Kringloop, tweedehands en vintage #1: Kringloop Rijswijk

Aan de Verrijn Stuartlaan in Rijswijk is een grote kringloopwinkel gevestigd. Ik vind het altijd leuk om hier even binnen te lopen. Je kunt er terecht voor de standaard kringloop spullen zoals kleding en serviesgoed, maar er is ook een apart gedeelte met antiek en vintage artikelen.

Kringloopwinkel Rijswijk

Aan de Verrijn Stuartlaan 32 in de gemeente Rijswijk (vlakbij Den Haag) vind je deze grote kringloopwinkel genaamd Kringloop Rijswijk. Er is voldoende gratis parkeerplek buiten en je kunt er 7 dagen in de week terecht, iedere dag van 9.30 uur tot 17.00, alleen op zondag gaan de deuren iets later open om 12.00 uur.

Groot

Deze kringloop is groot met 5000m2 aan oppervlakte in een enorme fabriekshal en bestaat sinds oktober 2013.

Vintage en antiek

Wanneer je binnenkort kun je rechtdoor, de winkel in. Je kunt ook eerst linksaf slaan en de ruimte betreden waar je antiek en vintage producten kunt vinden. Je kunt het zo gek niet bedenken: oude uniformen, piano’s, bijzondere meubelstukken, antieke telefoons: je kijkt je ogen uit. Een bezoekje waard!

Dit is het gedeelte waar je de wat bijzondere artikelen kunt vinden in het antiek en vintage gedeelte aan het begin van de winkel

Kringloop

In de enorme hal met de kringloopgoederen staat alles netjes op soort gepresenteerd. Speelgoed, kleding, boeken, meubels: alles staat per groep bij elkaar.

Niet geprijsd

Dit vind ik zelf wel een nadeel aan deze kringloop: de spulletjes zijn niet geprijsd. Je weet daarom pas aan de kassa wat je kwijt zult zijn, wanneer een prijs wordt gemaakt. Ik ben echter nog nooit teleurgesteld wat prijs betreft, de buit op de foto’s die ik je hier laat zien kostten me per keer niet meer dan een paar euro. Heel redelijk dus!

Een deel van de buit die ik hier heb gekocht

Goede doelen

Deze kringloop steunt diverse goede doelen, waaronder KIKA en de Dierenbescherming. Er werken vrijwilligers en mensen die via de gemeente in een re-integratie project zitten.

Kringloop Rijswijk

Verrijn Stuartlaan 32
2288 EL Rijswijk
website

Maandag t/m zaterdag: 9.30 uur – 17.00 uur
Zondag: 12.00 uur – 17.00 uur

Dit artikel is onderdeel van een serie, bekijk hieronder de andere delen

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Noortje

  Super leuk! Ik ben nu al fan van deze serie 🙂

  18 oktober 2017 at 15:41
 • Reply Heleen

  Ik heb in deze winkel een superleuke ribbroek gescoord voor 3 euro van de Monki.
  Ook een leuk boek over klederdrachten. (ik kom zelf uit Bunschoten, een plaats met Klederdracht)
  Ik vond de kleding afdeling alleen niet zo netjes.

  13 augustus 2020 at 09:50
 • reageer