Eetdagboek #27

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen weken!

Donderdag 11 juli 2019

‘s Middags lunchte ik bij Spirit hier in Rotterdam. Het eten is hier zo heerlijk, ik zou het iedere dag wel lusten! Lees hier het artikel over onder andere Spirit. Ik was er al een tijdje niet geweest en kwam een aantal voor mij nog onbekende gerechten tegen bij het buffet, zoals een zalige aardapelsalade met tofu spekjes, rooktofu in pindasaus en spaghetti met lamsoor.

Zaterdag 13 juli 2019

Eén van mijn favoriete momenten in de week: languit op de bank op zaterdagochtend met de krant, koffie en wat lekkers. Mijn zelfgebakken ijcake dit keer, kijk hier voor het recept!

Tussen de middag at ik het vegan foccacia brood met gegrilde groenten van de bakkerij afdeling van Albert Heijn.

Zondag 14 juli 2019

‘s Avonds maakte ik pasta met hummus en groenten. Klik hier voor het recept!

Maandag 15 juli 2019

Tussendoor at ik een appel in partjes met amandelpasta.

‘s Avonds aten we taco’s. Of eigenlijk: tortilla taco’s. Ik heb dit idee opgedaan bij KFC, waar ik zelf niets eet maar Fabien wel. Hij had laatst een gerecht dat Zinger taco heet dat bestaat uit een zachte mini tortilla omhuld door een krokante taco en gevuld met ijsbergsla, tomaat, rode ui, kip en een soort sriracha saus. Makkelijk te veganizen door de kip te vervangen door in stukjes gesneden krokante kipschnitzels van Vivera en de saus te maken door vegan mayonaise zoals Remia Mayolijn te mengen met sririacha (hete chilisaus). Superlekker!

Dinsdag 16 juli 2019

Tussendoor at ik de nieuwe suikervrije en vegan winegums van Albert Heijn, die ik hier al eerder liet zien. Ik vind ze lekker, maar niet echt lijken op de winegums die ik vroeger at. Deze zijn veel kleiner, hebben een heel andere smaak en bite.

‘s Avonds kookte ik aardappelen met spinazie met Alpro erbij, die vind ik zo heerlijk! En om het compleet te maken vegan vissticks van Albert Heijn erbij. Erg lekker!

Donderdag 18 juli 2019

‘s Avonds maakte ik pasta met een champignon room saus, vegan uiteraard. Hoe? Zo: gesnipperde ui bakken in wat olie, fijngesneden chilipeper erbij en even meebakken. Vervolgens champignons in stukjes snijden en meebakken tot ze beginnen te kleuren. Dan wat bouillonpoeder (van bijvoorbeeld Bio Today) erbij, vervolgens Alpro Soya Cuisine en op smaak brengen met zwarte peper en fijngehakte peterselie. Heerlijk met vegan Parmezaanse kaas erover!

Zaterdag 20 juli 2019

‘s Avonds zijn we bij IKEA en besluiten er gelijk maar te eten. Ik wist dat er wat nieuwe vegan items op het menu stonden en wilde deze meteen uitproberen. Het vegan item wat betreft een maaltijd zijn de vegetarische balletjes met plantaardige yoghurt, currysaus, oergranen en bloemkoolmix. Helaas. Ik kon aleen de balletjes in currysaus krijgen, de rest was op. De keuze voor erbij was aardappelpuree of friet en broccoli erbij. Ik heb alleen de frietjes en saus opgegeten. De broccoli was niet goed gaar en de balletjes juist heel zacht en gewoon niet lekker. Smaken verschillen natuurlijk.

Zondag 21 juli 2019

‘s Avonds maak ik een prakkie van gekookte aardappelen met bloemkool, vegan jus en vegan nuggets van het huismerk van Albert Heijn. En erbij geraspte komkommer met zout en azijn. Heerlijk!

Maandag 22 juli 2019

Tussen de middag lunch ik met een kom zelfgemaakte tomaten groentensoep en springrolls met een dip erbij op basis van amandelpasta, citroensap, sojasaus en havermelk.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer