Bijgerechten

Vegan flammkuchen + video

Vegan flammkuchen + video

Wat was dit smullen: vegan flammkuchen! Een soort dunne pizza van brooddeeg getopt met romige vegan crème fraîche, pittige zwarte peper en rode ui en hartige plantaardige spekjes. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig en het is zo smaakvol! Ik laat je hieronder in de video zien hoe je het ...
Lees verder
Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat: zalige gebakken aardappelen met hartige vegan bacon en ui. Hier zul je niet snel left-overs van over houden! 🙂 ...
Lees verder
Retro vegan #6: Russisch slaatje met vegan ei

Retro vegan #6: Russisch slaatje met vegan ei

Slaatjes, daar heb ik er heel wat van op vroeger! Van die kleine vierkante bakjes met meeverpakt lepeltje. Ik was in een nostalgische bui en besloot deze gouwe ouwe te veganizen en dat is heel goed gelukt. Ik heb kleine porties gemaakt en een grotere salade, beiden zijn prima houdbaar ...
Lees verder
Vegan nachos met alles erop en eraan

Vegan nachos met alles erop en eraan

Dit heerlijke gerecht kan het hele jaar door. Maar tijdens de hittegolf onlangs vond ik dit echt een uitkomst. Ik had trek in iets hartigs dat zo min mogelijk tijd in de keuken zou kosten: dat werden deze nachos met alles erop en eraan! ...
Lees verder
Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter

Zelfgemaakt smaakt het lekkerst, en dat geldt absoluut voor deze kruidenboter. Je kunt 'm helemaal naar jouw smaak maken met verschillende kruiden.  ...
Lees verder
Retro vegan #5: rauwe witlofsalade

Retro vegan #5: rauwe witlofsalade

Bijna net als vroeger zoals mijn moeder regelmatig maakte: salade van rauwe witlof, appel, gekookt ei en slasaus. Ik maakte een plantaardige versie die heel goed smaakt bij gebakken aardappelen met facon (plantaardige bacon) en vegan vissticks. Zalig! ...
Lees verder
Plantaardige Caesar salad met bloemkool mac & cheese

Plantaardige Caesar salad met bloemkool mac & cheese

Caesar salad bevat van oorsprong ansjovis. Gelukkig niet in deze plantaardige versie, die minstens zo lekker is! De croutons heb ik vervangen door kikkererwten. Een heerlijke salade die snel op tafel staat. En ik maakte er een gezondere versie van mac & cheese bij waarbij ik de pasta door bloemkool ...
Lees verder
Facon bacon

Facon bacon

Door de jaren heen heb ik verschillende manieren geprobeerd om plantaardige versies van bacon te maken. Met tempeh bijvoorbeeld, of shii-takes. Allemaal lekker, maar er steekt er met kop en schouders een bovenuit en dat is de bacon die ik je in dit artikel laat zien. Waanzinnig lekker! Ik heb ...
Lees verder
Romige komkommersalade

Romige komkommersalade

Deze komkommersalade is heerlijk romig, perfect voor bij de barbecue! In een handomdraai klaar met maar een paar ingrediënten. Maak deze salade vooral de dag voordat je 'm wil eten, want na een nachtje in de koelkast smaakt het nog lekkerder wanneer alles de tijd heeft gekregen om in te ...
Lees verder
Gegrilde tomaten van de BBQ met vegan mozzarella, pesto en pijnboompitjes

Gegrilde tomaten van de BBQ met vegan mozzarella, pesto en pijnboompitjes

Een heerlijk bijgerecht dat je deels maakt op de barbecue. De vegan mozzarella kun je in de winkel kopen, maar het is veel lekkerder om zelf te maken én eenvoudiger dan je zou denken ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: