Tikka masala burrito

Wat een heerlijke combinatie: tikka masala, uiteraard vegan, samen met rijst omhuld door een wrap. Vult goed en ideaal om van te voren te maken. Handig om mee te nemen naar werk of school. Even opwarmen in de magnetron en je hebt een heerlijke lunch! 

Festival Food

Het thema waar ik deze maand als Vriend van AH mee aan de slag mocht is festival food. Nu ben ik zelf niet zo’n festival ganger maar wel een food liefhebber én een dromer. Stel dat ik nou eens zo’n schattig food truckje zou hebben op zo’n groot festival. Een grote kers uit het logo bovenop en natuurlijk heel groot WAT EET JE DAN WEL in neon letters. En dan mensen in de rij. Veel mensen. Vegans, vega’s, flexi-vega’s en de leukste groep in dit geval: vleeseters. Juist die laatste laten proeven hoe freaking lekker vegan kan zijn. Zoals deze burrito’s, gevuld met tikka massala met vegan kipstukjes van De Vegetarische Slager en zilvervliesrijst. Lekker met je handen eten! Zou jij ‘m komen proeven bij mijn fictieve food truck? Hee, a girl can dream. En intussen kun je ze gewoon zelf thuis maken.

Voor de tikka masala heb ik de pasta van Patak’s gebruikt. Die is wat mij betreft helemaal prima: geen enge chemische stoffen, niet te pittig en zeker niet te mild.

Ingrediënten tikka massala

  • 1 potje Patak’s tikka masala paste (in de meeste supermarkten verkrijgbaar)
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel fijnsneden verse gember
  • 2 bakjes kipstukjes van de Vegetarische Slager (of een ander merk mag natuurlijk ook), in kleine stukjes gesneden
  • 200 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 blik kikkererwten 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 150 ml. soja cuisine van Alpro
  • 1 theelepel suiker

Ingrediënten wraps voor 8 stuks

  • 8 wraps
  • ongeveer 150 gram gekookte zilvervliesrijst

Bereidingswijze

  • Bereid eerst de tikka massala. Je zult hier van overhouden, maar dit kun je invriezen (of in de koelkast) om later te eten met rijst.
  • Bak de ui in wat olie in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, gember, pot pasta en 50 ml. water toe.
  • Laat koken tot het water is verdampt.
  • Voeg de stukjes vegan kip toe en bak een paar minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en 150 ml. water toe. Laat 10 minuutjes zachtjes koken.
  • Voeg de room, suiker en kikkererwten toe en laat nog 4 minuten koken.
  • Verwarm de wraps aan beide kanten in een droge koekenpan.
  • Verdeel per wrap ongeveer 2 eetlepels rijst over de lengte in het midden.
  • Verdeel dan ongeveer 2 – 3 eetlepels van het mengsel over de rijst.
  • Vouw de wraps dicht en snij doormidden. Lekker met een groene salade.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Joyce

    Vandaag dit recept uitgeprobeerd en het was echt heel erg lekker.
    De tikka masala is iets pittig, maar dit is makkelijk aan te passen voor bijv. kinderen.

    En de zoete aardappelsoep heb ik gisteren gemaakt en ook deze is echt een aanrader!
    Bedankt voor je recepten.

    29 augustus 2018 at 20:54
  • reageer