Kringloop, tweedehands en vintage #2: Nieuwe Hoop Rotterdam

Deel 2 in deze nieuwe serie staat in het teken van een nog vrij jonge kringloop gevestigd in de wijk waar ik woon: in Kralingen in Rotterdam. Ik ben inmiddels vaste klant van deze winkel en vertel je er in dit artikel meer over! 

Kralingen

Go with the Vlo (aanrader!) schreef er na de opening in mei vorig jaar al een tof stuk over: lekker kringlopen in rich bitch territory. Want tja, deze wijk staat toch wel bekend als poepiesjiek. En eigenlijk klopt dat lang niet helemaal hoor: ja tuurlijk, je hebt hier de lanen waar heel rijke mensen wonen in kasten van huizen, maar ook heel doorsnee flatjes en appartementen. Dat vind ik persoonlijk zo leuk aan deze wijk, er wonen zoveel verschillende soorten mensen. Rijk, arm, modaal, gekleurd, aso, sjiek: en dat gaat prima samen! Hoe bonter de bewoners hoe interessanter de kringloop natuurlijk – dat zeker!

Links de Hoflaankerk en rechts de mooie Avenue Concordia

Oudedijk

Deze kringloopwinkel is er één uit de keten die Nieuwe Hoop heet. Het is gevestigd aan de Oudedijk wat je wel de hoofdstraat van de wijk kunt noemen. Een prima locatie die heel goed te bereiken is met het openbaar vervoer. De tram stopt er praktisch voor de deur: lijn 7 op een steenworp afstand van halte Voorschoterlaan, dat eveneens de gelijknamige metrohalte is. Het is een flink filiaal, nadat je binnenkomt kun je zowel een verdieping naar beneden als naar boven. Drie etages met 900 m2 aan snuffelavontuur!

Netjes

Deze kringloop is een nette: alles staat keurig bij elkaar gesorteerd. Het serviesgoed zelfs hier en daar op kleur. Natuurlijk kom ik er als foodie vooral voor de bordjes, schaaltjes, kommetjes en ander keukenspul, maar ook voor andere zaken kun je hier best goeie schatten aantreffen. De kleding is behoorlijk uitgebreid (helaas geen foto’s van) en kun je boven in het gebouw vinden. Alles is netjes, heel en ziet er schoon uit. En, wat ik zelf erg fijn vind: overal zit een prijsje op. Zo sta je bij de kassa niet voor een verrassing en weet je wat iets kost. Of je kunt onderhandelen weet ik niet, aangezien ik nooit meer kwijt ben dan een paar euro.

Ben je in Rotterdam en heb je tijd voor een uitstapje naar Kralingen bezoek dan zeker deze kringloop. Tijd over? Er vlak achter is de gezellige Lusthofstraat gelegen met allerlei winkels. Lunchen kun je daar heerlijk bij Juffrouw van Zanten of Westerkaatje. Of wil je even de natuur in? De Kralingse Plas met het aangrenzende Kralingse Bos is op maar een paar minuten loopafstand. Het centrum in? Stap de tram in lijn 7 richting Willemsplein die je er naar toe brengt, evenals de metro.

Kringloopwinkel de Nieuwe Hoop Rotterdam

Oudedijk 94
3061 AM Rotterdam
website

Maandag t/m vrijdag: 10.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 16.00 uur
Zondag: gesloten

Dit artikel is onderdeel van een serie, bekijk hieronder de andere delen

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer