Bijgerechten

Rijstvel loempia's

Rijstvel loempia’s

Wist je dat je met rijstvellen heel makkelijk loempia's kunt maken? Ik maakte een heerlijke versie met onder andere vegan gehakt, spitskool en kastanjechampignons ...
Watermeloen frietjes - TikTok ontdekkingen #37

Watermeloen frietjes – TikTok ontdekkingen #37

In deze serie probeer ik hacks uit die ik op TikTok heb gezien. Deze keer zijn de frietjes van watermeloen met aardbeiendip aan de beurt! ...
Vegan Fast Food Friday #26: cheeseburger gyoza

Vegan Fast Food Friday #26: cheeseburger gyoza

Gyoza's zijn Japanse kleine gevulde deegpakketjes, ook wel dumplings genoemd. Het deeg is dun en elastisch en worden gevuld met bijvoorbeeld gehakt of groenten. Voor deze Vegan Fast Food Friday maakte ik een heerlijke twist die is geïnspireerd op de cheeseburger. Dit is een ontzettend lekker hapje dat ook lekker ...
Witte kool pizza's

Witte kool pizza’s

Je hebt vast wel eens van steaks van witte kool gehoord. Hartstikke lekker en gezond en heel makkelijk om te maken zoals je hier al kon zien! Dit keer maakte ik er pizza's van door ze te beleggen met onder andere plantaardige kaas en vegan chorizo ...
Polenta frietjes met sriracha mayonaise

Polenta frietjes met sriracha mayonaise

Polenta frietjes at ik voor het eerst in het restaurant van Jamie Oliver, dat in Nederland inmiddels helaas niet meer bestaat. Wat was dat zalig! Het stond al lang op mijn lijstje om zelf te maken en dat is er nu eindelijk van gekomen. En zo lekker: je kunt ze ...
Het Turkse gerecht Pide maar dan helemaal veganistisch gemaakt met plantaardige tonijn

Pide met plantaardige tonijn

Het Turkse gerecht pide bestaat uit gevuld  platbrood en wordt traditioneel gemaakt met gehakt. Ik maakte twee heerlijke vegan versies met plantaardige tonijn, eenvoudig om te maken en hartstikke lekker. Zowel als maaltijd met eventueel een kop soep erbij of in stukken gesneden als borrelhap! ...
Hummus met plantaardig gehakt

Hummus met plantaardig gehakt

Deze combinatie wordt in het Midden-Oosten vaak gegeten: hummus geserveerd met gehakt en pijnboompitten. Ik maakte een plantaardige variant en serveerde er flatbread en paprika bij om te dippen. Heel lekker! ...
Vegan rookkaas crackers

Vegan rookkaas crackers

Oh wow, dit is toch een ontdekking! Voordat ik vegan werd maakte ik graag af en toe rookkaas crackers, ken je die? Vooral heel populair in de wereld van koolhydraatarme diëten, ik at het gewoon omdat ik het zo lekker vond. Even in de magnetron en het plakje kaas werd ...
Salade met boerenkool, spruitjes en hummus dressing

Salade met boerenkool, spruitjes en hummus dressing

Yes, de herfst is aangebroken: mijn favoriete seizoen! Ik heb een heel lekkere goed gevulde salade gemaakt vol ingrediënten die perfect passen bij deze tijd van het jaar zoals boerenkool en spruitjes. Spruitjes, rauw in een salade? Zul je misschien denken. Jazeker wel: snij de spruitjes echter wel zo dun ...
Maïskoekjes

Maïskoekjes

Misschien kwam het onbewust door dit populaire clipje/liedje, maar ik kreeg ineens ontzettend trek in iets met maïs. En toen bakte ik deze 'koekjes' ermee! Superlekker en ontzettend makkelijk. Ik heb ze inmiddels al twee keer gemaakt. En het is ook nog eens een heel budget vriendelijk gerechtje! ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: