Kringloop, tweedehands en vintage

Er komen steeds zoveel leuke reacties op mijn kringloopbezoeken (en vondsten) op social media, dat het me leuk leek er een nieuwe rubriek van te maken. In deze serie laat ik je telkens een andere kringloopwinkel zien waar ik ben geweest. Is het een aanrader of kun je je de moeite beter besparen? Heb ik er nog iets leuks gekocht of was het het allemaal net niet? Kijk mee! Onderaan deze pagina vind je alle artikelen die verschenen zijn. Kom jij ook wel eens bij de kringloop en wat is jouw favoriet, of heb je tips? Laat het weten in een reactie!

Beginner
Je  kunt mij gerust nog een newbie noemen op het gebied van kringloop en tweedehands: tot begin vorig jaar was ik er nog nooit eentje binnengestapt. Het was Fabien die me introduceerde met de wereld van tweedehands spulletjes en kringloopwinkels. Ik had om eerlijk te zijn altijd een beetje stoffig en viezig idee erbij: was I wrong. Inmiddels kun je me bijna niet blijer maken met een bezoekje aan een goeie kringloop!

Serviesgoed
Je kunt voor verschillende zaken terecht bij kringloopwinkels en de één staat weer beter bekend om vintage kleding dan de ander, die weer een groter aanbod in meubels heeft. Persoonlijk loop ik de kleding meestal zo voorbij en ga direct naar het serviesgoed. Potten, pannen, bordjes, bestek: maak me gek!

Blog props
Ik heb al heel wat mooie blog props op de kop getikt in de kringloop. Met blog props bedoel ik spulletjes die ik gebruik voor de foto’s die je hier op wateetjedanwel.nl voorbij ziet komen. Ik koop nog wel eens wat in de gewone winkels, maar het grootste gedeelte bestaat uit tweedehands spullen.

Een aantal spulletjes die ik heb gekocht in de kringloopwinkels.

Soms is het ruk, soms heb je geluk
Het binnenwandelen van een kringloopwinkel voelt voor mij net als het openen van een schatkist. Er kan helemaal niks in zitten. Dan ga ik met lege handen (en een pruillip) naar huis. Maar soms zie ik het ene na het andere. Natuurlijk is mijn huis niet van elastiek en kan ik ook maar zoveel kwijt, dus ik breng regelmatig ook weer spulletjes terug wanneer ze zijn gebruikt of ik er op ben uitgekeken.

Spulletjes die ik heb gekocht voor heel weinig. De kaarten zijn bedoeld voor allerlei Pinterest projecten die ik op mijn to do lijst heb staan!

ARTIKELEN IN DEZE SERIE

Print Friendly, PDF & Email
Share:
reageer

geen reacties

reageer