Courgette bootjes

Met deze makkelijke courgette bootjes zet je in een half uur een heerlijk gerecht op tafel vol groenten. Deze kun je ook van tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren (een dag of 2) tot ze je wil eten, dan hoef je ze alleen te bakken in de oven!

Vegan gehakt

Je kunt ieder soort vegan gehakt kiezen die je wil, zelf geef ik de voorkeur aan het kneedbare gehakt waar je ook bijvoorbeeld soepballetjes mee kunt kneden. Daar zijn er van allerlei merken varianten verkrijgbaar in de supermarkt.

Linzenpasta

Om er een complete maaltijd van te maken serveerde ik er ook pasta bij. Ik vind hier linzenpasta erg lekker bij, maar je kunt natuurlijk iedere pasta kiezen die je wil. Breng op smaak met wat olijfolie, peper, zout, rucola en cherrytomaatjes naar smaak!

Afdrukken

Courgette bootjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 2 courgettes
  • half schaaltje vegan kneedbaar gehakt (ongeveer 125 gram)
  • olie, om te bakken
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • halve rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • ongeveer 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, hoeveelheid naar smaak
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 250 ml. gezeefde tomaten
  • 75 gram plantaardige geraspte mozzarella
  • paar blaadjes peterselie als garnering

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de courgettes, droog ze af en snij in de lengte doormidden.
  • Verwijder met een lepel het vruchtvlees en hou dit apart.
  • Leg de uitgeholde courgettes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met olijfolie.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vegan gehakt, ui en rode paprika een minuut of 5 tot het begint te kleuren. Bak tijdens de laatste minuut ook het vruchtvlees van de uitgeholde courgettes toe.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en verwarm nog een minuutje.
  • Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgettes en verdeel de vegan geraspte mozzarella erover.
  • Zet in de oven en bak ongeveer 25 minuten tot je makkelijk met een vork in de courgette kunt prikken.
  • Garneer met fijngehakte peterselie.
  • Lekker met (linzen)pasta gemengd met een scheutje olijfolie, zwarte peper, zeezout, rucola en cherrytomaatjes.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star