Wat eet je dan wel #35

In deze serie laat ik je zien wat ik zoal eet aan tussendoortjes, dranken en maaltijden. Om je te inspireren en om te laten zien dat veganistisch eten echt uit zoveel meer bestaat dan alleen sla: hierbij 10 maaltijden en snacks die ik de afgelopen weken at!

Tosti met vegan mozzarella, pesto, tomaat en basilicum

Een lekkere tosti met een plak vegan mozzarella, een laagje (uiteraard eveneens vegan) pesto, tomaat en verse basilicum. Even op de contactgrill en klaar. Heel lekker!

Starbucks oat latte dark cacao & orange

Momenteel zijn er 3 drankjes tijdelijk verkrijgbaar bij Starbucks op basis van havermelk. Eentje is met honing en dus niet vegan, maar twee zijn dat er wel: strawberry & vanilla en dark cacao & orange. Die laatste heb ik geproefd en vind ‘m heel lekker. De combinatie van chocolade en sinaasappel is zo goed!

Mini wraps met linzen en vegan kipstukjes

Ik zal het recept voor deze mini wraps nog uitwerken, want het is zo lekker. We hebben het inmiddels al meerdere keren gegeten!

Noodlesoep

Een zakje noodlesoep met extra wokgroenten en een lepel edelgistvlokken. Zalig!

Spitskool schotel met tofu, rijst en pindasaus

Eén van mijn favoriete gerechten: gewokte spitskool, wortel, taugé en tofu met daarbij zilvervliesrijst, zelfgemaakte pindasaus en gebakken uitjes. Je kunt een vergelijkbaar recept hier zien dat ik eerder plaatste.

Kikkererwtenburger met boerenkoolsalade

Deze kikkererwtenburger maakte ik zelf, kijk in de tekst onder deze post op Instagram voor het recept. En erbij at ik een heel lekkere boerenkoolsalade die ik ontdekte via TikTok. Het is een copycat salade van de sjieke biologische supermarkt Erewhon in Amerika waar deze salade wordt verkocht. Als je op Google zoekt naar erewhon copycat kale salad zie je diverse recepten.

Snelle vegan mac and cheese en geroosterde bloemkool uit de oven

Een heel goeie combinatie: deze heerlijke snelle vegan mac and cheese met gekruide bloemkoolroosjes uit de oven.

Pita falafel van Maoz

Dit is één van mijn favoriete broodjes: een pita falafel van de keten Maoz. Je krijgt een grote pita gevuld met ijsbergsla en falafel en mag die vervolgens zelf toppen met de groenten en sauzen van de toppingsbar.

Gevulde dadels

Een lekkere snack: gevulde dadels. Een deel vulde ik met vegan naturel roomkaas en walnoot en het andere deel met notenpasta, cacaopoeder en geraspte kokos. Nog meer ideetjes met dadels? Kijk dan even hier!

Wrap met tomatenspread, groenten en tofu

Deze wrap maakte ik tussen de middag als lunch en was zo lekker! Op de wrap smeerde ik een laagje tomatenspread en daarop volgde rucola, wortel, witte kool, komkommer, pittige tofureepjes en een lekker sausje met knoflook.

Eerdere delen van deze serie bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Ivonne

    Wat voor saus zit er over de miniwraps met linzen en kipstukjes?

    28 januari 2022 at 17:56
  • reageer