Afdrukken

Farinata met rode ui, courgette en paddenstoelen – vegan en glutenvrij

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 125 gram kikkererwtenbloem
  • 1 theelepel zout
  • 375 ml. water
  • 2 theelepels fijngehakte rozemarijn en/of Italiaanse kruiden mix
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • stukje courgette
  • zwarte peper
  • olie of plantaardige boter, om te bakken
  • 200 gram paddenstoelen of champignons
  • salie, optioneel

Bereidingswijze

  • Meng het kikkererwtenbloem met zout en voeg het water toe.
  • Roer met een garde tot een glad beslag, dek af met een schone theedoek en laat 4 uur rusten.
  • Haal met een lepel na 4 uur het schuim van het beslag en meng rozemarijn en 2 eetlepels olijfolie erdoor.
  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Bedek een bakblik met bakpapier en schenk het beslag in het bakblik.
  • Snij rode ui en courgette in zo dun mogelijke halve plakjes met een scherp mes of mandoline en verdeel de plakjes over het beslag.
  • Bestrooi met zwarte peper.
  • Zet het bakblik in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Haal uit de oven, bestrijk met de overige 2 eetlepels olijfolie en zet weer in de oven en bak nog een minuut of 10.
  • Bak ondertussen de paddenstoelen in wat olie of plantaardige in een koekenpan.
  • Verdeel de gebakken paddenstoelen en blaadjes salie over de farinata, snij in stukken en serveer.