Kringloop, tweedehands en vintage #5: De Kringloper Naarden

Onlangs ben ik voor het eerst ‘een rondje gaan kringlopen’ in het Gooi. Van Bussum naar Huizen via Eemnes belandden we bij De Kringloper in Naarden. En die staat met stip op nummer 1 van mijn favoriete kringloopwinkels tot nu toe. Wat een enorme oppervlakte aan spullen, spullen en nog meer spullen. I love it! 

Dol was ik op de serie Gooische Vrouwen. Ik heb alle seizoenen minstens twee keer gezien, heerlijk! Met een beetje die setting in gedachten reden we naar het Gooi. Inderdaad: prachtige kasten van huizen met de typische laantjes waar je in de serie vooral krantenjongens doorheen zag fietsen tussen de scenes door. Anyway, bring it on! We hebben meerdere kringlopen bezocht. Allemaal leuk en apart. Maar allemaal lang niet zo leuk en interessant als De Kringloper in Naarden, oh boy.

Groot

Het is er groot: twee verdiepingen vol. Toch is het ruimtelijk opgezet waardoor je alles rustig kunt bekijken. Sommige kringloopwinkels zijn zo volgestouwd dat je moet oppassen waar je loopt. Hier staat ook véél, maar had ik er geen last van. Het oogt misschien wat rommelig, omdat er zoveel staat. Maar dat maakt het juist zo spannend, je hebt geen idee wat je allemaal tegen gaat komen.

Bijzonder aanbod

Ik vond het aanbod bijzonder. Vaak kom je echt veel van dezelfde spullen tegen en dat was hier niet het geval. Ik heb veel spulletjes gezien die uit het buitenland kwamen, waarschijnlijk souvenirs die meegenomen zijn tijdens vakanties.

Nieuw binnen

Misschien is het een truc en is het helemaal niet nieuw, maar slim is het wel: op een lange rij tafels staan zowel boven als beneden kratten opgesteld. NIEUW BINNEN, staat erbij vermeld. Dat geeft je het gevoel alsof je er net op tijd bij bent: snel alles langs voor een ander er mee vandoor gaat! I see what you did there, Kringloper Naarden, I see what you did there. En ik trapte er in hoor, heerlijk!

Knus

Het heeft iets knusserigs, deze kringloop ondanks de grootte. Het personeel is vriendelijk, de parkeerlplaats stampvol op en doordeweekse middag: begrijpelijk. Hier wil je gewoon naartoe. Ik kan niet wachten tot we weer gaan.

De buit

Ik heb me ingehouden! De buit is bescheiden, maar een mooie. Een mooi metalen bordje van Epcot uit Walt Disney World, een handige bak voor kruidenzakjes enzo in de keuken, een mok, een knalgele mooie bewaarbus, een supercute klein plastic varkentje en een tof metalen krukje van Pakhuis Oost. Allemaal zeer redelijk geprijsd. Dat is ook zo fijn hier: alles is geprijsd, dus je weet waar je aan toe bent.

Eigenlijk wil ik deze schatkist voor mezelf houden. Maar aangezien dat aan de doordeweekse enorme drukte (laat staan hoe het in het weekend moet zijn) toch al te laat is: ga allemaal echt een keertje hier naar toe. En laat me weten wat je hebt gekocht, vind ik leuk!

De Kringloper Naarden

Amsterdamsestraatweg 41
1411 AX Naarden
website | Facebook

Maandag: 12.00 uur – 17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 9.30 uur – 17.30 uur
Zaterdag: 9.30 uur – 17.00 uur
Zondag: gesloten

Dit artikel is onderdeel van een serie, bekijk hieronder de andere delen

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Natascha

    Dat is ook mijn favoriete kringloopwinkel, samen met die in Hilversum. Ik ga elke week!

    7 februari 2018 at 02:36
  • reageer