Eetdagboek #13

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd!

Vrijdag 26 januari 2018
Vandaag lunch ik met Turks brood belegd met tomaat-courgette spread en plakjes gegrilde courgette. Lekker!

Tussendoor eet ik deze te lekkere dropjes. De meeste merken krijtjesdrop bevatten gelatine, maar deze van de Aldi niet. Ze zijn echt superlekker, van buiten krokant en van binnen zacht. Lang gaat deze zak niet mee, dat begrijp je wel.

Ik zit in een Turks brood fase. ‘s Avonds eet ik het weer, maar dan belegd met de falafel uit de diepvries van Lekker & Anders. Ik vind ‘m zeker lekker!

Zondag 28 januari 2018
Vandaag gaan Fabien en ik naar de kofferbakmarkt in Hoek van Holland. Ik ben er nog nooit geweest, Fabien wel. Het is koud, het waait en eigenlijk komen we alleen maar kramen tegen met voornamelijk zooi. Met mooier weer nog maar eens naar toe, want de opzet is wel erg leuk. In de zomer staan er meer verkopers met hopelijk dan wat leukere spullen. We lunchen onderweg bij McDonalds. Wist je dat de veggieburger daar helemaal vegan is? Ook het broodje en de saus en de frietjes, ondanks de geruchten die rondgaan over dat de frietjes rundvleesextract bevatten en dat de veggieburger wordt gebakken op dezelfde plaat als de hamburgers. Dit is echt niet waar!

Maandag 29 januari 2018
Ik heb ineens ontzettende hutspot cravings. Dus maak ik ‘s avonds een heerlijke hutspot met een zelfgemaakte burger erbij. Heerlijk! Ik eet er mosterd bij en strooi er wegens nostalgische redenen Aromat overheen, net zoals mijn opa en oma vroeger. Op Instagram kreeg ik meteen veel goedbedoelde berichtjes: Aromat bevat melk en is niet vegan! Klopt helemaal! Maar Aromat heeft ook een veganistische versie, kijk maar! Yay! En mocht je het je afvragen: er staat wel eens bij ingrediënten vermeld dat een product bijvoorbeeld melk kan bevatten. Zoals bij deze Aromat deze tekst staat: Kan gluten, melk, ei, selderij, mosterd bevatten. Dat betekent niet dat het er in zit. Fabrikanten zijn dit verplicht wanneer allergenen zoals melk of ei in dezelfde fabriek wordt gemaakt en er dus een kans bestaat dat er nog sporen van een product dat er net voor is gemaakt in zitten. Dit is gedaan zodat mensen die een allergie hebben voor bepaalde ingrediënten hier rekening mee kunnen houden.

Dinsdag 30 januari 2018
Vandaag maak ik een heel lekkere rode linzensoep. Wel erg pittig, misschien was het groene jalapeno pepertje dat er in ging een beetje teveel van het goeie. Vooral er uit laten wanneer je niet van heel spicy houdt.

‘s Avonds maak ik de vegan chicken nuggets die al een poosje in de vriezer liggen. Ik kocht ze bij Amazing Oriental. En lekker dat ze zijn! Ik las op internet wisselende reviews. Er zit inderdaad een apart smaakje aan, dat heel typisch is voor dit soort producten. Ik vind het echter niet vies, maar gewoon apart. De structuur van deze nuggets lijken ongelofelijk op the real thing. Ik kan me niet herinneren dat ik die toen ik nog vlees at ooit heb gegeten, maar het ziet er in elk geval echt helemaal precies zo uit. Ik vind ze erg lekker!

‘s Avonds snack ik nog iets anders dat ik bij de Aziatische supermarkt wel vaker koop: geroosterde tuinbonen. Oh, dit is toch zo lekker. Als je het niet kent en je komt het een keer tegen: probeer het!

Woensdag 31 januari 2018
Ik probeer vanmiddag de zoete aardappel frietjes die ik onlangs bij Aldi heb gekocht op de diepvriesafdeling. Ik ben verrast: ik vind ze erg lekker. Ze zijn knapperiger dan ik had verwacht en smaken echt heel goed.

Vrijdag 2 februari 2018
Vanmiddag maak ik iets heel lekkers: pulled carrot. Ik maak het ‘s avonds weer, zodat Fabien het ook kan proeven. Helemaal goedgekeurd! Het recept kun je hier vinden.

Zaterdag 3 februari 2018
Vandaag gaan Fabien weer een dagje naar Duitsland om boodschappen te doen. Heerlijk vind ik dat: rondneuzen in buitenlands supermarkten! Er is in Duitsland zoveel meer vegan aanbod dan hier en in veel gevallen een stuk goedkoper. ‘s Avonds eet ik thuis deze vegan ravioli die ik bij DM Drogisterij kocht. Mwah, hij is okay. Niet heel spannend, gewoon ravioli in tomatensaus. Maar ideaal voor een vlugge hap: even opwarmen en klaar.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Debby

    Ik wil niet vervelend doen maar ik hou ontzettend van aromat en mis dat wel dus was ontzettend blij te lezen dat er een vegan variant bestaat! Alleen t linkje naar Ah dat je plaatst toont bij ingrediënten melk.. is t linkje wellicht foutief? Of is deze toch nie met vegan 🙁

    8 februari 2018 at 15:04
    • Reply Suzanne

      Hi Debby, de link klopt! Je moet de Aromat hebben waar in het groen ‘zonder toegevoegde smaakversterkers’ op staat. Achter de ingrediënten staat ‘Kan gluten, melk, ei, selderij, mosterd bevatten.’, maar dit zijn fabrikanten verplicht te vermelden. Er zit geen melk of ei in, maar wordt wel in dezelfde fabriek voor andere producten gebruikt.

      8 februari 2018 at 17:44

    reageer