Op vakantie in Amerika: vegan eetdagboek

Onlangs heb ik genoten van een heerlijke vakantie in Florida in Amerika, dat blijft toch wel mijn favoriete vakantiebestemming! Gelukkig kun je daar als veganist goed terecht. Ik laat je zien wat ik er zoal heb gegeten.

We verbleven in Walt Disney World, waar er zowel in de resorts als in de parken zelf veel veganistische opties verkrijgbaar zijn. Ook heb ik veel buiten de parken gegeten zoals in restaurants en winkelcentra.

Walt Disney World bestaat uit vier grote parken:

Daarnaast zijn er 2 waterparken, Typhoon Lagoon en Blizzard Beach en een groot winkelcentrum genaamd Disney Springs.

Zondag 19 januari 2020 – de dag voor vertrek

De avond voor we vertrokken sliepen we in een hotel bij Schiphol. ‘s Avonds aten we bij LEON. Ik koos de Brazilian Black Bean box: zwarte bonen, wortels en ui met rijst en een verse limonade erbij. Lekker!

Daarna kocht ik bij AH to go enkele snacks voor tijdens de reis: gerookte amandelen, een shot met wortel, pompoen, sinaasappel, gember en limoen en Salmiak Klinkers van Oldtimers, die zijn vegan!

Maandag 20 januari 2020 – dag 1: de heenreis

‘s Ochtends ontbeet ik na het inchecken na de douane bij VIT.

Ik koos een yoghurt pot met plantaardige yoghurt, granola, chocolade en banaan.

Ik vond het erg lekker en het deed me aan de bakjes yoghurt met toppings van Yoghurt Barn denken. Wel prijzig voor € 4,75 maar dat geldt helaas voor alles wat je na de douane koopt.

Van te voren had ik veganistische maaltijden besteld voor tijdens de vlucht. We vlogen met TUI en dat is daar prima geregeld. De hoofdmaaltijd bestond uit smakelijke parel couscous met groenten, een kleine salade met dressing, crackers met plantaardige boter en een bakje meloen.

Tegen het einde van de vlucht kreeg ik nog een broodje met gegrilde groenten en een mandarijn.

Helemaal prima.

Na aankomst reden we met onze huurauto naar ons resort: Disney’s All Stars Music Resort. ‘s Avonds aten we in het hotel bij het foodcourt: dat zijn verschillende eettentjes onder één dak. Ik koos voor de Beyond Meat burger op een ciabattabroodje en friet.

Dinsdag 21 januari 2020 – dag 2

Onze eerste dag! We werden door de jetlag extreem vroeg wakker en besloten hier gebruik van te maken en extra vroeg in Hollywood Studios te zijn, daarover later meer in mijn reisverslag. Om vijf uur opende ‘onze’ Starbucks in de buurt: zo fijn om hier weer te zijn! Traditiegetrouw bestelde ik naast mijn latte met amandelmelk een getoaste bagel met rozijnen en kaneel. Wanneer je de roomkaas en boter weglaat is deze helemaal vegan. In Nederland roep ik dit heerlijke vakantiegevoel af en toe op door deze bagel te kopen bij Bagels and Beans. Eveneens veganistisch en smaakt vrijwel hetzelfde.

Halverwege de ochtend gingen we naar Disney’s Polynesian Resort. Een geweldig hotel waar je heerlijk kunt eten. Ik had veel goeds gehoord over het ontbijt bij Kona Café in het resort en dat bleek helemaal terecht. Wat was dit smullen: ik koos de Polynesian Egg Platter, maar dan plantaardig uiteraard. De dame die onze tafel bediende snapte direct wat ik bedoelde met veganistisch, wat fijn, want dit is in restaurants wel eens anders. Ze serveerde voor mij ook amandelmelk bij onze koffie. Te gek! De platter bestond uit wafels in Mickey vorm, een waanzinnig lekkere vegan worst, gebakken aardappelen en plantbased ei, dat net echt was. Mocht je ooit in Polynesian Resort zijn dan raad ik je dit restaurant van harte aan!

