Bijgerechten

Tofu van rode linzen - vegan, sojavrij en glutenvrij

Tofu van rode linzen – vegan, sojavrij en glutenvrij

Gedroogde rode linzen zijn een goede om in huis te hebben. Je kunt er namelijk meer mee dan je misschien zou denken! Naast linzensoep of salade kun je er onder andere wraps mee maken of deze vegan omelet. Maar wist je dat je er ook een alternatief voor tofu mee ...
Broodje pulled wortel

Broodje pulled wortel

Dit broodje met pulled wortel is binnen 10 minuten klaar en zo lekker! Je kunt wortel zelf raspen of zoals ik heb gedaan, een zakje uit de supermarkt met geraspte wortel. Nog makkelijker! ...
Mini wraps met plantaardig gehakt van walnoten en kastanjechampignons

Mini wraps met plantaardig gehakt van walnoten en kastanjechampignons

Wist je dat je zelf heerlijk plantaardig gehakt kunt maken? Eerder kon je dit gehakt van walnoten en zwarte bonen al zien. Deze keer maakte ik een versie met walnoten en kastanjechampignons. Dit is zo ontzettend lekker en ook heel makkelijk om te maken! ...
De makkelijkste (en lekkerste!) plantaardige gevulde eieren

De makkelijkste (en lekkerste!) plantaardige gevulde eieren

Af en toe heb ik ineens trek in ei. Herkenbaar? Gelukkig is die trek als veganist heel makkelijk te stillen: met kala namak geef je gerechten de typische ei smaak en geur en de gele kleur van kurkuma doet veel voor het oog. Ik had deze keer trek in een ...
Courgette bootjes

Courgette bootjes

Met deze makkelijke courgette bootjes zet je in een half uur een heerlijk gerecht op tafel vol groenten. Deze kun je ook van tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren (een dag of 2) tot ze je wil eten, dan hoef je ze alleen te bakken in de oven! ...
Farinata met rode ui, courgette en paddenstoelen - vegan en glutenvrij

Farinata met rode ui, courgette en paddenstoelen – vegan en glutenvrij

Farinata is een soort Italiaanse dunne pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel, water, olijfolie en kruiden zoals rozemarijn. Ik maakte deze heerlijke variant met rode ui, courgette getopt met gebakken paddenstoelen. Lekker als lunch of borrelhapje! ...
Krokante bloemkool uit de oven

Krokante bloemkool uit de oven

Bloemkool omhuld met een krokant laagje, zo lekker en makkelijk om te maken! Deze variant hoef je niet te frituren maar wordt knapperig van buiten en gaar van binnen in de oven ...
Smashed gyoaza - TikTok ontdekkingen #40

Smashed gyoaza – TikTok ontdekkingen #40

Gyoaza vouwen is een precies werkje waar je even geduld voor moet hebben. In dit deel van TikTok ontdekkingen een slimme manier om dat te omzeilen door middel van ze gewoonweg in de pan te pakken zonder vouwen! Deze manier heet smashed gyoza ...
Geroosterde spitskool met tahin dressing

Geroosterde spitskool met tahin dressing

Deze geroosterde spitskool met tahin dressing is een heerlijk bijgerecht. Makkelijk om te maken en de oven doet het meeste werk! ...
Veganistische worstenbroodjes gevuld met zoete aardappel en plantaardige feta

Mini vegan worstenbroodjes met zoete aardappel

Deze heerlijke mini worstenbroodjes met zoete aardappel en plantaardige feta zijn vegan en een echte crowdpleaser. Lekker voor bij de borrel of om te maken voor het kerstontbijt/lunch/diner op school! ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: