Bijgerechten

Pistache pesto

Pistache pesto

Dit is een heerlijk alternatief voor klassieke pesto met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. In plaats van pijnboompitten gebruik je pistachenoten en de Parmezaanse kaas wordt vervangen door edelgistvlokken. Heel lekker door de pasta! ...
Lees verder
Vegan pastasalade

Vegan pastasalade

Dit is een heerlijke vegan pastasalade die je heel goed een dag of twee van tevoren kunt maken, dan trekken de smaken nog beter in. Ook ideaal om mee te nemen als lunch to go of bij een picknick! ...
Lees verder
veganistische ragout met plantaardige kipstukjes en champignons in pasteibakjes geserveerd voor de paasdagen

Paasteitjes met vegan kip-champignon ragout

Zoek je een feestelijk gerechtje voor tijdens de paasdagen? Dan heb ik een heerlijk idee voor je: deze pa(a)steitjes gevuld met vegan kip-champignon ragout. Ontzettend makkelijk te maken en zo lekker! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #28: addictive cucumbers

TikTok ontdekkingen #28: addictive cucumbers

Komkommer zo lekker bereid, dat het zelfs verslavend lekker genoemd wordt. Dat wilde ik wel proberen! Ik maakte de marinade met onder andere sesamolie, knoflook en veel sesamzaadjes en ging aan de slag ...
Lees verder
wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

Wortelzalm

Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Lees verder
Gestoomde silken tofu

Gestoomde silken tofu

Met tofu kun je allerlei kanten op, zoals ik al eerder in dit artikel liet zien. Deze keer gebruikte ik silken tofu, ook wel bekend als zijden tofu om dit heerlijke gerecht te maken. Nog niet zo bekend in Nederland, maar daar mag wat mij betreft verandering in komen. Kan prima ...
Lees verder
Vegan pesto

Vegan pesto

Traditionele pesto wordt gemaakt met kaas. Meestal pecorino of Parmezaanse kaas. Dat is natuurlijk niet vegan, dus maakte ik een versie die dat wel is. En die is zo lekker! Edelgistvlokken zorgen voor een kazige smaak.  ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #24: Green Goddess dip salad

TikTok ontdekkingen #24: Green Goddess dip salad

Deze Green Goddess dip zag ik de laatste tijd veel voorbij komen op TikTok. De populariteit maakte me nieuwsgierig. En nu ik het heb gemaakt snap ik de hype: wat is dit verrassend lekker! Het is even wat werk om alles fijn te snijden, maar dan heb je ook wat ...
Lees verder
Gevulde champignons

Gevulde champignons

Deze gevulde champignons kun je maken als heerlijk borrelhapje of bijgerecht. Heel feestelijk tijdens de kerstdagen! En het fijne is dat je ze van te voren kunt voorbereiden. Bewaar ze in de koelkast en dan hoeven ze alleen nog een half uurtje in de oven ...
Lees verder
Broccoli salade met rode kool en plantaardige bacon

Broccoli salade met rode kool en plantaardige bacon

Deze heerlijke salade wordt nog lekkerder hoe nadat alle smaken de tijd hebben gekregen om in te trekken. Maak 'm dus vooral een dag eerder dan je deze salade gaat eten en bewaar afdekt in de koelkast. Heel lekker als bij- of lunchgerecht! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: