Farinata met rode ui, courgette en paddenstoelen – vegan en glutenvrij

Farinata is een soort Italiaanse dunne pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel, water, olijfolie en kruiden zoals rozemarijn. Ik maakte deze heerlijke variant met rode ui, courgette getopt met gebakken paddenstoelen. Lekker als lunch of borrelhapje!

Kikkererwtenmeel

De basis van farinata is kikkererwtenmeel. Dit is een glutenvrij type meel en kun je kopen in de meeste supermarkten op de afdeling met biologische producten. Ook vind je het bij bio supermarkten.

Afdrukken

Farinata met rode ui, courgette en paddenstoelen – vegan en glutenvrij

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 3 - 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 125 gram kikkererwtenbloem
  • 1 theelepel zout
  • 375 ml. water
  • 2 theelepels fijngehakte rozemarijn en/of Italiaanse kruiden mix
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • stukje courgette
  • zwarte peper
  • olie of plantaardige boter, om te bakken
  • 200 gram paddenstoelen of champignons
  • salie, optioneel

Bereidingswijze

  • Meng het kikkererwtenbloem met zout en voeg het water toe.
  • Roer met een garde tot een glad beslag, dek af met een schone theedoek en laat 4 uur rusten.
  • Haal met een lepel na 4 uur het schuim van het beslag en meng rozemarijn en 2 eetlepels olijfolie erdoor.
  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Bedek een bakblik met bakpapier en schenk het beslag in het bakblik.
  • Snij rode ui en courgette in zo dun mogelijke halve plakjes met een scherp mes of mandoline en verdeel de plakjes over het beslag.
  • Bestrooi met zwarte peper.
  • Zet het bakblik in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Haal uit de oven, bestrijk met de overige 2 eetlepels olijfolie en zet weer in de oven en bak nog een minuut of 10.
  • Bak ondertussen de paddenstoelen in wat olie of plantaardige in een koekenpan.
  • Verdeel de gebakken paddenstoelen en blaadjes salie over de farinata, snij in stukken en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star