Tikka masala burrito

Wat een heerlijke combinatie: tikka masala samen met rijst omhuld door een wrap. Vult goed en ideaal om van te voren te maken, handig om mee te nemen naar werk of school. Even opwarmen in de magnetron en je hebt een heerlijke lunch!

Dit recept is in 2018 gepubliceerd en geupdated op 14 januari 2024.

Afdrukken

Tikka masala burrito

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 8 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 potje Patak’s tikka masala paste (in de meeste supermarkten verkrijgbaar)
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel fijnsneden verse gember
  • 2 schaaltjes vegan kipstukjes in kleine stukjes gesneden
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 blik kikkererwten 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 150 ml. plantaardige kookroom
  • 1 theelepel suiker
  • 8 wraps
  • ongeveer 150 gram gekookte rijst

Bereidingswijze

  • Bereid eerst de tikka massala. Je zult hier van overhouden, maar dit kun je invriezen (of in de koelkast) om later te eten met rijst.
  • Bak de ui in wat olie in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, gember, pot pasta en 50 ml. water toe.
  • Laat koken tot het water is verdampt.
  • Voeg de stukjes vegan kip toe en bak een paar minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en 150 ml. water toe. Laat 10 minuutjes zachtjes koken.
  • Voeg de room, suiker en kikkererwten toe en laat nog 4 minuten koken.
  • Verwarm de wraps aan beide kanten in een droge koekenpan.
  • Verdeel per wrap ongeveer 2 eetlepels rijst over de lengte in het midden.
  • Verdeel dan ongeveer 2 – 3 eetlepels van het mengsel over de rijst.
  • Vouw de wraps dicht en snij doormidden. Lekker met een groene salade.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Joyce

    Vandaag dit recept uitgeprobeerd en het was echt heel erg lekker.
    De tikka masala is iets pittig, maar dit is makkelijk aan te passen voor bijv. kinderen.

    En de zoete aardappelsoep heb ik gisteren gemaakt en ook deze is echt een aanrader!
    Bedankt voor je recepten.

    29 augustus 2018 at 20:54
  • Reply Lisa

    De enige tikka masala die ik kan vinden bevat room. https://www.jumbo.com/patak's-original-tikka-masala-450g/153423POT/?gclid=Cj0KCQiAtOjyBRC0ARIsAIpJyGMaD4_vRvEFeXVPoiknN-qFjCSUH1NfKAJHnHH2jrLiKPhx9_mtcLkaAkAqEALw_wcB
    Is er ook een andere variant die ik over het hoofd zie?

    29 februari 2020 at 22:32
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star