Fabien had trouwens iets besteld waar ik ook benieuwd naar was: Tonga Toast. Dat is een soort hele grote wentelteef gevuld met banaan en kaneel. Heel machtig, maar superlekker! En veganistisch!

In de middag gingen we naar Taco Bell om te lunchen. Ook hier begreep de jongen die me hielp direct wat ik bedoelde met vegan, zo fijn. Ik zei dat ik veganist ben en wilde weten wat de vegan opties waren. “We can make everything vegan”, zei hij trots. Wow, ik wist dat er veel mogelijk was maar alles? Wat goed! Ik koos de crunch wrap waarbij het gehakt werd vervangen door Sofritas, dat is een soort plantaardige gehakt op basis van tofu. Ook werd de kaas en sour cream hierbij weggelaten. Grappig om nu te proeven wat ik enkele weken geleden maakte voor Vegan Fast Food Friday. Het kwam heel erg in de buurt! Wat was dit smullen. En heel betaalbaar!

Later op de dag bestelde ik bij Starbucks mijn favoriete drankje: Pink Drink. Helaas niet in Nederland verkrijgbaar, hoewel het nu op deze manier wel bijzonder blijft. Het roze gekleurde drankje is op basis van kokosmelk, aardbei en passievrucht. Ik heb het wel eens nagemaakt en mijn versie komt in de buurt!

Woensdag 22 januari 2020 – dag 3

Ontbijten deden we vandaag bij Denny’s. Dit is een restaurantketen die je in Amerika veel tegenkomt, vooral langs snelwegen. Veel filialen zijn 24 uur geopend! Koffie werd geserveerd in mokken met verschillende spreuken en je kunt ze ook kopen. Deze ging mee:

Ook hier was ik verrast door de vrouw die ons bediende, ze snapte direct wat vegan inhield en raadde me de Fit Fare Veggie Skillet aan. Door het gebakken eiwit weg te laten en de boter bij de bereiding te vervangen door olie zou deze helemaal plantaardig zijn. Een heerlijk mengsel van aardappelpartjes, cherrytomaatjes, broccoli, ui, champignons en paprika was een enorm goed begin van de dag.

Later gingen we naar Orlando Premium Outlets. Daar is een vestiging van Aunie Anne’s, waar ik vorig jaar de lekkerste pretzel ooit at.

Uiteraard wilde ik dat nu weer! De pretzels worden gemaakt waar je bij staat. En dan met heerlijke marinara saus erbij, zalig.

Daarna gingen we naar Animal Kingdom. In het gedeelte van Pandora The World of Avatar zijn bijzondere drankjes te koop waaronder deze Night Blossom zonder alcohol, gemaakt met laagjes appel en peer en getopt met passievruchten boba balletjes. Heel lekker!

‘s Avonds aten we bij Satu’li Canteen waar ik hetzelfde koos als tijdens de vakantie vorig jaar: de Chili-Spiced Crispy Fried Tofu Bowl. Deze bestaat uit krokant gebakken tofu gekruid met chilikruiden, koolsalade, zoete aardappelblokjes, chimchurri en boba balletjes. Heel apart maar heel lekker en voedzaam!

Donderdag 23 januari 2020 – dag 4

Ik begon de dag weer met een Cinnamon Raison bagel bij Starbucks. Vakantie!

‘s Middags gingen we naar Epcot. Daar is een groot meer waar allerlei landen om heen zijn nagebouwd. In ieder land werken mensen die uit dat land komen en worden typische etenswaren en souvenirs verkocht. Zo leuk! Bij Mexico at ik bij La Cantina taco chips met guacamole. Heel lekker!

‘s Avonds gingen we naar Universal Studios Citywalk. Dit is een gedeelte buiten het park Universal Studios waar je geen toegang voor hoeft te betalen. Het is er vooral ‘s avonds erg leuk vind ik zelf, er zijn veel restaurants, bars en een aantal winkels. We aten bij Hard Rock Café waar ik de Incredible Burger at. Dit is wat mij betreft de burger die het allerdichtst in de buurt van the realt thing komt qua structuur, geur en smaak. Deze burger wordt niet in Nederland verkocht, dus ook dat blijft net als de Pink Drink iets bijzonders dat ik alleen op vakantie kan nemen. De burger wordt geserveerd op geroosterd zuurdesembrood met friet erbij. Heel netjes trouwens: de jongen die ons bediende zei dat hij zou zorgen dat ik de glutenvrije friet zou krijgen. Want de gewone friet wordt gebakken in de zogenaamde shared fryer waar ook vlees in wordt gefrituurd. Een voorbeeld voor veel restaurants om je veganistische gasten zo serieus te nemen!

Vrijdag 24 januari 2020 – dag 5

Tussen de middag aten we in Epcot in het land Marokko. Dit nagebouwde land is helemaal in Oosterse sferen en ook serveren ze hier heerlijke Marokkaanse gerechten. We aten een hapje bij Spice Road Table waar ik koos voor de hummus, olijven en augurkjes en Zaatar Pita Bread. Niet heel bijzonder maar wel lekker!

‘s Middags aten we in Magic Kingdom een Dole Whip. Dit is een heerlijk plantaardig ijsje op basis van ananas. Heel verfrissend ook, want het was een warme dag vandaag!

Tussendoor kocht ik ik in Magic Kingdom vegan zachte zure beertjes.

‘s Avonds aten we bij één van mijn favoriete Amerikaanse restaurants Olive Garden. Ik ben dol op de breadsticks die ze hier serveren. Dat zijn een soort zachte stokbroodjes. Ik koos voor de spaghetti met marinara (tomaten) saus en groenten met daarbij de breadsticks en minestrone soep.

De minestrone soep heb ik trouwens wel eens nagemaakt!

Zaterdag 25 januari 2020 – dag 6

De dag begon ik weer met een stop bij onze lokale Starbucks. En latte met amandelmelk, een iced water (gratis!) en een cinnamon raison bagel. Don’t change a winning team, zeg maar. Tof trouwens: alle plastic rietjes zijn inmiddels vervangen door een papieren versie!

Fabien wilde graag door de drive thru bij keten Chick-fil-a. Ik had van te voren al gezien dat ze niets veganistisch op de kaart hebben. Des te groter was mijn verbazing toen ik zag dat ze toch iets plantaardigs hadden: een nieuwe salade met boerenkool. Die wilde ik wel proeven! Het viel een beetje tegen: een mini bakje gevuld met boerenkool, een dressing van appel ciderazijn en mosterd en stukjes geroosterde amandel. Zeker niet vies, best lekker, maar erg klein en een beetje saai.

Daarna reden we naar de Florida Mall, een groot winkelcentrum. Daar is een food court waar ik vorig jaar een heerlijke vegan caesar salade at. Die ik eenmaal thuis trouwens nagemaakt heb! Omdat ik niets zag dat me lekkerder leek, koos ik weer voor de salade.

Tussendoor dronk ik een koffie bij Starbucks en kocht er deze peanut butter cups bij.

‘s Avonds at ik deze enorme goedgevulde burrito bij Chipotle met sofritas (een soort gehakt op basis van tofu), zwarte bonen, mais, rijst en een pittige saus.

Zondag 26 januari 2020 – dag 7

Vandaag bezochten we Disney park Hollywood Studios. In het gloednieuwe Star Wars gedeelte drinken we twee bijzondere drankjes: blue en green milk. Dit zijn plantaardige drankjes gemaakt van een mengsel van kokos- en rijstmelk. De groene vond ik niet lekker, de blauwe wel!

Daarna gingen we lunchen we bij Woody’s Lunch Box in Toy Story Land. Dit was zo smullen: tater tots met chili en vegan kaas. Van dit gerecht heb ik trouwens een iets andere versie zelf gemaakt thuis!

‘s Avonds gingen we naar Disney Springs. Daar is Erin McKenna’s Bakery gevestigd, een plantbased bakery waar ze allerlei vegan zoete lekkernijen zoals donuts en cupcakes verkopen! Wat een luxe, overal uit kunnen kiezen! Ik koos een donut en vanille glazuur en spinkles. Helaas viel deze tegen, het leek meer op een cake in de vorm van een donut. Ook nam ik een plak bananenbrood met chocolate chips mee voor de volgende ochtend.

Maandag 27 januari 2020 – dag 8

Vandaag gingen we naar Kennedy Space Center, dat is de lanceerbasis en een ruimtevaartindustriecomplex van NASA! Heel indrukwekkend om te zien. We gingen al vroeg op pad omdat er een raket launch gepland stond. Helaas, zoals dat wel vaker gaat werd deze op het laatste moment afgeblazen vanwege de weersomstandigheden van de plek waar de raket naar toe zou gaan. Toch hadden we een bijzondere tijd daar. Er zijn geen opties voor veganisten. Wel is er een Starbucks waar ik koffie kon kopen met plantaardige melk, maar daar hield het wel zo’n beetje bij op. Ik was gelukkig voorbereid met mijn plak bananenbrood die heel goed smaakte!

Daarna reden we naar Cocoa Beach en maakten een strandwandeling. In de buurt van het strand kwamen we een veganistisch restaurant genaamd Paisley Vegan Kitchen tegen waar ik wel wat wilde eten.

Ik koos een sandwich met een kikkererwtensalade en erbij een portie vegan mac and cheese. De sandwich vond ik niet zo bijzonder, de mac en cheese wel.

‘s Avonds hadden we gereserveerd bij één van de Walt Disney World hotels genaamd Fort Wilderness Resort en we aten in het Whispering Canyon Cafe. We hebben hier zo heerlijk gegeten! En ook hier was het zo fijn om een serveerster te treffen die niet raar op keek toen ik aangaf vegan te zijn, maar meteen met me meedacht en uitlegde wat mijn opties waren. Ik koos voor de all you can eat plantbased skillet met: Maple-Chipotle Barbecued Jackfruit, Spicy ‘Sausage’, Mustard-glazed Beefless Tips, Herb-brushed Trick’n Chick’n, Roasted Potatoes, Oven-roasted Carrots, Sautéed Green Beans, Charred Peppers. Waanzinnig lekker!

En erbij kreeg ik vegan cornbread, vegan boter en koolsalade geserveerd.

Absolute aanrader mocht je er ooit in de buurt zijn.

Ook de hele sfeer van het resort is heel prettig. In de lobby is een enorme open haard met schommelstoelen ervoor en de comfy banken zijn bepaald geen straf om in te relaxen.

Dinsdag 28 januari 2020 – dag 9

Vandaag gingen we naar Magic Kingdom en voor de lunch gingen we naar Cosmic Ray’s Starlight Cafe. Hier ben ik vaker geweest, het is een aanrader.

Fast food, maar met als extra fantastisch uitzicht als je geluk hebt. Je kunt er ook buiten zitten. Ik koos een sloppy Joe met friet. Ik vond de sloppy Joe okay, ik had eigenlijk een versie met linzen verwacht zoals ik ‘m eerder maakte maar deze was op basis van nogal stug en droog plantaardig gehakt.

‘s Middags nam ik een LeFou’s Brew bij Gaston’s Tavern in Magic Kingdom. Dit drankje bestaat uit suikervrij bevroren appelsap met geroosterd marshmallow extract en is helemaal vegan! Maar ik vond het echt niet lekker helaas.

Woensdag 29 januari 2020 – dag 10

‘s Middags bezochten we kort Disney’s Boardwalk. Ik had trek in iets zoets en liep de Boardwalk Bakery binnen. Het enige dat ze hadden was een blueberry muffin. Die viel erg tegen, de buitenkant was okay maar het leek alsof ze binnenkant nog niet gaar was. Jammer!

In het park Epcot is de attractie Living with the Land. Daarin kun je zien hoe ze daar ter plekke allerlei groenten en fruit verbouwen. Het mooie is dat dat groente en fruit verwerkt wordt in de gerechten in de aangrenzende twee restaurants! We gingen lunchen bij Sunshine Seasons waar ik een vegan korma curry met rijst at. Deze was erg lekker!

Donderdag 30 januari 2020 – dag 11

Het zit er weer op! Op naar het vliegveld, waar we ‘s middags via Miami weer terug naar Amsterdam vlogen. Het was een fantastische vakantie. Onderweg kreeg ik weer twee vegan maaltijden: de hoofdmaaltijd bestond uit een korma curry met kikkererwten en rijst, crackers, een mini side salade en meloensalade. ‘s Ochtends kreeg ik nog een broodje met iets van groenten er op, helemaal vergeten een foto te maken ervan.

Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek te bekijken. Een reisverslag van onze vakantie volgt, evenals een artikel met tips over reizen als veganist en een shoplog met wat ik zoal gekocht heb in supermarkten in Amerika!

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

9 reacties

 • Reply Naomi

  Wat lekker allemaal! Kleine aanvulling: je hebt alleen met de douane te maken als je een land binnenkomt. Als je het land uit gaat heb je te maken met de security.

  7 februari 2020 at 10:42
  • Reply Suzanne

   Weer wat geleerd, haha! Thanks!

   7 februari 2020 at 11:08
 • Reply Marjolein Somers

  Wat leuk om te lezen je eetverslag, ik ben zelf niet vegan, maar komen geregeld in Amerika, en idd er is daar op dat gebied heel veel.
  Als je nog eens in Amerika bent, ga dan eens naar de Whole foods, hele mooie supermarkt, een hoop is biologisch en veel vegan producten.

  7 februari 2020 at 10:48
  • Reply Suzanne

   Dank je! 🙂 En ik ben bij Whole Foods geweest, dat volgt nog in de shoplog. Zo’n toffe supermarkt inderdaad.

   7 februari 2020 at 11:08
 • Reply Poppy

  Zó leuk om dit te lezen! Ontzettend uitgebreid en ik krijg er helemaal zin in om ook eens naar de US te gaan! Fijn ook dat je eerlijk bent over de dingen die je niet zo lekker vond! Eindelijk iemand die realistisch en oprecht is!

  7 februari 2020 at 16:02
 • Reply Lauri

  Wat een leuk eetdagboek Suzanne, super dat er daar zoveel verschillende opties zijn! Ik zou echt de hele dag aan het snacken zijn haha. Volgens mij heb je er echt van genoten. 🙂

  7 februari 2020 at 17:43
 • Reply Gadisa

  Pink drink is zo lekker ?
  Tip blauw en groen drankje Star Wars land, volgende keer mixen, dat is de bedoeling, smaakt het nog lekkerder ?
  Erg leuk om te zien je eetdagboek!

  7 februari 2020 at 20:45
 • Reply Amie

  Ik volg je blog nog maar net maar vind al je artikelen tot nu toe heel erg leuk om te lezen! Krijg er spontaan inspiratie (en trek!) van en zin om ook naar Amerika te gaan en al deze dingen te eten haha. Dankjewel dus voor alle leuke artikelen!!

  15 april 2020 at 20:06
 • Reply Liesbeth

  Heel leuk artikel! Ik ben al vaker in de US geweest en zeker in Walt Disney World. Nu ik dit gelezen heb, kijk ik ernaar uit terug te keren als vegan!

  23 februari 2021 at 21:51
 • reageer