadjes en ging aan de slag ...
Lees verder
Lees verder
Wortelzalm
Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Lees verder
Lees verder
Gestoomde silken tofu
Met tofu kun je allerlei kanten op, zoals ik al eerder in dit artikel liet zien. Deze keer gebruikte ik silken tofu, ook wel bekend als zijden tofu om dit heerlijke gerecht te maken. Nog niet zo bekend in Nederland, maar daar mag wat mij betreft verandering in komen. Kan prima ...
Lees verder
Lees verder
Vegan pesto
Traditionele pesto wordt gemaakt met kaas. Meestal pecorino of Parmezaanse kaas. Dat is natuurlijk niet vegan, dus maakte ik een versie die dat wel is. En die is zo lekker! Edelgistvlokken zorgen voor een kazige smaak. ...
Lees verder
Lees verder
TikTok ontdekkingen #24: Green Goddess dip salad
Deze Green Goddess dip zag ik de laatste tijd veel voorbij komen op TikTok. De populariteit maakte me nieuwsgierig. En nu ik het heb gemaakt snap ik de hype: wat is dit verrassend lekker! Het is even wat werk om alles fijn te snijden, maar dan heb je ook wat ...
Lees verder
Lees verder
Gevulde champignons
Deze gevulde champignons kun je maken als heerlijk borrelhapje of bijgerecht. Heel feestelijk tijdens de kerstdagen! En het fijne is dat je ze van te voren kunt voorbereiden. Bewaar ze in de koelkast en dan hoeven ze alleen nog een half uurtje in de oven ...
Lees verder
Lees verder
Broccoli salade met rode kool en plantaardige bacon
Deze heerlijke salade wordt nog lekkerder hoe nadat alle smaken de tijd hebben gekregen om in te trekken. Maak 'm dus vooral een dag eerder dan je deze salade gaat eten en bewaar afdekt in de koelkast. Heel lekker als bij- of lunchgerecht! ...
Lees verder
Lees verder