Eetdagboek #22

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd!

Dinsdag 12 februari 2019

Vanavond maak ik iets nieuws, een combinatie die lekker uit pakt: gnocchi met onder andere kastanje champignons en spinazie. Het recept staat inmiddels hier.

Donderdag 14 februari 2019

Ik heb een onwijs lekker en simpel gerecht nagemaakt dat ik op vakantie in Amerika at: hash browns met spinazie. Kijk hier voor het recept, aanrader!

Zondag 17 februari 2019

Ik koop het zelden, want zo’n bakje blijft niet lang gevuld. Deze gedroogde mango is zo lekker!

Maandag 18 februari 2019

‘s Avonds eten we eenvoudig maar zo lekker. Gebakken krieltjes, doperwtjes en één van onze favoriete vleesvervangers: de krokante kipburgers van Vivera.

Dinsdag 19 februari 2019

‘s Middags maak ik dit knoflookbrood en eet van de ciabatta die ik ervoor gebruik als lunch. Lekker met hummus, alfalfa en zongedroogde tomaat.

Woensdag 20 februari 2019

Wist je dat custardpoeder vegan is? Ik kwam erachter dat veel mensen dat niet wisten nadat ik via Instagram Stories liet zien dat ik er vla mee maakte. De instructies voor vla en ook voor pudding staan op het pak vermeld. Vervang simpelweg de melk door een plantaardige versie en klaar. Ik maakte er eerder tompouce mee en nu ook een heel lekker vanille cakeje uit de oven met wat plantaardige slagroom. Het recept had ik hier vandaan, ik had de cacaopoeder vervangen door custardpoeder en dat was heel lekker!

‘s Avonds ga ik uit eten met mijn zus. We gaan naar één van mijn favoriete restaurants in Rotterdam: Little V. Het is zo jammer (en onbegrijpelijk) dat er geen vegan opties op de kaart vermeld staan. Daardoor zullen veel veganisten dit restaurant niet binnenstappen. Maar er is veel mogelijk, het personeel denkt goed mee! Zo heb ik al verschillende gerechten gegeten hier die geveganized zijn, door bijvoorbeeld de vissaus te vervangen door sojasaus en ei weg te laten in rijstgerechten. Dit keer kies ik voor de bun, dat is een gerecht met vermicellinoodles, groenten en kleine loempiaatjes erbij. Heerlijk!

Helaas zijn er nog steeds geen veganistische desserts, dat is echt zo jammer. Dan maar een thee met verse gember, citroengras en munt. Heel erg lekker en steeds wanneer ik hier zo’n thee drink neem ik mezelf voor dit thuis ook vaker te drinken. Supergezond!

Donderdag 21 februari 2019

Vandaag duik ik de keuken in om weer een gerecht na te maken dat ik in Amerika heb gegeten. Ik heb daar zoveel lekkers op! Dit keer wordt het de vegan caesar salade die ik in een winkelcentrum at. Onwijs lekker! Kijk hier voor het recept.

Met de heerlijke maaltijd van Little V van gisteravond in mijn hoofd besluit ik iets soortgelijks te eten vanavond. Op naar de toko. Ik ga naar de Aziatische supermarkt in de Markthal, want die is voor mij het meest dichtbij.

In de Markthal kan ik een vegan kokosbol met lemoncurd bij Madame Cocos niet weerstaan en neem er eentje mee naar huis als toetje.

Vrijdag 22 februari 2019

‘s Avonds eten we een hapje onderweg tijdens koopavond. Fabien gaat naar zijn favoriet Five Guys, ik kan daar alleen de frietjes eten en die vind ik er ook niet zo geweldig. Maar geen probleem, zo doen we het wel vaker. Hij gaat eten waar hij het lekker vindt en vervolgens ergens anders. Ik had wel trek in noodles van Eazie. Eigenlijk kies ik altijd voor de garlicious sauce, maar besloot nu eens iets anders te kiezen. Het werd de satésaus. Op de website van Eazie kun je een overzicht bekijken met alle gerechten en sauzen met daarbij aangegeven of het vegan is. Zo netjes!

Ik vind de satésaus heel lekker, maar toch zal ik de volgende keer weer voor de garlicious kiezen. Die vind ik zo waanzinnig!

Zaterdag 23 februari 2019

‘s Ochtends ga ik naar Den Haag om te winkelen. Tegen lunchtijd heb ik trek en haal bij Ekoplaza deze lekkere samosa.

Zondag 24 februari 2019

‘s Avonds eten we makkelijk: Turkse pizza’s met ijsbergsla, tomaat, komkommer en een zelfgemaakt knoflooksausje gemaakt van Remia Mayolijn, knoflook, zwarte peper, peterselie en dat verdund met wat water. De Turkse pizza’s kun je kopen bij sommige Albert Heijn filialen en volgens mij ook bij Jumbo. Mocht je ze niet kunnen vinden dan kun je ook de Turkse pizza’s van Aldi kopen, deze zijn ook veganistisch.

Dinsdag 26 februari 2019

Vandaag maak ik deze heerlijke taco wraps met vegan biefstuk.

Woensdag 27 februari 2019

Tussen de middag lunch ik met geroosterd brood met fijngeprakte avocado, zwarte peper, chilivlokken, edelgistvlokken, hennepzaadjes en kiemgroenten. Kijk hier voor nog meer lekkere ideetjes voor op brood!

Donderdag 28 februari 2019

‘s Middags maak ik lekkere vegan goulash soep. Ik eet er geroosterd brood met plantaardige boter bij. Kijk hier voor het recept.

‘s Avonds heb ik enorme trek in een ouderwets prakkie van gekookte aardappels, spinazie en vissticks. Dat kan gewoon veganistisch met de spinazie van Iglo met plantaardige room van Alpro en de zeesticks van het huismerk van Albert Heijn. Heerlijk!

Zaterdag 2 maart 2019

‘s Avonds maak ik aardappelpartjes uit de oven. Heel simpel: snij geschilde vastkokende aardappels in parten, doe ze in een ovenschaal met een klein beetje olijfolie en bak een minuut of 20 in de oven tot ze beginnen te kleuren. Keer halverwege om. Ik at er een eenvoudige salade en doperwtjes bij.

Dinsdag 5 maart 2019

Vanavond maak ik een stamppot met bruine bonen en gerookte tofu met jus erbij en een simpele salade van kropsla met een dressing van azijn, olijfolie en peper en zout. Heerlijk!

Woensdag 6 maart 2019

‘s Ochtends wordt er wel een heel mooi pakketje bezorgd: een luxe doosje met mijn initialen er op met daarin de gloednieuwe vegan Magnum! Deze Magnums zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij Albert Heijn in de smaken Classic en amandel. De amandel versie had ik al eerder gekocht in België en blijft favoriet, maar de Classic is ook heerlijk. Romig vanille ijs omhuld met een laag knapperige chocolade!

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Mariëlle

    Het is dat ik net gegeten heb haha, maar WAT een hoop lekkers! Heel leuk om te zien 🙂

    7 maart 2019 at 16:05
  • reageer