Bijgerechten

Broodjes van de BBQ of tosti ijzer (3 ingrediënten!)

Broodjes van de BBQ of tosti ijzer (3 ingrediënten!)

Je komt wel eens van die recepten tegen die zo ontzettend simpel maar tegelijkertijd zo geniaal zijn: dit is er zo één. Wat een ontdekking! Ik kwam dit recept tegen op de website van Albert Heijn en had er eerlijk gezegd een hard hoofd in. Broodjes met 3 ingrediënten. Geen ...
Lees verder
Rijstsalade

Rijstsalade

Een heerlijke goed gevulde salade met rijst en groenten. Ideaal om mee te nemen naar een picknick!  ...
Lees verder
Koolrolletjes met tofu en tomaat

Koolrolletjes met tofu en tomaat

Heel lekkere gevulde rolletjes van Chinese kool gevuld met tofu, tomaat en paprika uit de oven ...
Lees verder
Jackfruit saté

Jackfruit saté

Zoals ik al schreef in het artikelen van het patatje stoofvlees en tonijnsalade, ben ik momenteel flink aan het experimenteren met jackfruit. Jackfruit is een vrucht die heel goed toepasbaar is in de vegan keuken. De textuur lijkt op dat van vlees, het absorbeert marinades waardoor het smaken aanneemt en je ...
Lees verder
Fattoush

Fattoush

Heb je wel eens gehoord van fattoush? Dat is een heel lekkere kruidige Israëlische salade die de naam dankt aan de krokante stukjes pitachips die zo heten. Het stamt van het Arabische woord fatta dat verwijst naar het verkruimelen van platbrood of pita's ...
Lees verder
Vegan jackfruit tonijnsalade

Vegan jackfruit tonijnsalade

Als ik één ding heb geleerd in het jaar dat ik nu veganistisch leef, is het wel dat voor zo'n beetje ieder gerecht wel een vegan versie te maken is. Tonijn is er zo één. Al eerder maakte ik versies met kikkererwten en watermeloen, nu een variant op basis van ...
Lees verder
Gepofte zoete aardappel met broccoli en kikkererwten in kokos pindasaus

Gepofte zoete aardappel met broccoli en kikkererwten in kokos pindasaus

Ik ga momenteel door een gepofte aardappel fase. Zo at ik van de week al twee keer een gepofte aardappel gevuld met witte bonen in tomatensaus en nu maakte ik een heerlijke versie met zoete aardappel. Die zijn natuurlijk ook prima geschikt om te poffen! Ik maakte er een soort ...
Lees verder
Vegan gekookte eieren

Vegan gekookte eieren

Vegan gekookte eieren? Maar eieren zijn toch helemaal niet vegan? Klopt helemaal! Maar dat wil niet zeggen dat je de smaak en textuur niet na kunt bootsen: dat deed ik onlangs al eerder met gevulde eieren en zelfs een gebakken ei. Zo heerlijk om dat weer te proeven na zo lang! ...
Lees verder
Vegan tofu bladerdeegrolletjes

Vegan tofu bladerdeegrolletjes

Deze vegan tofu bladerdeegrolletjes gevuld met gerookte tofu smaakt volgens mijn vriend Fabien naar rookworst. En inderdaad, dát proefde ik! Het is alweer wat jaren geleden, zo'n 29 om precies te zijn maar ik weet nog wel hoe rookworst smaakt. En daar smaken deze snacks dus naar.  ...
Lees verder
Caponata

Caponata

Een beroemde salade uit Sicilië die eigenlijk meestal wordt geserveerd bij vis, maar ook prima kan bij brood of als bijgerecht bij vega gerechten. Snel klaar en hartstikke lekker zowel warm als koud! ...
Lees verder
Aan het laden...
Share: