Bijgerechten

Retro vegan #15: boomstammetjes

Retro vegan #15: boomstammetjes

Ook weer iets dat wij regelmatig aten thuis: boomstammetjes. Lekker bij een Hollands prakkie of stamppot. Ik maakte een vegan versie die gewoon precies hetzelfde smaakt zoals ik me kan herinneren. Erg lekker! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #13: krokante geplette gemarineerde aardappelen

TikTok ontdekkingen #13: krokante geplette gemarineerde aardappelen

Steeds zag ik ze voorbij komen op TikTok: crispy smashed potatoes. Kort gezegd: gekookte aardappeltjes in schil, die vervolgens gemarineerd worden en dan op een bakplaat fijngeplet met bijvoorbeeld de onderkant van een glas. En dan een uurtje in de oven tot ze krokant zijn. Zalig. Ik maakte ze in ...
Lees verder
Retro vegan #14: slabinken

Retro vegan #14: slabinken

We aten ze vroeger thuis best vaak, altijd met een Hollands 'prakkie': slavinken. Ik heb er voor dit deel van Retro Vegan een plantaardige versie mee gemaakt. Ik had er een beetje een hard hoofd in van tevoren, maar gelukkig zijn ze hartstikke goed gelukt. En je had het misschien ...
Lees verder
Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

Een perfecte combinatie: romige bloemkoolsoep met soepstengels gemaakt met vegan Parmezaanse kaas, of hoe ik die zelf noem: Parmezaanse Baas. Eenvoudig te maken en de soep smaakt de dag erna nog lekkerder! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #8: rijstpapier kroepoek

TikTok ontdekkingen #8: rijstpapier kroepoek

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Laatst zag ik een filmpje voorbij komen waarin iemand rijstvellen krokant frituurde. Dat zag er zo goed uit, dat moest ik proberen. Het resultaat deed me echt verbazen. Wat een ontdekking! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #7: whipped feta

TikTok ontdekkingen #7: whipped feta

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer probeerde ik een veganized versie van de whipped (opgeklopte) feta met olijven uit de oven. Dit is superlekker! ...
Lees verder
Chili sin carne nachos

Chili sin carne nachos

Nachos met een twist: met chili sin carne! Het heerlijk gekruide vegan gehakt- met bonenmengsel schep je op met de nacho chips. Heel lekker als (bij)gerecht met eventueel en kop soep of als borrelhap ...
Lees verder
Curry loaded pappadums

Curry loaded pappadums

Onlangs kreeg ik de currypasta's van The Vegan Sadhu opgestuurd om te proberen. Ik maakte het klaar volgens de verpakking wat op zich heerlijk is, maar wilde er ook wat mee experimenteren. Ineens dacht ik aan loaded nachos: een schotel met nacho chips met alles er op en er aan ...
Lees verder
Vegan feestmaal: gehakt Wellington met haricot verts met spek, bospeen en pommes duchesse

Vegan feestmaal: gehakt Wellington met haricot verts met spek, bospeen en pommes duchesse

Zoek je nog een lekkere en feestelijke maaltijd voor tijdens de kerstdagen? Kijk dan zeker even naar dit lekkere feestmaal. Heerlijke gehakt Wellingtons met haricot verts gerold in vegan spek, geroosterde bospeen en pommes duchesse. Klinkt goed, toch? ...
Lees verder
Retro vegan #9: gehakt Wellington

Retro vegan #9: gehakt Wellington

Op mijn tiende werd ik, geheel uit mezelf, vegetariër. Maar voordat ik de link legde tussen wat er op mijn bord lag en die lieve, grappige dieren was ik dol op vlees. Mijn moeder kocht regelmatig een favoriet van me op dat gebied: een gehakt Wellington. Dat was een variatie ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: